- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Как да намаля пресата ?
Никога не съм имала дълга коса. Косата ми в момента е някъде съвсем малко под рамената и никога не е била по-дълга. расте ми много бавно и винаги съм се подстригвам късо, но сега съм решила да я пускам дълга, но мога без да се изправям . Правя това винаги след къпане ( 3-4 пъти на седмица). Косата ми няма никаква форма. На пластове е и винаги като се изкъпя и след като изсъхне става много бухнала и изглеждам смешно. Но четох, че ако искам хубава дълга коса не трябва да я изправям или суша и искам да попитам как да стане това като косата ми е много зле, когато не е изправена, а не мога всеки ден да ходя с вързана коса !?
Вярвай в мечтите си !
Прави си прически без употребата на преса.Има много варианти в интернет.Оформяй си косата с някакъв продукт и така.От начало ще ти е трудно, но после ще свикнеш, ще ти се заздрави косата, ще стане хубава и няма да искаш да докоснеш преса, а като я използваш, което ще е рядко, ще се чувстваш виновна.Ще започнеш да харесваш естествената си коса.При мен беше така. :Д Началото винаги е най трудно, но не се отказвай и не се поддавай на изкушението да се изправяш. :Д
Същата съм. Не мога да спра пресата, не мога да се надъхам.....Без да я изправя изглежда ужасно. Ако поне имах хубави къдрици, щях да си ги пооформям с пяна, но уви..... Отпред точно имам някакви грозни чупки и заради тях си изправям цялата коса, а и мноого бавно расте.
Спомням си миналото лято, преди да си купя супер добрата преса за изправяне, си оформях къдриците с пяна.....след като се изкъпех, хууубаво си намачквах косата с кърпата, за да ми се получат къдриците и след това с пянатата, ето го крайния резултат :Д http://prikachi.com/images/453/5820453D.jpg
НЕ :Д Косата ми както казах няма никаква форма, цялата е много бухнала, а краищата й се начупват на някъде
Вярвай в мечтите си !
Пяна или някакъв крем за оформяне.А щом е бухнала - в краищата слагай някакво масло или кристали.Те помагат за бухналата коса много.Приглаждат я.По-добре е масло де - кокосово, арганово, пшенично...и само по 2-3 капки, за да не я омазни.
То щот' пяната не вреди на косата![]()
Авторке,наблегни на подхранващите маски,от време на време си прави почивки без преса (примерно си носи косата хваната с шнола,но не и стегната с ластик,защото и това вреди),ако имаш възможност приемай витамини локално.Подстригвай си връхчетата по-често за да не стои като метла отдолу.Също така може да започнеш да използваш бебешки/детски шампоан - аз лично само с такъв чувствам косата си наистина здрава и "жива"![]()
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!
Бебешките шампоани са рай за косата ми, но препоръчвам само на Джонсънс бейби. Бях си взела някакъв друг, който беше по-евтин, не ми се даваха много пари. От него косата ми ставаше ужасно суха. Бих ти препоръчала и шампоаните на Елсев total repair 5. От беличкия съм много доволна, заедно с балсама. До скоро ползвах черния, но не видах някакво подобрение. Както ти казаха е много важно как се храниш. Започни да си правиш подхранващи маски с тривитаминол, примерно. Много хора са се оплаквали, че различните ампули не помагат. Разбира се ти давам линк към различни прически за къса коса, дано си харесаш нещо, за което не е нужно да използваш преса. http://www.youtube.com/results?searc....1.sKDwdLtPDqs . И аз от месеци не съм използвала преса. В началото ми беше много трудно, защото чупките ми не бяха оформени, косата ми изглеждаше отчайващо зле, но вече е свикнала само да я суша и си ме слушка. :3
^^^
Бургас <3
Благодаря ти, но сушенето не е ли същото като изправянето ? Или гори по-малко косата ?
Вярвай в мечтите си !
Аз препоръчвам детския на Гарниер ЦЪК! - обожавам го!Косата ми е толкова мекичка,лекичка и жива от него <3 Дори балсам не си слагам от както го използвам.
Относно сешоара - ами то е като с пресата.Зависи от градусите.Препоръчвам поне лятото да не я сушиш,че и без това си е достатъчно топло и изсъхва бързо.Лично аз до скоро използвах само студената (която пак си е леееко топла де) струя на сешоара (но копчето ми се прецака и сега трябва да си вземам нов).И все пак за мен сешоара е малко по-безвреден от пресата.
Аз пък както ползвах преса почти всеки ден цяла година от началото на тази не съм я пипнала.
Просто си казваш, че спираш пресата и това е. Със сешоар също може много добре да се оформя косата, а на най-студеното изобщо не уврежда толкова колкото пресата. Със сешоара първото е, че градусите са много по-ниски, а освен това е и на разстояние 20-30 см от косата и изобщо не я докосва.
Почти винаги си суша косата още от малка, а не съм имала никога проблеми.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Имай малко воля. Прави си маски, ползвай балсам без отмиване или кристали, за да не седи така бухнала.
Началото е най-трудно, аз лично от година някъде съм ползвала преса 2-3 пъти, ако има воля има и начин.
Късмет.
Paint me a picture of eyes that never see
With flashes of lightning
that burn for only me
прави си плитки, честно казано на по къса коса, като твоята, не ми харесват къдриците от плитки, но просто да стои сплетена например
слагай си нещо след баня, масло е по-добре, защото освен, че заглажда косата, я подхранва, има масло, които се слагат по цялата дължина на косата и не я омазняват
за сешоара вече доста говориха... можеш да я поизправяш с четка или да си правиш чупки, да и придадеш обем и някаква форма
Аз съм със същия проблем като теб ..
Препоръчвам ти маслото на Икаров за растеж, прави я по-гъста и расте по-бързо. Слагай си термозащитен продукт преди да ползваш сешоар и примерно я изправяй леко с четка и сешоар, колкото да и придадеш някаква форма. Сплитай я, връзвай я, грижи се за нея, най-вече.![]()
Или преодоляваш страха си и излизаш на сцената, или цял живот оставаш зад кулисите!
-------
Where did my cookie go? O.o
За растеж - Тривитаминол. Ако не се лъжа косата пораства с 2-3 см на месец ли какво беше,забравих
Виж какво намерих в гуглето .
Колко често да правите маска с Тривитаминол?
Препоръчително е маските с тривитаминол да се правят не по-често от един път в седмицата, за да не става насищане и омазняване на косъма. Отмиването
е досадната част, защото отнема доста време. Ефектът се усеща дори след 1-2 маски. Косата е жива и расте доста по-бързо.
Ето и съставките на маска с тривитаминол за суха и увредена коса: 2 с. л. тривитаминол (ако косата е къса и една би била достатъчна), 2 с. л. кисело мляко, 1 с. л. мед и 1 с. л. ракия. Нанася се върху цялата коса, покрива се с найлон, за да се затопли, увива се с хавлиена кърпа отгоре и се оставя да действа минимум два часа.
Друга маска: 2-3 с. л. тривитаминол, 1 с. л. водка и 1 с. л. хининова вода (купува се от аптеката) се смесват и се нанася по същия начин както другата маска.
Оххх и аз имам същия проблем с пресата. Косата ми не прилича на нищо след като се изкъпя.Само ,че моята е като на каска горе , пък долу някаква начупена,а не както при вас буханала..Не мога да се насиля да спра с нея.. Май ще почвам да си правя плитки ..![]()
Сешоара също е вреден, но според мен не е толкова вреден. Пресата ти суши косата, за да я изправи, а със сешоара можеш да я оставиш леко влажна, за да не я пресушиш и да не я повредиш толкова. Макар че, ако си с коса като моята, ще си патиш и от сешоара. Лятото наистина е хубаво да не я сушиш. Та, ако трябва да се обобщи всичко казано до момента, трябва да си намериш правилния шампоан за косата, трябва да спреш да я гориш толкова, да се храниш здравословно и да си правиш някаква подхранваща маска. Ако ще си правиш маски с тривитаминол трябва да намериш такава за твоята коса, защото примерно за мен не трябва да слагам жълтък, а мед.
^^^
Бургас <3
Защо да не слагаш жълтък?За мен това е най-хубавата съставка в домашните маски и е подходящ за всяка коса!![]()
+ ... той не е като хумата да кажеш,че изсушава супер много и не трябва да се ползва от хора със сухи коси
и няма такова като '' как да намаля пресата'' няма как някой да ти каже как да я намалиш.. сама трябва да се заинатиш и да кажеш от днес нататък стоп ! и толкова.. иначе аз преди 2 години бях решила,че я оставям без преса - е,цяла година не бях пипнала преса ... просто спираш и след 2 седмици няма да ти прави впечатление .. къдри я с рибена кост,ролки,плитки.. ходи вързана.. има ужасно много прически без преса/маша/сешоар
иначе да - сешоара вреди доста по-малко от пресата .. едно,че не достига тия градуси,друго,че е на 20см. от косата,3то,че има и студена струя ( не всеки де,но сега почти всички имат)
Почва да пада, ако ходиш прекалено много време вързана. За това не е лошо от време на време да я пускаш.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
От стегнатия ластик косата не може да "диша" (кожата на скалпа също).Освен това от опъването на ластика по-лесно се отскубват косъмчета и косата започва повечко да пада.
То няма лошо да не ти се занимава с косата ти.Никой не може да ти каже дали да я връзваш или не,но е факт,че честото и продължително връзване на косата с ластик е доста вредно за нея.