.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 19 от общо 19

Тема: Щатите

Щатите

Знам, че може би това не е най-подходящият раздел за темата, но сметнах, че тук ще получа повече отговори (надявам се да не ме нападнете).

Става въпрос за живот в САЩ. Винаги съм искала да живея там, но за съжаление не съм наясно с доста неща. Искам да ви попитам как мога да замина по друг начин, като изключим чакането с години на Зелена карта? Другият ми въпрос е кои професии са търсени там? Ще се радвам, ако ми отговорите

Мега фен Аватара на strawberry88
    Професии - всякакви. :Д Каква искаш да бъдеш?

Актриса ?

... знам, че повечето изобщо няма да го приемат насериозно, но на мен ми е важно, затова ако някой наистина може да помогне, нека пише.

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    Гугъл?!
    За да пребиваваш трябва да имаш работническа/ студентска виза. Професии всякакви, като се има предвид, че за да си намериш работа там или трябва да имаш роднини,които да помогнат ,или да си супер кадърен и да започнеш от 0.
    Можеш да посетиш преди това страната,ако получиш покана от някой,който пребивава там.
    С туристическа виса също можеш. На нея има срок докога трябва да влезеш в страната. Имаше някакви 5-10 годишни, това им е давността, но можеш да останеш в страната не повече от 6 месеца, поне така беше преди. На летището властите те питат колко ще останеш и ти бият печат.
    Калеко ми с туристическа беше казал месец, а му бяха лепнали 6,ако иска да остане за по-дълго.
    maDamn

Я си оставай тук. Щатите та Щатите. Да не мислиш, че там ще живееш по-добре?! Щатите не са това, за което се разказва във филмите и се пише в книгите. Нямам за цел да те разубеждавам, просто нещата там не са толкова розови, колкото изглеждат.

Голям фен Аватара на shaunaa
    Стига с тия Щати ! Има толкова много по-красиви страни, в които живота е много по-хубав от там. Това, че си гледал филм, където представят щатите като едно толкова хубаво място за живот не значи, че е така ! Излез от филмите ! Кое му е хубавото в САЩ ? Дебелите и депресирани хора ли ? Многото ресторанти за бързо хранене ли ? Многото психясали хора ли ? Единственото хубаво нещо е, че имат хубави филми !
    Вярвай в мечтите си !

Цитирай Първоначално написано от magneticfields Виж мнението
    Я си оставай тук. Щатите та Щатите. Да не мислиш, че там ще живееш по-добре?! Щатите не са това, за което се разказва във филмите и се пише в книгите. Нямам за цел да те разубеждавам, просто нещата там не са толкова розови, колкото изглеждат.
    И защо си толкова сигурен/а?

Повече от фен Аватара на Falstad
    Така...Един много добър мой приятел замина за щатите и за 6 месеца там едва събра пари за да се прибере...Кофти място е там

Цитирай Първоначално написано от Falstad Виж мнението
    Така...Един много добър мой приятел замина за щатите и за 6 месеца там едва събра пари за да се прибере...Кофти място е там

разкажи повече

Цитирай Първоначално написано от mishopi4o Виж мнението
    разкажи повече
    ++

Мега фен Аватара на xoxi
    Цитирай Първоначално написано от granger Виж мнението
    работническа/ студентска виза
    Това е.
    Виза и много пари. Много!
    Положението и там не е розово, никак даже.
    Да се опитваш да заминеш с покана от приятел или роднини е доста оптимистично, граничещо с невъзможното. Изискванията към теб са от тук до небето и дори ако отговаряш на всички тях, пак не е сигурно, че ще те пуснат.
    За там е най-препоръчително да заминеш със студентска бригада. Т.е. започваш висше образование тук и след първата година заминаваш на бригада... и повече не се връщаш.
    И там положението с работата не е розово. Сравнително по-лесно е от тук, но пак не е за завиждане.
    И спря да се върти за миг земята..

Мега фен Аватара на TrollFaace
    Еми вие искате да идете и парите да почнат да валят, ама работата не става така

Ако имаш роднини или познати тук, могат да ти пратят покана и ако те одобрят за виза, да дойдеш.
    Студентска виза, както и туристическа също са опция. Тъй като не си казала на колко си години, ако си все още в училищна възраст можеш да потърсиш за exchange student program и да си подадеш документите.
    Моят личен съвет към теб е, ако идваш тук с цел да живееш тук и да работиш, най-добре се ориентирай към по-южните щати. Доста по-евтини са и като за начало са добре. Колкото по- на север отиваш, толкова повече се оскъпява цената на живот.
    Вякакъв вид професии, свързани с компютри или медицина са доста търсени. Като цяло наистина не е това, което беше преди 2008, но все още е по-добре, отколкото в България. Полето за реализация е много по-голямо и гладна или бездомна няма да останеш, освен ако не решиш, че това е начина на живот, който те влече
    Ако имаш още някакви въпроси, питай или тук или ми пиши на лично, ще се радвам ако мога да съм от полза

Цитирай Първоначално написано от HollyGolightly Виж мнението
    Ако имаш роднини или познати тук, могат да ти пратят покана и ако те одобрят за виза, да дойдеш.
    Студентска виза, както и туристическа също са опция. Тъй като не си казала на колко си години, ако си все още в училищна възраст можеш да потърсиш за exchange student program и да си подадеш документите.
    Моят личен съвет към теб е, ако идваш тук с цел да живееш тук и да работиш, най-добре се ориентирай към по-южните щати. Доста по-евтини са и като за начало са добре. Колкото по- на север отиваш, толкова повече се оскъпява цената на живот.
    Вякакъв вид професии, свързани с компютри или медицина са доста търсени. Като цяло наистина не е това, което беше преди 2008, но все още е по-добре, отколкото в България. Полето за реализация е много по-голямо и гладна или бездомна няма да останеш, освен ако не решиш, че това е начина на живот, който те влече
    Ако имаш още някакви въпроси, питай или тук или ми пиши на лично, ще се радвам ако мога да съм от полза
    Много ти благодаря за отговора и за предложението за помощ!

Мега фен
    Град
    Earth...
    Ах тези щати дето парите растът по дърветата, купоните не спират, всеки има 40 свободни часа в 1 денонощие, и всичко е без пари...

Мееееееееееееечти...

Цитирай Първоначално написано от Nakadah Виж мнението
    Ах тези щати дето парите растът по дърветата, купоните не спират, всеки има 40 свободни часа в 1 денонощие, и всичко е без пари...

Мееееееееееееечти...
    нека мечтаят децата

От кога е забранено да се мечтае?Герб да не са гласували нов закон в парламента докато ме е нямало в българия?Половината от тука са се изказали просташки и типично по балкански,все повече си мисля че в ада найстина няма дяволи да пазят българския казан

Цитирай Първоначално написано от tjgirl Виж мнението
    И защо си толкова сигурен/а?
    На запад не ни искат вече. А това, че си в Щатите въобще не ти гарантира нито доходност, нито щастие. Само да ти кажа- виждала съм богат емигрант, но не и щастлив емигрант, така че...И тук имаме шанс. Нещата не са чак толкова черни, колкото ги изкарват. Всичко зависи от нас. Ние сме бъдещето и от нас зависи дали ще оправим нещата.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си