.
Отговор в тема
Страница 1 от 8 12345 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 188
    anonymous708973
    Guest

Вкусни и здравословни изкушения

Ето ни новата темичка Надявам се да няма сърдити, че бързам, но просто съм доста вдъхновена и искам да споделя няколко готини снимки и рецепти.

Само да поясним, че това НЕ е тема, в която да се иска примерно меню за деня и за задаване на въпроси от типа "Как да отслабна?", за това вече си има тема, която постоянно стои на първа страница и се казва "Не можем да отслабнем сами и искаме другарче".

Това Е тема, в която да оборим тезата, че здравословните ястия са безвкусни измишльотини. Сигурна съм, че повечето от нас вярваме в идеята за здравословната храна като начин на живот, а не просто като временен период. Както често става с дълготрайните неща, понякога се изчерпваме откъм идеи. Е, тук е мястото да намерите вдъхновение или да споделите своето.
    Пускането на изкусителни картинки в цветовете на дъгата, чието приготвяне се оказва по-елементарно от таблицата за умножение, е не само разрешено, а направо задължително!

Дерзайте

anonymous708973
    Guest
    Започвам с няколко готини идеи за прихапвания. Поне аз често страдам от липса на въображение на тази тема:

Крекер с моцарела, авокадо, зехтин и черен пипер:

Крекер с крема сирене и ягодки:

Крекер с котидж чийз и ананас - в това ми останаха очите:

Крекер с фъстъчено масло и ябълка:

И нещо като шейк за закуска - някой може ли да каже какво е това kale и коя суперхрана от тези е по-лесна за намиране?
    Последно редактирано от PinkPan7her : 04-06-2013 на 21:19

Мега фен Аватара на mimsssssss
    Град
    у нас...
    Браво за хубавата тема, ще се включвам периодично каквото се сетя

Включвам всякакви пълнени чушки, тиквички, домати и патладжани. Те могат да бъдат пълнени със сирене(извара), яйце, късчета месо(пилешко, телешко и т.н.), ориз, маслини, гъби, царевица. Общо взето всякакъв зеленчук.
    На второ място салати - обожавам зелени салати - прясна маруля, рукола, пресен лук и нар. Салатите без всякакви сосове са си здравословно ядене като цяло
    Печено пиле на скара - обожавам. Овалва се в подправки, кой каквито обича. Аз лично много обичам с червен пипер, черен пипер и чесън. После става страхотно.
    Кисело мляко + някакви дребни плодове (ягодии, малини и етц) + мед
    Млечен шейк - може от прясно или кисело мляко и разбити плодове.
    Ролца от раци :д
    Кюфтета от телешко месо - тук поне каквото месо кажеш да ти смесят го правят и каймата да е с много подправки и лук ам ам
    Последно редактирано от mimsssssss : 04-06-2013 на 22:26

Повече от фен Аватара на TrueStory
    Аз искам да пусна тази рецепта тук, понеже мисля,че това е доста здравословен вариант на така обичаните от всички мъфини. А и честно казано, тези са най-вкусните, които съм правила, а съм опитвала не малко варианти.
    П.С Кафявата захар може да се пропусне изобщо( пак си стават вкусни) или пък да се замени с мед.
    Enjoy http://recepti.gotvach.bg/r-8108-%D0...B4%D0%BA%D0%B8

Цитирай Първоначално написано от TrueStory Виж мнението
    Аз искам да пусна тази рецепта тук, понеже мисля,че това е доста здравословен вариант на така обичаните от всички мъфини. А и честно казано, тези са най-вкусните, които съм правила, а съм опитвала не малко варианти.
    П.С Кафявата захар може да се пропусне изобщо( пак си стават вкусни) или пък да се замени с мед.
    Любимите ми! Това е най-вкусният и здравословен вариант за мъфини!

Та и аз да се включа в темата с едни лесни бананови палачинки,които стават наистина вкусни и са доста здравословни.За 5 (може да излязат и по-малко и повече,зависи от големината на бананите и яйцата) малки палачинки ви трябват 2 банана, 2 яйца и канела.Бананите се намачкват и се смесват с разбитите яйца.Добавя се и канелата(колкото искате) и разбърквате всички съставки .С черпак или по-голяма лъжица изсипвате в тиган от сместа като гледате да се получат малки палачинки и печете от двете страни за кратко време на по-ниска температура,защото стават много бързо и изгарят.Важното е да са малки,защото иначе се обръщат трудно.

Мега фен Аватара на mimsssssss
    Град
    у нас...
    ^ Ще я пробвам палачинката
    Мама прави в едни силиконови формички за фурна смес от яйце, сирене и спанак и стават такива соленки за папкане, не знам дали не слага и нещо друго. Разбира се може да се сложат и други нещица като гъбки, маслини, подправки зелени и т.н.
    Това го набарах от друг сайт, звучи добре:
    Продукти:
    4 броя ябълки
    80 г стафиди
    100 г мед
    100 г орехови ядки, ситно натрошени
    50 г масло
    лимонова кора, мента за украса

Начин на приготвяне:
    Измитите и почистени ябълки се поставят в намазана с масло огнеупорна тавичка, отворите се пълнят със стафидите, смесени с лимоновата кора, орехите и меда, добавя се по парченце масло и се пече в слаба фурна.
    Ябълките се поднасят топли, украсени със стръкче мента.
    Последно редактирано от mimsssssss : 04-07-2013 на 02:52

Супер фен Аватара на tonssy
    Браво, че направи темичката
    По-късно през деня ще се включа и аз с няколко рецепти.

Голям фен
    Град
    София
    http://kulinar.bg/%D0%9F%D0%B5%D1%87...r_i.18605.html
    Тоя омлет е страхотен!
    Queen of the Damned

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от TrueStory Виж мнението
    О, тая рецепта изглежда страшно приятна, ще се пробва още тази седмица

Мега фен Аватара на FuckingFreak
    Цитирай Първоначално написано от mimsssssss Виж мнението
    Ролца от раци :д
    Абсолютно не съм съгласна. В тях има всичко друго, но не и месо (още повече пък от раци), но виж - пълни са с нишестета, оцветители и аромати. И на това ако се вика здравословно...

А сега да пусна и аз нещо. Рецептата снощи я изпробвах лично, но предупреждавам отслабващите да внимават с количествата, защото е пристрастяващо. Да, това е фъстъчено масло!
    Ще са ви нужни сурови фъстъци, сол и блендер/кухненски робот/кафемелачка. Поръсвате фъстъците със сол, както и с вода, колкото леко да се навлажнят, но не да се мокрят. Пускате ги във фурната (може и микровълнова, но аз не ползвам), като през няколко минути ги разбърквате. Когато са изпечени колкото искате (аз лично обичам по-препечени, почти черни) ги изваждате и оставяте да се охладят. След това махате шлюпките и слагате в кухненския уред, който имате. Мелите, докато не стане гладко, кремообразно и фъстъците не почнат да си пускат мазнината. Това може да отнеме време, зависи от мощността на уреда ви. Не забравяйте да го спирате от време на време, за да не прегрее, както стана с моя блендер...

Сега ще ме извинявате за нескопосаните снимки, но телефона ми не е особено модерен и не са едни от най-добрите. И интериора ми не е особено красив. Може би с някой и друг ефект да станат достойни за instagram
    Краен резултат:
    Забележка: Цветът може да варира. Моето е по-тъмно, защото по-горе споменах, че обичам по-препечени фъстъци. Досега съм си купувала био и то винаги е доста светло.

и едно предложение:
    Аз не бих го яла на филия, още повече с ягоди, но жертвах малко консумативи в името на естетиката. Има хиляди идеи из интернет, особено в tumblr, за който го следи, но ми се искаше и нещо авторско

По същата технология може да се направи и домашна Нутела - единствено фъстъците се заменят с лешници, а почти накрая се добавя малко аромат на шоколад, какао и подсладител по желание.

няма как да мине без едит: Може да си направим и нещо като "рецепта на седмицата" в темата
    И беше добре да се вметне, че всичко, което се пуска тук, ще бъде ЗДРАВОСЛОВНО, но това не значи, че е ДИЕТИЧНО. Естествено, най-вече зависи от количествата, но да не се случи после да има въпроси от сорта на "Ами храня се здравословно, но не отслабвам, къде е проблема?"...
    Последно редактирано от FuckingFreak : 04-07-2013 на 07:32

Голям фен Аватара на .Wonder
    Честита темичка на всички. PinkPan7her, благодаря, че се постара да я направиш. :3

Аз наскоро попаднах на тази рецепта и когато се снабдя с продуктите смятам да я пробвам :3
    http://vanillka.com/2012/11/28/amaranth-raw-balls/
    Амаранта обаче сигурно с друго ще го заменя

Супер фен Аватара на kitty02
    Град
    Някъде из Тетевен .. <3
    Цитирай Първоначално написано от FuckingFreak Виж мнението
    Абсолютно не съм съгласна. В тях има всичко друго, но не и месо (още повече пък от раци), но виж - пълни са с нишестета, оцветители и аромати. И на това ако се вика здравословно...

А сега да пусна и аз нещо. Рецептата снощи я изпробвах лично, но предупреждавам отслабващите да внимават с количествата, защото е пристрастяващо. Да, това е фъстъчено масло!
    Ще са ви нужни сурови фъстъци, сол и блендер/кухненски робот/кафемелачка. Поръсвате фъстъците със сол, както и с вода, колкото леко да се навлажнят, но не да се мокрят. Пускате ги във фурната (може и микровълнова, но аз не ползвам), като през няколко минути ги разбърквате. Когато са изпечени колкото искате (аз лично обичам по-препечени, почти черни) ги изваждате и оставяте да се охладят. След това махате шлюпките и слагате в кухненския уред, който имате. Мелите, докато не стане гладко, кремообразно и фъстъците не почнат да си пускат мазнината. Това може да отнеме време, зависи от мощността на уреда ви. Не забравяйте да го спирате от време на време, за да не прегрее, както стана с моя блендер...

Сега ще ме извинявате за нескопосаните снимки, но телефона ми не е особено модерен и не са едни от най-добрите. И интериора ми не е особено красив. Може би с някой и друг ефект да станат достойни за instagram
    Краен резултат:
    Забележка: Цветът може да варира. Моето е по-тъмно, защото по-горе споменах, че обичам по-препечени фъстъци. Досега съм си купувала био и то винаги е доста светло.

и едно предложение:
    Аз не бих го яла на филия, още повече с ягоди, но жертвах малко консумативи в името на естетиката. Има хиляди идеи из интернет, особено в tumblr, за който го следи, но ми се искаше и нещо авторско

По същата технология може да се направи и домашна Нутела - единствено фъстъците се заменят с лешници, а почти накрая се добавя малко аромат на шоколад, какао и подсладител по желание.

няма как да мине без едит: Може да си направим и нещо като "рецепта на седмицата" в темата
    И беше добре да се вметне, че всичко, което се пуска тук, ще бъде ЗДРАВОСЛОВНО, но това не значи, че е ДИЕТИЧНО. Естествено, най-вече зависи от количествата, но да не се случи после да има въпроси от сорта на "Ами храня се здравословно, но не отслабвам, къде е проблема?"...
    Вкусен ли е резултата? (за фъстъченото масло)

Мега фен Аватара на XTREMEFREERIDE
    Град
    My own world

Здравословното хранене изобщо

Тъй, моята идея за тема за здравословно хранене беше малко по-различно от кулинарна, но и това е добре. Все пак можем да я ъпгрейдваме. Не зная колко от вас се хранят според някакви правила, но бих се радвала всеки да сподели своя опит. Нека започна първа, за да видите какво точно имам предвид.

Аз се старая поне 50% от храната, която поглъщам всеки ден да е ЖИВА, т.е. да не е минавала каквато и да била термична обработка. Това дава на тялото истинска енергия и означава пренос на ВСИЧКИТЕ хранителни вещества, тъй като при готвенето, голяма част от хранителната стойност на храната се губи. Това нещо го има по-подробно обяснено във филам Food Matters, който препоръчвам на всички ви.

Също така пия много вода и пишкам като изпуснат кон но пък много добре ми се отразява на организма. Водата преминава през всички клетки и спомага за изхвърлянето на ненужни за организма вещества.

Оу, и, знайте от мен, че ВАФЛИТЕ са най-вредни сред пакетираните неща. Ако някога си позволите нещо вредно, по-добре си вземете един мазен Ruffles чипс, отколкото една вафла морени/мура или каквито там обичате.

Освен това не пия никакви (както обичам да ги наричам) бои. Има много магазини, в които продават фрешове на литър и не са много скъпи. Аз вчера си взех 2 бутилки пресен портокалов фреш (=2литра), което ми излезна 8 лева, тъй че нямането на сокоизстисквачка не ви е никакво оправдание.

Още нещо - домашният алкохол в умерени количества Е полезен!!!

Когато се сещам за още неща, ще споделям отново.

Туй ми беше идеята като казах "Тема за Здравословното хранене". Е, разбира се, рецептите са нещо много готино, но прекаленото пълнене с тях ще внесе хаос и скука. Рецепти има навсякъде, по-добре ако публикувате такива, нека са ваши, авторски, защото това е, което не се намира из интернет и кулинарните книги.

Ето една (авторска) рецепта от мен:

САЛАТА ОТ СУРОВИ ТИКВИЧКИ

Съставки:
    2 сурови тиквички
    5 скелитки чесън
    кълнове (на вкус)
    100гр. обезкостени маслини
    сол и черен пипер на вкус
    сокът на един лимон
    зехтин

Тиквичките се нарязват на кръгчета и после на лентички. Много важно е чесънът да е нарязан на дребно, а не пресован или счукан. Прибавят се маслините (също на кръгчета) и кълновете. За по-добър ефект първо подправяте със солта и черния пипер, след което изсипвате сместа от зехтин и лимонов сок. Разбърквате добре и - ВОАЛА, чудесно вкусно и полезно!!!

Цитирай Първоначално написано от FuckingFreak Виж мнението

Краен резултат:

и едно предложение:

Дали ще стане и с пасатор.. май не е особено добра идея :Д

Мега фен
    Град
    <3
    Хубава тема.
    Много искам да повярвам, че марулите са вкусни..
    Наистина. :3
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Повече от фен Аватара на TrueStory
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    О, тая рецепта изглежда страшно приятна, ще се пробва още тази седмица
    За мен са просто перфектни....и то при положение,че ги правих без орехи, понеже нямах....а с тях сигурно ще са божествени

Днес за закуска си правих банановите палачинки....страхотни станаха, даже малко прекалено сладки ми дойдоха без да слагам нищо друго, но си заслужава да се пробват.

Красота. Рецепти не мога да ви давам обаче
    адски се радвам, че в новия ни стол в унито има салатки и това ще се хапва вече не разните им боклуци, или както в другия стол - кренвирши. ;/
    Само с едно не съм съгласна - "фрешове" в бутилки. Никакъв фреш не е това. Прясно изцеденият сок от плодове се пие до 4 минути след като е изцеден, иначе му се губи "фреш" идеята и става просто по-скъп сок. Няма смисъл.
    По това време на годината аз я карам на любимата си салата , една година бях изкарала около месец само на това зелена салата, малко риба тон, крутони, маслини, царевица, лимонов сок
    XTREMEFREERIDE тегля го тоя филм веднага
    Щрудел, марулите СА вкусни. Аз ги обожавам.
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to touch your body ,
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Супер фен Аватара на fizzyg
    Много хубава тема.
    Аз много обичам да си пасирвам плодове и като междинно ги омахвам много бързо. Отгоре слагам малко бадеми,който желае може и лимон да си изтисква. Мноооого е вкусно.

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    Супа от броколи, които са пасирани и подправени с чесън. На вид прилича на зелено лайно, но е безкрайно вкусна.
    Гъбена супа, картофена яхния, пуканки, задушени зеленчуци, плодова салата/торта.

Всякакви видове десерти с цедено мляко и различни плодове. Моите фаворити са ягодите и черешите.

През лятото обичам да правя плодова торта, като слагам плодовете между блатовете със сметаната. След това минавам цялата торта, отвън, със сметана и поръсват с орехи, които съм смляла предварително. Сметаната, може да е калорична, но никой досега не се е оплакал от значително качване на теглото.

Печени/варени картофи във фолио или тава, подправени с черен пипер, вегета.

Здравословно приготвени спагети със зехтин и точно минутно приготвяне на спагетите, което така и не запомних, но поне има кой да ми ги сготви.
    Последно редактирано от ledenakrasota : 04-07-2013 на 11:53
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Ще споделя една страхотна салата подходяща за сезона и много лесна.
    Нарязвате една зелена салатка, слагате едно кисело мляко вътре и овкусявате със зехтин и сол по вкус. Бъркате всичко това и се получава наистина много вкусно.

Наистина и аз съм "за" това рецептите да са авторски ИЛИ лично изпитани със снимков материал или поне подробно обяснение. Иначе рецепти бол, навсякъде има.

@kitty02, що за въпрос, дали е вкусно? Вкусът на фъстъченото масло с нищо не се различава от обикновени печени фъстъци. Ако обичаш тях, значи маслото ще ти хареса.

@mimeto_0o0o, според мен с пасатор би станало единствено ако има от онези накрайници за разбиване, които са като затворени чаши, за да не пръскат.

Мега фен
    Град
    <3
    ок и аз ще се включа

мега много обичам микс от зеленчуци (продават ги в пликове.. замразени..да..) на фурна с топено сирене и поляти с яйце и кашкавал (последното не е задължително..)

ох а колко ми се яде тикваааа
    не мога да повярвам как цели 19-20 години съм си мислела, че тиквата е нещо ужасно.. особено с орехи.. ох..

Едит: А какво мислите за месните продукти?
    Аз обичм само крехко пилешко и мн мн мн мн рядко нещо друго.. :3
    Последно редактирано от ShtrudeL : 04-07-2013 на 12:06
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

^И аз, като теб си мислех, че е отвратителна...Тъкмо днес баба ми даде една изостанала малка тиква, която ще си изпека довечера. Може пак да пусна снимки, ако направя нещо по-необичайно.

Печена тиква с кафява захар <3 и мъничко канелка
    Месо ям рядко, не защото не е здравословно и т.н., а просто рядко може да се уцели точно моят вкус на приготвяне, а и не винаги съм в настроение за месо. Но гледам ако ям месо, да е месо, а не разните му рога и копита, наречени кренвирши. Аз съм типичната женичка - най-много ям салатки, супички и плодове.
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to touch your body ,
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове