- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
аз искам, аз искам!!
абе да ви питам, днеска наще спориха на тая тема :Д баща ми иска да купи 5л гръцки зехтин за 35лв, което си е оферта :Д
но майка ми писна как това са много пари за нещо, което слагаме само на салати.. но то със зехтина може и да се готви, нали така? :Д
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Снощи правих пица, няма да качвам снимки, щото не изглежда кой знае каква, ама беше уууникално вкусна. Топеше се в устата. Онзи ден правих леща, а по-онзи ;д макаронки със сос болонезе, моя специалитет :Д
bloodyF Честита титла на Байерн!![]()
Момиче ^^
5 л зехтин за 35 лв си е направо без пари, бе о.О
Вчера си направих немската рецепта, супермного ми хареса.
Не можах да направя суфлето, защото шоколадът ми се пресече и дребната отказа да отиде до магазина за нови продукти. Аз съм си виновна де, кой нормален използва пластмасов съд за разтапяне на водна баня, ама... не се сетих в кой друг да го сложа... Много ме е яд. Даже купичките бях подготвила.
За сметка на това имам страхотна рецепта за шоколадова торта. Дори и да не се получи, няма да е като безбройните плъзнали из нета, които приличат на бъркочи и съм сигурна, че имат същия вкус. Хохооо, мъжо ще е толкова благодарен, миличкият ми.
Последно редактирано от PinkPan7her : 04-06-2013 на 21:38
^Майка ми веднъж беше решила да разтопява шоколад в микровълновата.![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Не, белият шоколад се превърна в черно въглищо.![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Ох, и аз го имам този проблем с шоколада. Започва да се топи и веднага щом стане идеално течен, докато е на котлона си се сгъстява и втвърдява о.О Моля ви, дайте идея как да го разтопя и аз веднъж както трябва![]()
На водна баня.![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
зехтинът е супер изгоден, тъй като ще го вземе от един доставчик, който доставя и за фирмата, където баща ми работи (правят разни манджи в буркани, сърмички, боб и тн :Д) и за това е с отстъпка
дайте ми някви идеи за ястия с гъби, че така са ми се дояли, ама освен за пълнени гъби с кашкавал/сирене не се сещам друго :Д
Гъби на сач? Гъбена супичка? Ястие с гъби, пилешко и сметана? Гъби, на които махаш пънчето, заменяш с някаква наденица, слагаш и кашавалче и печеш? Обожавам гъби!![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Благодаря, душко!
Аз пък бях решила да си правя спаначена супа с гъби, но пък не можах да намеря гъби. Уф.
Ще я направя с такива от буркан, дано да стане.
А иначе, на мен с шоколада не ми се получава така, но с карамела...залепва по тенджери или каквото там съм взела и после няма миене.
Искам хубав карамел като в сладоледите.
Колкото пъти съм пробвала да топя шоколад, толкова съм го прецаквала. Накрая се чувствам безкрайно некадърна.
Последния път накарах майка ми да купи шоколадов кувертюр, който си е за тази цел, и нямах проблеми![]()
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Моя 2ри опит за МъфиниПак не ми бухнаха , ама карай
![]()
Последно редактирано от SurfSky : 04-07-2013 на 17:25
Аз, от седмица - две нищо не съм готвила и взе да ми липсва това суетене в кухнята.
Иначе, редовно следя темата и доста вкусни ви изглеждат мъфините, че ми се прииска и аз да се опитам да ги направя - та, затова ще ви помоля да ми дадете някаква лесна рецепта за мъфини.
Иначе другата седмица се заемам да направя една шоколадова торта, купила съм и шприц - и чакам само да напазарувам нещата и да почна.
http://www.kulinarno-joana.com/2009/02/tiramisu/
По тази рецепта беше тирамисуто, но замених течната сметана със заквасена. Страшно вкусно е.
ЕДИТ: Оф, аз изобщо не мога да топя шоколад... Няколко пъти бях пробвала, но 1-2 мин. след започването на топенето, шоколадът почва да пуши, да мирише на изгоряло и накрая получавам една съсипана купа, на която и трябва адски много търкане, за да се измие...
Последно редактирано от PullMeCloser : 04-07-2013 на 13:42
Everything changes, but beauty remains ...
аз пък си топя лесно шоколада.. на водна баня не виждам как ви се получават тия странни истории![]()
Аз вече дори вече влизам в кухнята и запомних къде се намира пералнята ( но не си спомням как точно изглежда).
Влизам в нея, защото си взех хамстери де, и там ги държа.
А преди 2 седмици майка ми ми показа как се прави кекс с два цвята, и даже имам 3 видеа какво го правя.
В първото, уводните думи са:
1. Чупите 4 яйца и ги слагате в купата.
2. Махате черупките от купата.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...