- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Всичко за котките ^_^
Здравейте. Ще си взимам котка , но не съм решила дали да си взема женска или мъжка. Кажете ми кое според вас е по-добре ? А също така на колко седмици вече може да си взема котето? В момента са на 5 седмици..
Когато ние имахме коте го взехме на 6 седмици и нямаше проблеми. Все пак по-добре провери в и-нет набързо.
Аз лично те съветвам да вземеш женско коте. Обикновено имат по-благ характер, също така не омирисват толкова къщата. Задължително обаче го кастрирайте котето, независимо от пола. Ще си спестите много проблеми по този начин.
Ако ще го кастрират няма значение дали ще е женско или мъжко. Мъжкото омирисва само, ако не е кастрирано, иначе е кажи речи едно и също.
"Не е важно другите да те мислят за идиот, важното е ти да се мислиш за идиот."
защо пък да го кастрират ??
От личен опит ти казвам, че е по-добре да си вземеш женско коте. А от кастрация няма нужда ако се бият на 6 месеца инжекции против разгонванеВече 4 година съм така с моето животинче и нямам оплаквания
![]()
Женските са по активни и по игриви. Котараците обикновено са мързеливи и по самостоятелни.
Защо пък да тъпче животното с хормони два пъти годишно, като може да го кастрира веднъж и да елиминира всякаква опасност от нежелано поколение?
За да вземеш коте, то трябва вече да е напълно самостоятелно от майката, т.е да се храни и изхожда без нужда от асистенция. Това обикновено става около края на четвъртата седмица.
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
Според мен няма значение пола. Но помни задължителна е - кастрацията.
Най - подходящото време за осиновяване на котка е 3 месеца.
Женска котка се разгонва 4 пъти годишно, пикае навсякъде и мяукането й влудява. Препоръчвам кастрацията, но при женската става дума за коремна операция. Котката остава няколко дни при ветеринаря и ще ти струва малко над 100лв.
От къде е тази информация?
Имам женска котка от 3 години и се е разгонвала много над 12 пъти. Тези неща не се случват по разписание/график. Въобще не пикае навсякъде. Има си тоалетна и разгонена или не, само там си ходи. За мяукането съм съгласна.
За кастрацията... нашият ветеринар мери и взима пари според теглото, не според пола. Котето се прибира у дома още същия ден и се полагат по-специални грижи за него в началото.
И спря да се върти за миг земята..
Благодаря си на всички за мнението..Аз така или иначе вече си избрах женското коте..Просто защото тя ми изглежда най-игрива, а и се привързах към нея и тя към менУтре ще я заведа на ветеринар, а за разгонването ще му мисля като се разгони
Eто и снимка на малката сладурана ^_^ http://prikachi.com/images/706/6173706l.jpg
Първо, защото е опасно, когато котката се разгонва често, защото при домашните котки процеса не протича, както когато е на свобода, сред себеподобни. Вероятността да заболее, да се появят туморни образувания и други усложнения е голяма и това го казвам, след като съм се консултирала със специалист в областта. Другото изключително нехуманно нещо е тъпченето на животните с вредните хапчета против разгонване и биенето на инжекции, което е успокоение за хората, но за животното не носи нищо добро, не оставайте с погрешно впечатление. Освен това всяка година трябва да я водиш на ветеринар за вътрешно и външно обезпаразитяване и ако я гледате на затворено задължително и посаждайте котешка трева (може да се намери във всеки зоомагазин). Иначе ваксините са около 30-40 лв, а кастрирането навсякъде е различно. При женските операцията е по-тежка - отваря и се корема и се отстраняват яйчниците и матката. Колкото по-рано се направи, толкова по-добре. Препоръчвам ти да потърсиш в интернет подробности за операцията. И да не забравя - честито котенце!![]()
Много добре си обяснила аз няма какво да добавя. Аз имам мъжки котак и е кастриран и мога да кажа, че вкъщи изобщо не мирише на котка и това го казват хора, които идват в нас. Преди мъжкия имах и женска, която тормозех с хапчета и след 3-4 години нещо му стана на животинчето и почна да препикава на всякъде, стана много нервно и наще го закараха на вилата.
Аз имам 2 женски котки. И двете са кастрирани. Всеки, който не си е кастрирал котката да го направи. Пример защо:
Една женска котка ражда 5 котенца. От тези 5 котенца няколко човека осиновяват 3. Остават 2, за които стопаните не могат да се грижат. Тогава какво? Ще ги изхвърлят на улицата, където е голям шансът да ги блъсне кола, хулигани да ги нараняват и т.н. Защо да не кастрираме котките си, като можем да предотвратим това? Разбира се, има и други животни на улицата, които не са защитени. Но поне можем да намалим броя им.![]()
А колко въобще не си правят труда да им търсят стопани и директно ги изхвърлят на улицата? Моето коте е било захвърлено с пъпната връв още часове след раждането. Що за изверг трябва да си? После ги ритат по улиците и се оплакват, че било пълно с бездомни животни.
Така, че - кастрация, мили господа и госпожици. За да намалеят трупчетата в канавките.
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote