- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Инвестиране
а ти ако имаш 10 милиона како ше ги праиш?
Щото си трупам доходите и всичките ми планове за инвестиция изключват варианти до 10хил. лева, като изключим образованието, в което наливам и което за момента се изплаща подобаващо с работата ми.
От друга страна, имам опит в бизнеса със сайтове, тоест видях как един сайт съвсем спокойно си умря, въпреки че беше на бая по-късен и добре планиран етап от твоя и видях колко е трудно да се биеш с конкуренцията и да си извоюваш посещаемост, което общо взето е главната цел.
Тоест, тръгвайки сам, не виждам как ще те спасят 10хил лева. Дори да имаш 1 пич за съпорт, ще ти ги изяде тия парички за по-малко от половин година със заплатите си. Ако искаш да участваш във вече разработен проект като инвеститор... 10хилки ли? Ако тръгнеш да си го разработваш сам, съм почти сигурен, че ще издъхнеш на маркетинга.
Да не говорим, че футболен сайт или такъв за хранителни добавки ще има смазваща конкуренция. С bb-team, stamenov и sportal ли ще се бориш?
И пак казвам, 10 бона не са никви пари, щото в ИТ се изкарват за под половин година, което не коства кой знае какво образование и за 2-3 години можеш да събереш и сравнително по-сериозен капитал. За къде бързаш?
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Аз бих ги сложил на безсрочен депозит, при положение, че годишната лихва на таквиа е около 2%, за 10млн, това са 200000лв. на година. А това е една добра сума, за да си живея, без да работя.
n00bs
при безсрочните депозити лихвите са по-малки, а по-големите депозити не се гарантират от фонда, мисля че над 100000 хил.лв. беше
а и сега със този данък се прибират 10 процента
колкото до автора не съм казала това, ами това:
даже и така да е както ти казваш - ми да няма да спя до 2 много ясно
така не се изкарват пари..
Малък бизнес - по-голям бизнес - недвижимо имущество - наем - спане до обед.
![]()
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Именно, че при безсрочните е по-малък %, те и затова са такива. Доколкото знам ако е срочен лихвата е около 5%.
А 10% от 200000, са си 20000, пак мога да си живея със 180к. За 10млн не ми трябва гарантиране, банките не фалират ей така.
За ДСК
Безсрочен влог в Лева Лихвен процент
Над 25 000,00 лв. 1,85%
След лихви пак ти остават 166 500 лв. Което е 13 875лв. на месец.
Само трябва да имаш 10млн.
Последно редактирано от yakuza_ : 06-14-2013 на 13:17
n00bs
Бтв, оня ден с приятелите си говорехме кво ще направим, ако ни паднат 6 милиона. Съгласихме се всички:
3млн - частен бизнес и други инвестиции
2млн - за лични харчове
1млн - курви
Аз лично с 1 млн. ще си поживея, като ще обиколя света. А останалите 5 в някоя банка.
n00bs
Даже не виждам смисъла да влагаш такива пари в бизнес... Защо ще си създаваш излишен стрес и риск ?
n00bs
нали знаеш, че банките никога не са на загуба и не си мислиш, че ще ти дават ей тъй пачките
винаги си преебан, повярвай ми
да има логика да ползват привлечени средства от клиенти и да дават по-малко лихва, отколкото когато ги нямат трябва да теглят заеми и да плащат по-големи лихви,
а и тези данъци и такси..не отчиташ ли данъка върху спестяванията?
а пък много неразумно е да не си гарантираш депозита в щото сме адски финансово нестабилни
не съм запозната дали можеш обаче да слагаш пари във всяка банка и така всеки депозит ти е гарантиран от държавата, но сигурно и тука е така измислено, че да си прецакан
нз може и да си прав, но не ми се струва логично..както и да е
пускам си филма ^^
Ми не само за трупане на богатство, бих си гонил мечтите. Ако имах много пари, щях да направя филм по Starcraft, който вероятно може и да не се изплати. Макар че това е само лигав пример, ако имах възможност, щяха да отидат за изкуствен интелект с насоченост към лингвистиката. Говорещи роботи, yoohoo!
^Само Амстердам ще ми е над 30хил. лева, хахахаха
:Д. Е, ако харчиш по-пътя излишно и преспиваш у най-скъпите казина - да. Иначе и аз бих ги използвал за сбъдване на мечти и за цели, а не просто да ги харча за щяло и нещяло. Казвам го, защото има някои хора, на които им са малки мечтите и почти нищо не правят с тези пари.
За банката това са привлечени средства, те ще направят много повече пари от тях, от колкото аз от лихвите. Коя банка може да си позволи да гарантира такъв депозит ? Според чл.57 от закона за кредитните институции, банката е длъжна да ми плаща договорения лихвен %.
Аз не желая пари, за да продължавам да трупам още, а за да си живея спокоен живот. Всичко друго е лакомия, аз примерно също бих си осъществил някакви малки желания от сорта на - да карам от тия малките двуместни самолети и тн.
n00bs
И все пак.... колкото и пари да имаш е лошо да нямаш работа![]()
Изкефих се на Бил Гейтс наскоро и в какъв мащаб са му идеите. Беше казал, че ако не изчезне рака (или някоя друга болест от тоя калибър), няма да смята живота си за успешен. Със сигурност с парите в себе си бих мислил по съвсем друг начин. Вероятно щях да придобия известна доза обществен дълг, имайки известна доза власт.
10млн за глобален мащаб, са малко пари.
n00bs
Тъй е, да. А 70млрд. благосъстояние в ръцете на един човек обаче е феномен. ^^
70млрд в активи. Никой няма такива пари да извади кеш, както звучи.
а Якуза - идеята ти няма да се случи по една причина (да си живееш с 13хил лв лихва на месец) - и тя е, че когато имаш милиони - мераците ти стават за милиони.. и 13хил ще ги хвърляш на вечер ..
Аз по принцип не съм с "широки пръсти". Даже съм сигурен, че мислено ще си сложа някакъв лимит до 3к леваПо принцип съм сметкаджия стане ли въпрос за пари (все пак уча счетоводство), но не бих се определил и като стиснат.
n00bs
Абе, общо взето, паднат ли ти пари, тепърва почваш да се учиш как да ги остискваш. Колкото и да са те.