.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 14 от общо 14

Question Къде да кандидатствам

Здравейте искам да кандидатсвам със специалност Туризъм знам че във Варна може да се изучава само в ИУ,колежа по туризъм и филиала на шуменския.Има ли изучавали тази специалност.Кажете си мнението каде е най добре да се изучава.Бях записала инф. в ИУ но не се получиха нештата тъй като ме скасаха за някакви си мизерни точки,а и специалността не ми допадаше тъй като винаги съм искала да уча туризъм.Имам малко колебания за ИУ но не съм решила.Помагайте.

Мега фен Аватара на TheBeliever
    Защо държиш да е Варна?
    I'll forget the love letters you never fuckin' wrote

Аз ще кандидатствам в колежите във Варна и Бургас. А за най-добре да се каже е доста относително. Примерно в колежа има повече практика отколкото в университета. Също така има разлика и в специалностите.

Ами от Варна съм.Нямам възможност в друг град.

Е да в колежите можеш да избираш докато в университета няма такава възможност.Но са ми казва ли че в колежа не е мн добре тъй като се излиза профисионален бакалавър

И какво като е професионален бакалавър? Ти след това ако искаш можеш да запишеш и магистратура. На запад е по същия начин

Мега фен Аватара на Chacho
    Кво като си от Варна, що да не можеш някъде другаде?
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
    Кво като си от Варна, що да не можеш някъде другаде?
    Ами нямам парична възможност за друг град.

Мега фен
    А като какви се реализират завършилите туризъм?

туристи

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    ^
    Хотелиерство, туроператорски истории , екскурзии ала-бала...
    maDamn

Цитирай Първоначално написано от klimatronik Виж мнението
    А като какви се реализират завършилите туризъм?
    Зависи от специалността. Могат да се реализират като офис-миниджъри в тур. агенции, мениджъри на бюра за информации и туристически услуги, екскурзоводи и водачи на групи, преводач-придружители, туристически рекламни агенти, управители на хотели, мотели ресторанти и т.н., старши администратори в хотели, салонни управители, фронт-офис мениджъри в хотели, бизнес секретари, администратори, сервитьори, бармани, организатори на различни туристически услуги и др.

Здравейте , след няма и месец съм поставена пред дилемата да избера една конкретна специалност.Но проблемът е ,че не знам коя ще ми бъде най от полза за бъдеща реализация. Спирам се на политология,култура и медии,социология,философия или вризки с обществеността ?Кое да избера ? И заслужава ли си да записвам което и да е в ЮЗУ? Благодаря предварително.
    Последно редактирано от nina.ilchewa : 04-03-2013 на 11:06

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от minzz Виж мнението
    Зависи от специалността. Могат да се реализират като офис-миниджъри в тур. агенции, мениджъри на бюра за информации и туристически услуги, екскурзоводи и водачи на групи, преводач-придружители, туристически рекламни агенти, управители на хотели, мотели ресторанти и т.н., старши администратори в хотели, салонни управители, фронт-офис мениджъри в хотели, бизнес секретари, администратори, сервитьори, бармани, организатори на различни туристически услуги и др.
    Тоест, половината от тези работи може да се работят и без завършена специалност , дори без висше .

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си