- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Компютърно въпросче
Лаптопът вече 5-та година кара и е като чисто нов (и външно и вътрешно). От магазина си дойде с уиндоус 7. Периодично се ъпдейтва. Това означава ли, че уиндоусът сам се обновява и не може да се прецака, както на стария комп се прецакваше XP-то? Щото там на няколко месеца, макс година и за нищо не ставаше, трябваше преинсталация и всичко наново да се инсталира и сваля ...
Последно редактирано от EinGutesKind : 05-31-2013 на 21:18
ауу даскал, а да прави таква нелепа грешка :/
n00bs
Ква грешка, спи ми се пък и никой не е безгрешен![]()
инсталира* :Д
![]()
![]()
Весииии
![]()
![]()
![]()
Една Любов, Една Борба, Един Отбор
тц, 7-цата не се омазва толкова лесно.. имам 4-годишен компютър без преинсталация на 7, а се използва ежедневно и няма никакъв проблем
Просто го поддържай, деформатирай, чисти, махай вируси и malware от време на време и ще е всичко наред. Вече и аз карам 4-върта година с този и само един път съм го принсталирал и то само, защото изтрих регистрито без да искам![]()
Офф първо това че се ъпдейтва не дава гаранция че няма да се омаже нещо. Второ казваш че лаптопа е с фабричен уиндоус 7 тоест не е хакнат и не му е бърникано из sis32-то от където следва че има малък шанс да ти изкара син екран. Препоръчвам ти да не бараш папка sis32 да си инсталираш антивирусна. Няма какво друго да направиш.
А, аз в такива папки не човъркамТрия само тва, което съм свалил и знам кво е ... иначе си го чистя всяка вечер преди лягане
^ Сигурно имаше предвид "дефрагментирай"
Точно това е имал в предвид и о.О браво Насе, научил си нещо![]()
Don't hate the hacker,
hate the code!
Аз от 7-цата съм много доволна, за 1 година съм го преинсталирала само 1 път (заради брат ми, който не знаеше къде не трябва да пипа :Д). Малко, докато свикна ми беше проблем, но това е друга тема. А пък хр-то трябваше да го преинсталирам на няколко месеца и постоянно ми беше бъгав компа, каквото и да правех.
Аз да питам нещо друго, че не ми се прави нова тема (сорка Насе ;д).
Разбрах, че в момента се прави уин 9 и щели (или май вече са..) да спират обновяването на уин 8.
Вярно ли е това? :Д
*сън*
Следващия уиндоус щял да се казва Blue/8.5 и не, няма да спират ъпдейтите за уин 8, нито пък за уин 7
Don't hate the hacker,
hate the code!
Е, преинсталацията въпреки всичко си е хубаво нещо. Освен че Windows има способността сам да се омазва, то и ние имаме склонността да пълним папките му с боклуци - на десктопа, my documents, my не знам си кво, програми... туй ми ти, онуй ми ти.
Днешните Windows се държат по-стабилно от XP и предишните му, но затова пък имат вече по няколко папки дето бавно и сигурно се пълнят с файлове които дори не можеш да изтриеш.
Дефрагментирането би трябвало да е нагласено по дифолт да се прави на определено време автоматично, ама то не пречи и ръчно да се прави. Ъпдейтите е все тая дали се правят или не (аз поне ги избягвам). От антивирусни програми няма нужда ако този който ползва компа знае къде и що влиза и какво сваля и инсталира.
8.1 е версията и представлява безплатен ъпдейт на 8-цата. Мислете го като Windows 8 SP1 с добавени IE11, старт бутон, изчистени бъгове и още екстри. Няма да спират никакви ъпдейти, на 7-цата поддръжката продължава до 2015, а на 8-цата до 2018.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...