- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Защо българите са толкова лоши хора?
Ако ще си мерим пишките с другите държави от европа, нека не забравяме, че през ренесанса, когато другите държави са се развивали ние сме били откъснати от европа, поробени, осмаците са строили джамии и са изнасилвали жените ни.
След освобождение, докато още не не сме се почувствали свободни имаме няколко войни и малко след тва идва септември 1944 г. и пак сме откъснати от европа. Тук следва да си зададем въпроса, защо изобщо трябва да се сравняваме с европейските държави ?
Защо манталитета ни няма нищо общо с този на европейците, много просто, защото твърде дълго сме били изолирани..
Последно редактирано от Oy7ofCon7roL : 04-20-2013 на 20:23
Законът е закон,
но той врата в полето е
и луд е оня, който потърси там сърцето си...
Между другото, съгласен съм. И аз се опитах да обясня нещо подобно. Съгласен съм, НО с изключение за това с манталитета. Манталитетът се гради от поколение на поколение. Днешните 90+ набори нямат нищо общо с комунизма, с турското робство, с войните. Техният манталитет е сборка от:
възпитанието, дадено им от родителите
социалната среда, в която растат
информационната клоака, която ни заобикаля посредством мас медиите.
Тука няма пряка връзка с миналото, можем да се сърдим единствено на себе си. И все пак - манталитетът ни не е най-лошият възможен. Нас животът ни учи да се оправяме сами. Това ни изостря 'сетивата', прави ни по-зрели от по-ранна възраст. Ако сложиш един швейцарец на 15 в наша среда, няма да вирее дълго.
А за останалото си прав - защо сме на 'това дередже' (каквото и да е то) - отговорът на този въпрос се корени в миналото. И мога да ви кажа едно - хвала на българския народ (и като цяло на славяните), че не сме го докарали до дереджето на кюрдите. Най-големият странстващ народ, без държава, без корени. Има и много по-тъжни съдби от нашата и това е само още един повод да се гордеем с това, което сме в момента. Каквото и да е то. Нещо - непознато за Основата, който поживя една година на запад и се отрече от всичко българско.
Последно редактирано от machoka : 04-21-2013 на 07:44