Момичета, ето една бърза, лесна и подходяща маска за кожата на лицето, която си правя веднъж поне на 2 седмици, въпреки че ходя на face fitness и съм свръхдоволна.
Ето и маската- няколко лъжици едро смляно царевично брашно и една лъжица кисело мляко, се объркват до получаването на по-гъста кашичка и се намазва лицето с нея..в началото започва лекичко да щипе, но това не е притеснително. Малко преди да изсъхне маската на лицето, с пръсти започвате да натискате лекичко, по-скоро да галите лицето с кръгови движения като отстранявате полузасъхналата маска.По този начин се прави много нежен пилинг на лицето, за да се отстранят наслоилите се мъртви клетки. След като отстраните маската, се получава леко зачервяване на лицето, дължащо се на притока на кръв към лицето от движението на пръстите. След това намазвате лицето си с разбит белтък с няколко капки лимонов сок. След като изсъхне маската, се отмива с топла (но не гореща) вода, след което веднага със студена, за да се затворят порите.
Всъщност, маската е много стара, от времето на майка ми още, а може и от на баба ми времето, но е много ефектна.