- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- За или против брака
Просто не знам къде се намира и какво се прави, уе. Волята и желанието го имам.
На мен ми е интересно защо *почти* всяка жена иска да сватба. Какво има в този остарял ритуал, освен старостта му(традицията)?
Ако двама души желаят да си уредят финансовите отношения, има и други граждански договори, брака не е единствения начин, така че елемента с сигурността е леко пресилен.
Ако някой си мисли, че се правя на тъп задавайки такива въпроси, сигурно е прав, защото наистина не разбирам.
Защото жената е в бяло, жените обичат да са в бяло. Защото е център на вниманието, дори да е някоя пълничка. Защото иска да сподели радостта си, от любовта.. от тва че е намерила сродната си душа.. със семейството и приятелите и още много други неща.. на прима виста толкова....
Значи има разлика между брак и сватба, нали?
Всяка жена иска сватба, щото тайно си мечтае да прилича на принцеса, с дълга рокля, да е център на внимание и да е най-красивата
@102, щракаш с левия бутон на мишката ей тука в ляво върху ника ми, ще ти се отвори нещо като падащо меню, щракаш (пак с левия бутон на мишката) на лично съобщение и пишеш
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Сватба е дето се напиваш и тя гледа лошо, а брак е дето се подписваш да си й роб за доста дълго време.
Ок, при това положение, какъв е смисъла от брака, като се махне момента с бялата рокля и принцесата?
Какво се явява, един вид стъпка, ниво на връзка - излизаме, живеем заедно, сгодени и финално бракувани?
Това ми беше идеята всъщност, като махнеш свадбата(традицията) и елемента на сигурността(щото можете да се разберете по друг начин) какво остава?
сваТба, моля те...
Няма как да ти отговоря на тоя въпрос, защото всеки приема брака различно за себе си. Може да е въпрос на възпитание, следователно възприятие, че е нормално да си женен за човека, с когото живееш. Може да е елемента на сигурност, финансова стабилност и прочие. Може да е религиозно обосновано. Хиляди причини, за всеки различни. За това и все повтарям, че към брака всеки подхожда според собственото си убеждение.
Ама ако щеш го приемай. Аз не те карам.
Или липсата му, да.
Идва от сваТове.
Интересно, тва не го знаех.
Въобще не е нелепо, на повечето хора представата им за живота след определена възраст е толкова обвързан с идеята че ще са женени, че не е възможно да си представят обратното.
На същите тези хора като им кажеш че не искаш брак те гледат като неандерталец.
Последно редактирано от Aeternal : 06-19-2013 на 21:16
като цяло всичко се върти около това, че съм склонна да се съглася с човека до мен и неговия избор и няма да се налагам
не съм нито за, нито против
другото са подробности