- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Бойко Борисов????
Не са по-добри от БСП+ДПС. Нито БСП+ДПС са по-добри от ГЕРБ.
Просто всичко се свежда само до тях, нали? Защото всяка от тези партии си е намерила гласоподавателната ниша и се грижи за нея.
Стадо сме и за пореден път си го доказахме. Нищо не постигнахме. Нито с протестите, нито с предсрочните избори. С нищо. Просто сме един голям виц
Но хората са казали: Никой не може да бъде управляван по-зле, отколкото заслужава.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
На мен пък ми е интересно вие каква промяна очаквахте? И по-точно за кого гласувахте?
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
В интерес на истината, аз не съм очаквала промянаИ всеки, който е следил какво се случи с протестите, също не би очаквал.
Да, в момент на подобна политическа криза и когато сформирането на кабинет зависи от просто 2 мандата, които са ту при едните, ту при другите, нещата се свеждат до дясно или ляво. Не сме нормална държава, че да имаме зелена партия (истинска зелена, не червенееща). "Зелените" дори не прескочиха прага от 4%.
Седя и ги слушам. То не е измъкване, бягане от отговорност, търсене на чужда... и това са всички политици наред... без значение в листата на коя партия са.
Имаше няколко неща, с които съм съгласна покрай тия избори - "черния ПР", който водеха БСП, например. Разговорът между Манолова и Цветанов беше просто абсурден. Единият вика "как се осмелявате да нарушите деня за размисъл", оная отговаря: "еми, имаме съмнение за престъпление" (нормално тогава, разбира се - поне според мен). После гербаджията иска сметка как така сигналът е подаден толкова бързо, след като ГЕРБ не са успели да се свържат с прокурор цели 3 часа. Мадамата, за да се измъкне и да не признае, че са на "ти" с прокуратурата (която, впрочем, свали съобщението от сайта, че намерените бюлетини не са брак), му вика "вие тука вместо да ми искате сметка, кажете за тия бюлетини, извинете се".
Абе... мазало. МАЗАЛО.
И тая реплика "морален победител", дето БСП я дъвчат от 2009-та... смях. Кефи ме как по ТВ7 го каза онзи Ангел Недялков, после го повтори Манолова и накрая един социолог каза, че и 2009-та те твърдели, че са морален победител. Смях и пародия.
Сещам се за една картинка във фб - изходите са 2: първи и втори терминал.
Ще те убиват с камъни.(образно казано)
Защото си млад човек, а гласуваш за престъпници успокоявайки се, че по-добър вариант няма.
Ти косвено се съгласяваш с всички извращения които стават в държавата, казвайки си "можеше и да е по-зле".
Има ли един политик понесъл НЯКАКВА отговорност за гафовете си? Не говоря само за наказателна, каквато и да е?
Защо това се търпи и толерира? Айде старите са ясни, живели са по друго време, с други разбирания, от тях нищо не е зависело.... ама ние, дето сме млади?
Що го търпим това? Що винаги трябва да се делим на две? В началото бяха БСП срещу СДС, после БСП срещу царя, и сега или си гербер или те щамповат като бесепар?
Щото иска, и най-вече щото може.
Повече трябва да почнат да мрънкат, и то не само да мрънкат за всяко нещо.
Ама ни е такъв манталитета, бучим само като ни бръкнат пряко в джоба.
Оня измислен референдум за белене (някой успя ли да му разбере смисъла и резулатата, щото аз нищо не разбрах?), изяде 24 милиона от бюджета. За нищо... Някой нещо да каза? А това пак са наши пари, ние си ги плащаме с данъците.
Обаче на нашего брата като му взеха 50 лева отгоре за ток, излезе на улицата и изви глас до небесата.
Искаш алтернатива?
Ей ти една алтернатива - народа да почне да търси отговорност за всеки политически гаф, а не само за тоя който му бърка пряко в джоба.
Ей ти и втора алтернатива, да си внесем съдии от ЕС, един вид съдебен борд и те да съдят, щото нашите определено не ги бива. Макар че втората е директно неприложима понеже е в пряк разрез с държавния суверенитет и конституцията, отделно че няма да оправи проблемите с досъдебното производство и прокуратурата
Violenza, нещо си обидена ли, не мога да разбера?
Ти ходи ли да гласуваш вчера?
Аз ходих. Не гласувах нито за ГЕРБ, нито за БСП. Не мисля, че има значение за кого съм гласувала, но съм си упражнила правото на глас. Не съм доволна от резултата и второто право, което смятам да си упражнявам е правото ми да си изказвам недоволството.
Ти, от друга страна, щом си доволна от развитието, не виждам защо си губиш времето с нас - дребните душици, които не знаят как да поемат бъдещето на цяла България в собствените си ръце.
Ако бяхте гласували всички за различни и малки партии... сега БСП или ДПС щяха да са водещите.
Доволен съм,че БСП не спечелиха, но този простия боко тря да умре...
Някой чел ли е книгата на Волен от АТАКА? Вчера , докато го слушах , ме хипнотизира
klimatronik, те спечелиха, ама нямат кворум за правителство.
А Волен май обмислял коалиция с БСП и ДПС, не посмя да се закълне.
Това ако стане, ще се разцепя да се смея, то реално няма друга адекватна реакция освен смях.
Последно редактирано от Aeternal : 05-13-2013 на 08:42
Аз нямах избирателно право. Милата ми родина дава такова на милион цигани и Бог знае колко турци, но не и на българските студенти в чужбина. За което обаче, като човек учащ право, ще си търся правата. Подготвям си нещата.![]()
Просто постоянно се пише как еди кой си не става, а алтернативи, реални такива, не се дават. Човек обикновено когато не е доволен от нещо, трябва да е готов да предложи по-добро.
За дребните душици пък не очаквах да го чуя от теб. Грозно и не на място.
Според мен, въпреки приказките на Волен (който накрая на изказването си видимо смекчи тона) и надеждите на Бареков ще има кабинет ГЕРБ + Атака, защото Атака не биха допуснали да са в опозиция и то не на кой да е, а на ДПС.
Това са само предположения, разбира се...
Виоленца, имаш право да гласуваш!! Просто трябва един месец преди това да си дала заявление, че желаеш, не съм сигурна къде обаче - мисля, че беше посолство/консулство, нещо такова.