- Форум
- По малко от всичко
- Наука, Култура, Изкуство
- Коя книга четете в момента/Коя четохте последно? vol.2
Иска ли някой да ми препоръча книга, която е на нов автор, да е добре написана, като жанр да не е някоя романтика или от ония булевардните романчета. Нямам поглед над новите автори и не мога да си харесам нищо напоследък.
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
какво харесваш?
http://www.kultura.bg/bg/article/view/20883 - кликаш на "още от автора" и четеш;
в момента и аз си търся нова книга, затова и отварям темата, но уви...
Препоръчвам ви "Лявата ръка на Бога" от Пол Хофман. Аз взех да чета на английски втората книга от поредицата, а това е първата.И цялото творчество на Херман Хесе си струва изчитането.
Последно редактирано от ledenakrasota : 05-07-2013 на 09:53
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
стивън кинг - дългата разходка за този който обича психарии
Четох-Съдебни експертизи: нормативна уредба, съдебна практика-Веселин Вучков
Сега чета
Психологически операции-Георги Карастоянов
последната "Разкази под екстази " от Фредерик Бегбеде
в момента " За кого бие камбаната " от Ърнест Хемингуей и "Спасителят в ръжта" от Джеръм Селинджър
Последната, която прочетох, е "Десет малки негърчета" на Агата Кристи.
В момента разлиствам страниците на :мъртвата зона" на Стивън Кинг.
Препоръчвам ви Момиченцето на Адел-много хубава книгаНаправво няма да се отлепите от нея
![]()
Скоро смятам да започвам The Illuminati:Facts and fiction на Mark Dice,помежду четем в дскл една друга тънка книжка,и нея първо трябва да дочета..
Аа и още не съм свършила Fifty Shades of Grey,в началото имах мерак да я чета ама вече ми втриса от толкова секс...Насилвам се да я прочета до края,не мога да я оставя така![]()
"Най-лесният начин" - М. Кац
"...За пореден път се уверих, че силата да променям нещата е вътре в мен и не зависи от никого и нищо друго. Помислих си: "Тук има нещо голямо, много голямо". И сърцето ми заби с различен ритъм. Не се бях чувствала по-щастлива. Усещах вътрешно блаженство, неподлежащо на описание. То трябва да се изживее, да се почувства, да се изпита".
здравейте,прочетох една уникална жестока книга ,съвсем нова гореща,казва се" Целувката на сатаната" от Зайн който всъщност е фокусник илюзионист, има я в Хеликон.Препоръчвам я от сърце.
Въведение в психоанализата-Зигмунд Фройд
Сестра-Розамънд Лъптън
Come on skinny love just last the year...
"Повелителят на мухите", Уилям Голдинг
'Kafka on the shore', Haruki Murakami
Последно четох 'Бялата масайка' , сега чета 'Под сянката на свещеното дърво'
nigga stole my bike
Днес приключих със "Подменена" на Аманда Хокинг, нямам търпение да излязат и другите части- невероятна е! Знаете ли да ли ще има филм по тази книга?
Сега мисля да си закупя "Нощна сянка" какво мислите за нея?
На средата на "Богат татко беден татко" съм доста е интересна.
Започнах "Живата подпалвачка" на Стивън Кинг.
Преди това четох отново негова книга "Зъл мрак,угаснали звезди" -СИЛНО Я ПРЕПОРЪЧВАМ,много добра книга,прочетох я за 3 дни,останах без дъх,майстор е този човек,да е жив и здрав,да пише още и още![]()
"Две неща са безкрайни-Вселената и човешката глупост,но за първото не съм сигурен"-Алберт Айнщайн
Гледах днес че са пуснали АД на Дан Браун, ама се въздържах да я купя, че зачетох игра на тронове.
И аз днес я видях през една витрина, ама беше с твърди корици май.. ако да, има ли я с меки...?
Мисля да почвам тия дни "А планините ехтяха" на Халед Хосейни :3
nigga stole my bike
Сега чета Финал- на becca fitzpatrick... Предишната е Вакантно мчсто- на Дж.К. Роулинг ( все на английски ,че така ми е по приятно)