- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Колежи в чужбина . Как?
Здравейте ! Сега съм на 15 и мисля след 9 клас да кандидатствам в колеж извън страната , но имам няколко въпроса .
1. На колко години се кандидатства ?
2. Как по точно , тоест освен TOEFL какво още е необходимо , SAT ?
3. В какви срокове и къде трябва да поддам документите си ?
4.Може ли някой запознат да каже някой хубав колеж в Америка или Англия![]()
NиKоgъЪъ Нe ПlАcHКаI зА nqКОИ коitо nE ПlAЧкA за теBE..[!]
Мисля, че ако отидеш в някоя агенция (Интеграл, Ориндж и др.) ще ти дадат повече информация по въпроса.![]()
Ами принципно ти си решаваш ама аз като по-стар потребител на форума ти казвам да не кандидатстваш в чужбина. Първо таксите са луди, втора държиш главозамайващи изпити по английски и трето много трудно се снабдяваш със студентски кредит за целта. Ако си имаш пари не е проблем естествено. Виж предложенията на http://svariadna.com според мен, това е един достоен колеж може би защото приятелката ми го завърши.
как си го мислиш тва ДЕВЕТИ клас да кандидатстваш за колеж?
нещо гений ли си, че да ти теглят класовете напред или кво?
От това, което разбрах, искаш да кандидатстваш в англоговоряща страна, нали? Ако е така вземи първи и втори сертификат на cambridge, после TOEFL и SAT. Участвай в допълнителни мероприятия - български червен кръст например, благотворителни фондации, като всичко това ти носи положителни точки за където и да е в чужбина. И оценките в училище са важни,няма как с 4-ки да влезеш на хубаво място, но документи се пускат чак 11-12 клас, тъй че имаш предостатъчно време.
В Англия ги интересуват само да плащаш. Бях на едно мероприятие, ама за университети, на Интеграл, минах, говорих - навсякъде ти искат поне 4/5 оценка от дипломата и да снасяш пари. Не е нужно да имаш пет сертификата, нито допълнителни мероприятия.