- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- За или против кръвосмешението?
Нормите осигуряват съществуването на определена прослойка от хора, изграждат идентичност, стабилност и културата на тази прослойка от хора. Съответно служат като бариера прослойката да се разруши и да се превърне в хаос. Пречи и на безразборното променяне и липса на независимост и самосъзнание. И затова нормите при различните общества и дори прослойки хора в тия общества са различни и се наричат по различни начини. А разнообразието и е смисъла на всичко това. Защото разнообразието увеличава приспособимостта на групата. А приспособимостта.. нали.
В прослойката която ти живееш нормите са еди какви си. При циганите са други, при африканските племена са трети, при маите са четвърти. При хан Крум са били пети. Ако не ти харесват нормите в които живееш - напусни прослойката в която си и иди в друга прослойка, където нормите отговарят на твоите желания. Или вдигни революция.
Нормите осигуряват оцеляването и просперитета на прослойката, оцеляването и просперитета на конкретния индивид е задача на конкретния индивид. Просто е - идентифицирай се с определена група от хора и вярвания които ти допадат. И започни да живееш като тях в съжителство с тях. Различните никога не се приемат радушно. И е нормално да е така.
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
За смешението съм,но не кръво...![]()
Развитието на културата в обществото цели да развие усет на индивидите към по-висшите наслади, за които са нужни образованост и житейски опит, че да се изпитат, но след това стават предпочитаните пред низките. Културата възпитава морал, който осигурява стабилност на обществото. Но с оглед на същата тази стабилност, тъй като винаги ще има хора, които да се свързват с по-низките наслади, трябва да им се осигури и тяхното щастие, защото търсенето на насладата е точно това, било то за човек с богата или бедна култура.
Културата учи на нещо важно - толерантност. Толерантността прави процеса на адаптация двустранен. От една страна адаптиращият се трябва да отговаря на дадени морални норми, от друга - групата трябва да преценява моралната праведност на убежденията на адаптиращият се, без да ги идентифицира със собствените си. Тоест, може да отсъди вижданията на този човек, че са правилните за него, макар и групата да остане със собствените си, които са правилни за самата група. И така го приема. Така много непушачи приемат пушачите.
Още повече, че групи се сформират на базата на определени разбирания, като игнорират други. Ако вършиш добро за другите, те ще бъдат много по-склонни да си затворят очите за някой твой визуален порок. А най-често срещаният пример е, че хората масово пропагандират да се поставя интелектът над визията.
След казаното дотук, мисля че е ясно как една роднинска двойка може да се намести в едно културно общество.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Стига да не става въпрос за педофилия, или изнасилване нямам нищо против хората с различна сексуална ориентация.
Чачо напълно ли си убеден , че ако имаш сестра или братовчедка и я обичаш като жена би признал пред роднините си за тази любов? Доста нереално ми звучи поне на мен .![]()
В обществото има норми ,независимо дали ни харесва ,или не ни харесваи те трябва да са спазват . Щом подобни отношения са забранени очевидно има защо . И не само от биологична гледна точка ,ами и от напълно нормалнa духовна такава .Не знам сигурно аз съм старомодна ,но подобни отношения са ми непонятни .
За гейовете и лесбийките ще си спестя мнението ,защото рискувам всички да ми скочите колко съм ограничена .
общите правила са за малкитее, най-богатите индивиди живеят по свои правила и закони
Понеже няма да стане спора иначе...
При условие че, участниците са пълнолетни и е по взаимно съгласие, ще бъде полезно за обществото, да се разрешат:
а) Връзките между еднополови роднини (Дядо и внук, Майка и дъщеря и пр.)
б) Връзките между разнополови роднини при условие, че нямат взаимно поколение.
Малката част от обществото, която има такива сексуални влечения ще е щастлива и спокойна впоследствие. Това от своя страна ще има благоприятни ефекти върху икономиката на страната, защото те ще бъдат по-продуктивни, когато са задоволени.
Предложението ми в случаите, когато жената забременява е да се отказват всякакви видове социални помощи, понеже децата ще са лош генетичен материал. Родителите ще имат правото да избират между:
1. Ако искат да го задържат:
а) Висока парична глоба (да речем 125 000 лева на дете).
б) Кастрация на детето, ако нямат възможност, или не желаят да заплатят "1.а)", естествено и тук ще има парична глоба, по-малка от "1.а)", но с включена прогресия (да речем 25 000 лева на първо дете, 50 000 на второ, 75 000 на трето).
2. Ако не искат да го задържат имат право на един аборт по взаимно съгласие. За всеки следващ ще има същата глоба с прогресия каквато и "1.б)".
Естесвено съм предвидил и наказания за укриване на деца от такива връзки (за родителите) и установен аборт несъгласно измислените ми закони (за родителите и доктора), но по-добре въображението ми да спре до тук.![]()
Кастрация на дететоГрубооо. Направо от боянския водопад фърр , цоп и е решен въпросът
![]()
Това не е толкова грубо. На родителите, които укриват подобни деца от закона съм им намислил обща глоба от 250000 лева. Стига да не я платят - кастрираме всичките и детето става собственост на държавата. При положение че, няма видими дефекти го пращаме на обучение в армията, а родителите за 5 години уранодобив. В случай че, детето има недъзи държавата поема грижите за детето, а родителите се пращат за 10 години уранодобив. Имам и други идеи, но за тяхното изпълнение, трябва да сме легализирали смъртната присъда, защото не съм голям фен на затворите като цяло - прекалено са християнски за моя вкус.
При укриване на аборт ще глобяваме родителите 100 000 лева, или ако не могат да платят ще ги кастрираме и ще ги пратим за 2.5 години уранодобив. Отделно, ако има лекар, който им е помогнал може да избира между 50 000 лева глоба и отнемане на медицинското, или 2.5 години уранодобив и отнемане на медицинското.
P.S. Знам, знам... тука ще ме помислите за болен, но в Пхенян ще ме сметнат за гений!![]()
Последно редактирано от Stray : 04-26-2013 на 19:23
Ей това религията е гадно нещо.Що за болен мозък трябва да си да вярваш в Бог и да позволява да те контролира?
Не възприемаме гейовете,защото църквата през вековете така е искала.
Нямам нищо против да си имат деца,и те са хора и имат право на това.
Имам полубрат и не бих могла да го погледна с друго око.Или пък братовчедите си.
При всеки е различно,нямам против,щом хората се обичат да бъдат заедно,ако ще да са 1-ви братовчеди,само да не им се роди някакво мутирало бебенце![]()
"Две неща са безкрайни-Вселената и човешката глупост,но за първото не съм сигурен"-Алберт Айнщайн
Против. Твърде дълбоко вкоренен стереотип, освен че мъжките ми роднини имат гадни гени и са смотаняци.![]()
Все пак искаш мнение, изкажи и ти такова по точно този въпрос. Би ми било интересно да го видя, please!Не ме мислете в това отношение. ^^
maDamn
Stray, открий един конц лагер, бе, Хитлер.
Къде намесвате сега законите.
maDamn
На кой си метнал окото чачо?