.
Затворена тема
Резултати от 1 до 25 от общо 186

Hybrid View

Мерси за помощта и разясненията! Може да се каже, че съм начинаещ и затова все още бъркам някои основни неща. Надявам се в бъдеще да не е така, като се има предвид, че учителят ми по информатика си призна, че той самият не може да напише такава програма (тогава ставаше въпрос за една друга подобна задача)...

Мега фен Аватара на Chacho
    Цитирай Първоначално написано от kinir2 Виж мнението
    Мерси за помощта и разясненията! Може да се каже, че съм начинаещ и затова все още бъркам някои основни неща. Надявам се в бъдеще да не е така, като се има предвид, че учителят ми по информатика си призна, че той самият не може да напише такава програма (тогава ставаше въпрос за една друга подобна задача)...
    Ужас, много е гадно да попаднеш на некадърен даскал. Тва са елементарни неща за преподавател, трябва на сън да ги знае. Иначе може да се каже, че добре се оправяш. Отнема време да свикнеш на начина на мислене в информатиката. Упражнението ще го оправи това. Но си търси някви по-интересни неща да правиш. Бикове и крави, змията, ханойските кули, база данни с книги/филми/хора/друго, компресиращи програми, т.н. Така ще ти е забавно да ги учиш нещата и ще ги разбираш по-добре като ги приложиш в нещо по-различно.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Днес получих за домашна следната задача:
    Напишете програма на c++, пресмятаща сумата на четните числа от 1 до 20, като използвате оператор за цикъл.
    След няколко самостоятелни опита и търсене в помагала и в Google, успях да напиша следния код:
    Код:
    #include <iostream>
    using namespace std;
    int main()
    {
    int n, x;
    for(n=1; n<=20; n++)
    {
    if(n%2==0)
    cout<<n<<endl;
    }
    system("pause");
    return 0;
    }
    Тази програма само извежда четните числа от 1 до 20. Някакви идеи как да намира и сбора им, защото аз не мога да се сетя?
    Благодаря предварително!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си