- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Прощална/Другарска вечер 7 клас
О, моля ви се, спрете.. Видяли сте някаква публикация във фейсбук вероятно за някакви студенти, които не са си купили скъпи роклички, и сте в екстаз от всичко това и го играете на големите моралисти: мислите за бедните, какво могат, какво - не, дали ще им е гадно или така.. Е, всеки човек има право да избере как да бъде облечен. Аз ако бях на момичетата в 7 клас, да, щях да се облека по възможно най-хубавия начин, да се намажа с всякакви козметики и да си направя деня незабравим. А сега ако бях 7 клас щях да се облека също в най-добрите си дрехи, ще се раздам, за да се чувствам добре, а не да мисля дали изглеждам като някой несресан петел, мръсен и нечистоплътен!! Все пак не всеки ден се разделяш с класа си, помислете си, веднъж става с едни и същи хора, после ще се пръснете и няма да се видите. А да си разваляш удоволствието, щом можеш да не го разваляш, за мен лично няма смисъл!
Не, не мисля за бедните. Не ми харесва това, че децата гледат на бедността като на порок. Това не е хубаво. Да, всеки е свободен.
Напълно съм съгласна, че някои деца нямат възможност .. Но поне от моето училище 7 класове се събрахме, за да обсъдим с какво ще сме, защото не е приятно някой да отиде с дънки, а друг с рокля.. Съобразихме се със всеки и се оказа, че всички имаме възможност да си позволим това , така че няма да има хора, които да се чувстват зле ... А относно това дали дрехите правят човека щастлив, не не го правят, но ние си решихме да сме официални .. Въпрос на мнение ..![]()
Ако има нещо неприятното в цялата работа, то неприятното е, че някой трябва да се чувства по-малко от другия, само защото е отишъл с дънки, а не с официален костюм. Това се опитваш да прокараш ти.
Мъничко пресолявате манджата с тези гримьори, официални дрешки, токчета, дискотеки и така нататък. Само гледайте да се приберете до 8, щото чичковците полицаи трябва да правят нестандартна родителска среща в РПУ-то.
не, това ви е от ниското самочувствие. Нашата другарска беше днес и моя приятелка дойде с дънки и тениска не защото няма възможност да си купи нещо скъпо (а тя, повярвайте ми, има), а защото не я кефи идеята да дойде с рокля. Нито за миг не се е почувствала по-малко от другите.
Вие какво искате - да се обличаме всички еднакво ли? пхахаха
Последно редактирано от dimitar., : 06-13-2013 на 20:55
Днес само ще ни дават бележниците и дипломите, затова ще съм си с джапанки, къси панталонки, блуза с голи рамене и прическата ще е кок. Толкова.
А, както вече казах, прощалната вечер ще ни е на 17-ти и тогава ще се наконтя повече.![]()
Аз на прощалната си вечер се бях облякла малко по-така и днес също. Раздаваха ни награди пред цялото у-ще и аз бях най-накрая "за отличен успех през изминалата година, за участие в областен кръг на олимпиадите по химия, физика и математика, за класиране на второ място на областен кръг на олимпиада по химия, за най-добър резултат на НВО в града, за принос към у-щето още от 1-ви клас получава Нора.. И естествено се разревах като кифла и дори не можах да чуя г-жите какво ми говорят, едвам едвам проглеждах докато слизам по стълбите да не се прeбия. Получих книга (Да прекосиш Хималаите), 2 грамоти (за 1-во място на общинското състезание по БЧК, и за отличен успех) и пътническа чанта. Май ми намекват нещо :Д
Последно редактирано от nor4eto99 : 06-14-2013 на 13:21
Баси, аз като ви гледам тука с тея ресторанти ви си кефя...ние с моя най-добър приятел искахме също да отидем целия клас на ресторант, но момичетата като се тръшнаха с тфа кино и айде - юруш...Ядохме на корем, тичахме под дъжда после, насфинихме киното нечовешки и така![]()
Не й пишете шаблонни послания, а нещо, което сте преживели заедно. Жената ще се зарадва, ако напишете най-хубавите моменти на класа с нея (смешни, приятни - от екскурзии и от особеностите на вас, учениците). Може и всеки да й напише по едно кратко послание на една голяма картичка или дори картон.
always late but worth the wait!
То във всички възрастови групи има наркомани. Бързате да порастнете, а това е една голяма грешка. Пък и не знам защо, но като кажете ресторант и тийнейджъри не ми се връзва. Не знам защо, представям си ви някакви такива неестествено да седите. Много по-подходящо е да отидете на някоя екскурзия с класния и да се забавлявате. Още повече, че в началото бяха намесени и дискотеки.
И в четвърти клас бяхме на ресторант. Да, при нас имаше и дискотека (разбих се на Азиис). Дискотеката е място, в което група хора се забавлява, танцувайки/слушайки музика. В дискотеките е пълно с +15-годишни, но тук говорим за дискотека, която е само за седмите класове, които в този ден завършват.
Но нека сменим темата. Да ти кажа ли причината всички да се правят на големите моралисти и да спорят с 13-годишни, които си завършват годината (а не например със свои съученици)? Причината е, че това се е случвало и с вас, когато сте били на тринайсет. Днешните 23-годишни са ви подценявали и са ви казвали кое е правилно и кое - не.
Така ли е?
А вие послушахте ли ги?
Приятно ли ви беше някой да ви обяснява как вие нямате детство заради телевизията (реално това си е завиждане на тези, които са нямали досег с електроника като малки)?
Имахте ли детство?
Приятно ли ви беше (защото тогава технологиите започват да изместват книгата по-сериозно) да ви мислят за некадърно поколение, защото по преценка на някой тъпунгер всички са под общ знаменател?
А какво правите сега?
Не правите ли същото?
Не копирате ли тези, които ви омаловажаваха като малки?
И кога ще спре всичко това? Кога най-после ще оставите поколенията да си израснат без чужди негативни възгласи на килограм?
Последно редактирано от dimitar., : 06-15-2013 на 06:39
И какво, децата да се хранят само в МакДоналдс ли? Айде, моля ти се.
Нашият клас даже си нае малка зала в далечната 2005, когато завърших 4-ти клас. Беше уникално весело.
Отделно, ти не си ли ходил на детска дискотека?
А евентуалната екскурзия, която ти предложи, не изключва ресторанта.
always late but worth the wait!
Ние бяхме на екскурзия и след това имахме и прощална .. бтв който иска нека да качва снимки от прощалната![]()
При мен миналата година беше доста далеч от официално събитие. Отидох си нормално облечен, взех си бележника и накрая си отпразнувахме завършването по градинките![]()