- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Изневерите на приятелите.
Идва твой приятел с 2-годишна връзка и ти казва:
'Така и така, изневерих, само че изневерих и преди няколко месеца, и преди още няколко. Какво да направя? Приятелката ми ми е много удобна, но имам нужда да й изневерявам. Имам нужда от тръпката. Чувствам се виновен. Аз долен човек ли съм? Какво да правя? Искам и удобството, и тръпката. Какво мислиш?'
Какво ще му отговориш?
Случвало ми се е нещо подобно, ама аз го оправдавам, защото тя си го заслужава по всеки параграф. Просто казвам, че аз никога не бих го направил, просто бих ѝ бил шута.
Ако не си го е заслужила, бих казал, че такова поведение би ми било много неорганизирано и аз самия не бих се занимавал и не бих имал какво да търся в "тръпката" и не го разбирам, ама всеки си преценява сам за себе си.
Случвало ми се е да чуя подобни реплики и никога не съм смятал подобно отношение за похвално и правилно. На мнение съм, че щом един човек не те прави щастлив, просто го напусни, а не да го нараняваш. Той не е виновен, че е такъв по характер, или че ти си полигамен. Виновен е само в случай, че умишлено те е наранил.
Та... кажи на твоя човек, че е тъпо подобно поведение, ама то си е негова работа![]()
Зависи ужасно много от ситуацията и от приятелката му. Бих го посъветвала да реши дали да остане с приятелката си или предпочита секс с различни момичета и да действа в насоката, която е избрал, а не да седи на два стола със възможността да падне и от двата.
Ще му подчертая, че само защото не може да си устои на желанията, това не го оправдава, сам е направил избора и трябва да си живее с отговорността (тоест и последиците) за него.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Ще сбърча нос и ще му връча златен скункс. Меко казано.
Последно редактирано от paradosou : 06-28-2013 на 09:10
Като не го кефи приятелката му, да я оставя. Какъв е смисъла от системни изневери, само щото "приятелката му си му е удобна" ?!?!
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Благодаря за мненията.
Повечето предлагате да му кажа мнението си за изневерите по принцип. На въпросът какво да прави да му дам правилният отговор - да направи избор. Да направи нещо трудно за него, да бъде честен и да постави емоциите си на второ място.
А дали е възможно по-доброто решение за него да е да продължава така? Казва, че така му е по-лесно. На сегашната приятелка не може да не изневерява, но не му се търси друга, защото е малка вероятността с друга да е различно. Ту е щастлив, ту се чувства виновен. Но иначе какво?
Разсъждавам си. Темата ме интересува, защото съм в тази ситуация и мнението ми има тежест за въпросния приятел, та се чувствам отговорна..
----
marilyn, смисълът е, че не се намира лесно момиче, което те обича, иска да живее с теб и да ти пере мръсните чорапи метафорично. Освен това я намираш за окей и не те е срам да я покажеш на родителите си. Май трябва да уточня, че говорим за 21-2-3-годишни хора. Някаква такава е логиката.
Последно редактирано от Deadlock : 06-28-2013 на 10:57
Задай му въпроса дали може да живее с вината, дали ще се чувства по-нещастен, ако го зареже приятелката му, за да видиш дали е готов за риска. Ако смята, че е по-склонен да спре изневерите, отколкото да се набие в worst case scenario, тогава му помогни да спре да изневерява. Ако избере обратното - остави го да си следва избора без да го съдиш.
"Не мога да не изневерявам" е тъпотия, всичко може, ако има желание, просто не е наясно със себе си кво иска или не иска да приеме, че рано или късно ще прави компромис.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
^На някои хора им липсва във връзката човек извън връзката.
Значи трябва да си жертва да речем 1 година блаженство, през която приятелката му няма да знае, че изневерява, щото може накрая да се почувства нещастен, като падне от 2 стола на земята? (не е ясно защо е нужно да пада от другия)
Тва не означава ли да се чувства постоянно нещастен, щом нещо му липсва. Ти го съветваш да заебе връзката, ако не му се получават нещата - по-добре ли ще му е да излезе от връзката, за да излиже гъза на измисления морал спрямо гаджето си и да си седи сам, или да си ебе и двете, и накрая, ако се преебат нещата, просто да си намери някоя съвсем трета?
Какво значи "измисления морал спрямо гаджето си"?
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Човек който изневерява има сериозни проблеми,особено ако е "за адреналина".Ако ми каже такова нещо директно му бия шута.
Когато си с един човек-си с него,ако искаш друг-значи ти нямаш работа вече в тая връзка и време да я прекратиш.Изневярата не е опция. Стиска ви да изневерявате и лъжете ама не и да прекратите връзката си и да не наранявате човека до вас повече.Мишки.
Брях,брях
Провокация. Не всеки възприема връзката така, както етиката я диктува - трябва да има доверие, трябва да се грижим за другия, трябва, трябва. Някои хора са просто консуматори, някои хора не смятат, че незабелязаното престъпление е престъпление. И когато вече намесим съветващия, той може да реши, че е прекалено да бъде съдник на манталитета на приятеля си. Така правилният съвет може да се окаже този, който ще направи приятелят на Deadlock най-щастлив, а не този, който ще направи и гаджето му щастливо.
Измислен морал, щото не вярвам във всеобщовалиден морал. Има действия и последствия, а не добро и лошо.
@Violenza, никой не е казал, че на него му пука за чувствата на гаджето му. Колко мислиш, че му пука и колко мислиш, че иска да му пука?
Интересно!
Violenza, като му повдигнах въпроса за гледната точка на приятелката му, той каза, че тя така е влюбена и щастлива. Ако не разбере за изневерите, няма да бъде наранена. Тя наистина изпитва щастието, тогава проблем ли е, че е илюзорно според страничния наблюдател, който вижда всичко?
защо ще падне и от другия ли ? щото ми е ясно тая другата що за стока е щом оправя обвързан ''мъж'' и то периодично ( т.е. не само веднъж)... като и стане безинтересен не го виждам.. още повече,че и тая ще му е ''удобна'' само наполовина и ще тръгне да си търси друга иии нда..
какво значи измислен морал ? или ти си от хората дето не мислят,че човека до тях трябва да бъде уважаван и трябва да има избор ? и защо да седи сам ? нали гаджето му не го устройва напълно и иска чуждо - като иска да си има чуждо без гаджето - защо тогава да е нещастен ? нали за това изневерява
и смисъла е ако има поне малко уважение към момичето да го остави да си намери някой, който няма да търси други само щото видиш ли му е скучно и безинтересно
иначе да,ако е чак такъв идиот и не мисли изобщо за приятелката си - горко и на нея и дано по-бързо си види прасето в коя помия бърка
Това абсолютно не е вярно.
Deadlock, въпросът в крайна сметка беше какво бихме казали на този приятел. Не е наша работа да го съдим и осъждаме. Ако той е щастлив и приятелката му е щастлива, и въобще всичко е мед и рози... къде е проблема? Не в неговия, а в нашия морал...
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last