.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 14 от общо 14
    LadyPinky
    Guest

Малко помощ и съвет отностно притесненията?!

Здравейте,момиче съм на 16(почти 17).За първи път пиша в този форум с надеждата да ми помогнете

Не живея в България и не знам толкова добре английски...тук има хубави момчета и дори са ми писали във фейсбук и са ми казвали че съм хубава и че искат да излезем.Не знам защо но все си мисля,че щом не знам добре езика и няма какво да си говоря с тях и мисля,че ще изглеждам адски глупаво с този мой развален английски или че няма да мога да ги разбера какво ми казват Винаги съм си мислела,че изглеждам смешно отстрани защото съм адски срамежлива,не съм докосвала и цигара,не пия,не съм "кифла" такива които повечето момчета харесват!Наистина искам да имам сериозна връзка,но не знам как да започна ;( Имам някакви комплекси,въпреки,че най-добрата ми приятелка казва,че няма от какво да ме е срам!Не знам как да се държа на среща,за какво да си говорим и така...Много ми става гадно когато гледам другите около мен сладки двойки и бих искала и аз да имам нещо талкова хубаво с някое добро и подходящо момче за мен а не някой напушен простак,който гледа само дупе,гърди и говори само за секс...и най-вече да може да се говори с него и да ми бъде не само мое гадже но и приятел на който мога да разчитам...въпреки,че е наистина много трудно да се намират такива момчета в днешно време особено на тази възраст 16,17,18..години.Понякога си мисля,че искам невъзможното
    Съгурна съм,че тук има по-опитни от мен и могат да ми помогнат с преодоляването да срама и комплексирането Благодаря!
    Последно редактирано от LadyPinky : 06-27-2013 на 01:43

Супер фен Аватара на Wednesday666
    Добре, защо не опиташ да учиш сама английски?
    Не е толкова труден, има супер много самоучители и в нета, и по книжарници.
    Другият вариант е някакъв курс, ако ти се занимава.

А срама и комплексирането.. За срамът не съм сигурна, че се преодолява..
    Опитай се да го преглътнеш, когато усетиш, че примерно започва да те е срам - повтаряй си "ще се справя" и не се оставяй на срама си да те превземе.
    Колкото до комплексите - смятам, че ако научиш добре езика, вече няма да са толкова осезаеми комплексите и ще се чувстваш по-добре.

Голям фен Аватара на Seattle
    Град
    Seattle, WA
    Хората навън са толерантни. Това че не говориш ангийски добре или с акцент, някой хора даже намират за привлекателно.

Ти си момиче, така че ти е по лесно. Момчетата идват при теб... а ти ги гониш?! Приеми че щом някой проявява интерес то е заради това че те е харесал.

Супер фен Аватара на Take_That
    Град
    Сливен/София
    Цитирай Първоначално написано от Seattle Виж мнението
    Хората навън са толерантни. Това че не говориш ангийски добре или с акцент, някой хора даже намират за привлекателно.

Ти си момиче, така че ти е по лесно. Момчетата идват при теб... а ти ги гониш?! Приеми че щом някой проявява интерес то е заради това че те е харесал.
    +1 Точно така, а и в крайна сметка вярвам, че щом ти пишат във фб са наясно с това, че си чужденка и т.н Остави тези притеснения настрана, незначителни са(та това е един език все пак), ако човекът отсреща те харесва и наистина иска да бъде с теб няма да има значение как говориш езика, той ще иска да опознае теб самата Давай смело напред
    Because everytime when I close my eyes... I'm with you - Only with you!

Мега фен Аватара на PainMonopoly
    Град
    Аахен
    Имам абсолютно същия проблем с езика, само че с немския. Заради него малко или много не съм се интегрирал успешно сред германците. Не че ми е толкова зле немския, напротив, имам сертификат с доста добри оценки, просто като го говоря ме обзема една параноя, че звуча като идиот. Езика колкото и да го учиш, няма да го научиш, ако не го използваш. За да говоря добре немски, знам, че трябва да се мъкна с германци, ама не се мъкна с германци, защото не говоря добре немски. Омагьосан кръг.

Само че ако за тези 2 години съм бил склонен по-скоро да се покрия и да се поддам на страховете си и заради това не съм свикнал с езика за няколко месеца, не е като да съм можел да се покрия напълно. Откакто започнах да имам и предмети на немски в университета, станах доста по-уверен. Пак ми е нервно, ама нямах избор, трябваше да напредна, прекарах 2-3 месеца затворен вкъщи учейки неща на немски, накрая само немски ми беше в главата.

С теб ще се случи същото. Ще останеш някакво време където си и ежедневието ти ще е на английски и няма да имаш избор освен да ти се подобри. В началото ще е тегаво, стресиращо, отвратително. После ще спре да ти пука. Няма как да решиш този проблем изведнъж, изисква се време, просто трябва да знаеш, че ще се реши впоследствие. Още повече, че си по-малка и би трябвало да учиш езици по-лесно.

За другото няма да коментирам, според мен си в интеграционния филм, който оказва влияние и върху социалния и върху любовния ти живот. Този филм е много тежък и понякога трае години, но няма как. Живота в чужбина е едно от най-тежките изпитания, които може да ти се случи, няма как да избягаш от трудностите и ужасите, просто се иска време.

Цитирай Първоначално написано от LadyPinky Виж мнението
    Винаги съм си мислела,че изглеждам смешно отстрани защото съм адски срамежлива,не съм докосвала и цигара,не пия,не съм "кифла" такива които повечето момчета харесват!
    В много случаи,когато едно момиче започне да пуши и тъй нататък е точно,защото си мисли,че не е готина.
    НЕ ГО ПРАВИ ЗА ДА СИ ГОТИНА!
    Такива момичета харесват само някакви „гъзари".Ако си падаш по друг тип момчета,не се превръщай в такава,каквато не искаш.И за теб ще се намери подходящия човек,който те харесва,защото си такава,каквато си.

И ако излезеш на среща все ще си намерите някаква тема,нещата стават от само себе си.За английския не се притеснявай-никога не е късно да го научиш.Той е много лесен,с по интензивно обучение и курсове ще си го научила за няколко месеца.Когато майка ми се е преместила в Германия е научила немския за 3 месеца.С курсове,но разликата е,че тя го е учила на място.И все пак той е по-труден,а щом може да се научи толкова бързо .. Това не бива да те притеснява.

Научи добре езика, за да може да се оправяш по принцип, не само във флирта с момчетата. И колкото повече се притесняваш толкова по-лошо ще става - и с говоренето, и с флирта. А и не си мисли, че на човекът отсреща му е по-лесно отколкото на теб. ; ) Тук може да намериш малко идеи, за какво да разговаряш с момче по време на среща: http://www.neznam.bg/%D1%81%D1%82%D0...B5%D1%89%D0%B0
    Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.

Супер фен Аватара на CoNviCt
    Град
    Over the law
    Жестовете се разбират от всички народи. Усмивката, влюбеният поглед, държенето на ръце.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от CoNviCt Виж мнението
    Жестовете се разбират от всички народи. Усмивката, влюбеният поглед, държенето на ръце.
    Но не и клатенето на глава :Д Всъщност, имаше статия с доста жестове, които в една държава означават нещо дружелюбно, а в друга - обявяване на война.

Ще я потърся. Интересна беше. ^^

Цитирай Първоначално написано от PainMonopoly Виж мнението
    Имам абсолютно същия проблем с езика, само че с немския. Заради него малко или много не съм се интегрирал успешно сред германците. Не че ми е толкова зле немския, напротив, имам сертификат с доста добри оценки, просто като го говоря ме обзема една параноя, че звуча като идиот. Езика колкото и да го учиш, няма да го научиш, ако не го използваш. За да говоря добре немски, знам, че трябва да се мъкна с германци, ама не се мъкна с германци, защото не говоря добре немски. Омагьосан кръг.
    Хахахаха, това все едно аз съм го писала В Англия доста по-бързо и лесно научих английски, отколкото сега в Германия уча немски, ама какво да се прави.

Другите са ти дали достатъчно точни и ясни съвети, аз само ще допълня, че ако тръгнеш да излизаш с някой местен, нивото на английския ти доста бързо ще се покачи Междувременно, можеш например да си пишеш с някоя приятелка, която знае езика достатъчно добре, само на английски и да я помолиш да те поправя, когато грешиш.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България

Мега фен Аватара на BlueFace
    Град
    Бургас
    Ти сама знаеш, че използваш това, че не знаеш добре езика само като извинение. Докато не почнеш да се поставяш в ситуации, които те изкарват от зоната ти на комфорт нещата няма да се променят. А и комуникацията с хората ще ти помогне да увладееш по-добре езика. И повярвай ми щом е привлечен от теб изобщо няма да му прави впечатление дали му говориш на развален английски.

--------------------------------------------------------

Оправи си английския, настина не е толкова труден, а и можеш и сама да се справиш ако нямаш възможност да ходиш на уроци.

Не си мисли, че всички ще те мразят или няма да те приемат, защото говориш с грешки. Това не е вярно. А и мога да ти кажа, че като общуваш с още хора, говориш английски дори с грешки, така се учи човек. В началото правиш грешка след грешка, после покрай тях свикваш.

Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.

http://www.vbox7.com/play:21a70aa5

Доколкото разбирам си в страна, в която се говори предимно на английски? Не си пропускай шанса, ако постоянно си мислиш за това колко глупаво изглеждаш или звучиш отстрани и се притесняваш да говориш, никога няма да го промениш това. За да научиш един език ти трябва практика. Именно чрез комуникация с хора ще го подобриш. И аз преди се притеснявах, че имам акцент, когато говоря, ама като ги гледам колко ми се радват и всички притеснения ми минават.
    Колкото до момчетата, общувай с тях, опитай се да ги опознаеш и ще видиш, че колкото повече говориш с тях, толкова по-лесно ще ти е, думите ще започнат сами да си идват на мястото.

btw: как може да те е срам и да се чувстваш смотана, понеже не пушиш и не пиеш

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си