- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Стават ли видеоигрите по-лесни?
Здравейте.Искам да попитам геймърското общество един въпрос-Стават ли игрите по-лесни?
Скоро четох в един сайт интервю със собственика на Nintendo и той каза,че игрите са взели да стават
по-лесни и по-лесни.Вашето мнение какво е?
Стават, за да се достига до по-голям кръг хора и съответно приходите да бъдат по-големи.
Casual игрите се радват на повече успех последно време, особено с тенденцията мобилните платформи да привличат все повече хора към лежерната категория. Затова се залага на тази аудитория. Дори трудните игри целят да я засегнат в повечето случай. Но си е въпрос на маркетинг и всъщност, просто такива заглавия изпъкват, а не че сме ограничени до лесни игри.
Освен горния феномен, днешно време е бъкано с инди студия. Много от тях бълват трудни игри, на които човек много може да се озори.
Има обаче една шаблонност, която се поналожи в гейм дизайна при големите, което засилва впечатлението за лесни или еднообразни игри.
Въпреки всичко имаме достатъчно контрапримери, като LoL, Dota2, Starctaft2, които показват нивото на геймплей аспекти и трудност, оставени на играча да достига по собствена воля.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Не мисля. По-скоро обменът на информация (тактики и прочие, както искаш я разбирай думичката) води до един вид 'улесняване' на играча. На практика остава единствено механичния 'скил' за развиване. Бе да бозкаш яко в общи линии. Тъпо е, 'щото всъщност прави игрите по-трудни, а не по-лесни. Мен в последно време ми е трудно да си намеря игра, в която да мога да си цъкам лежерно заедно с няк'ви други хора и никой да не му пука ще спечели ли или не. Преди години всеки беше слаб на всичко :Д - като почнеш от ЦС и стигнеш до ЦнЦ поредиците ;д По-интересно беше![]()
Хахах играя StarCraft от 98г до сега когато имам време и може да си повече от убеден, че не само не съм затъпял ами съм и станал по-умен. Отделно има такива ретарди като теб които не ги бива за нищо и постоянно ги бият на каквато и игра да е. Било то дори тенис или шах или табла и за това се опитват да изпъкнат като много над тия неща. Аз ще продължавам да играя когато намеря време за отмора и все така ще си остана незатъпял може да бъдеш сигурен![]()
online игрите определено стават по-лесни, от една страна е добре, повече народ, но от друга шанса да ти се падне да играеш с неадекватник е доста по-голям
n00bs
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.
Направо си се превърнал в гений.2010 година седнах пред компютър и съм там, където ти и след десет години нямаш шанс да стигнеш. Толкова много се поумнява, но защо ли само малоумните геймъри вярват в тая фантазия.
За игрите не е сигурно, че ме бият, защото е нужно да играя, за да стане. Да ти приличам на затъпял идиот, който би си губил времето с подобна простотия.
Ахаа чак 2010 ли се осмели да се сблъскаш с тази технология от бъдещето ? Мисля че прекалено рано си се заел. Очевидно не можеш да разбереш концепцията на устройството пред което седишВикаш ли някое приятелче да ти преинсталира прозореца след като го забатачиш с разни пълзящи твари ? Смешен си, прекалено смешен даже. А относно това къде съм аз в тая област, не бери грижи за мен. Точно там където искам съм.
Правиш ли разлика между седнал пред компютър и ползващ ?
Ти си се доказал като разбирач тук, защото винаги има и по-зле от теб.
Всъщност бебето иска да излезе от креватчето си, защото повече не вижда, заради това си точно там, където искаш да бъдеш-в малкото си креватче, с гумените играчки. Толкова ти е голям мирогледа, виждаш на един метър около теб.
Смешен съм на тъпаци като теб, защото с кухите си геймърски кратуни не сте способни да научите нещо ново.
Калъф, ако не беше баща ти, да те осинови от Могилино, в момента щеше да ми копаеш външната тоалетна.
n00bs
Съжалявам, но не съм от село и не знам, какво е външна тоалетна.
Игрите бутат компютърната технология напред. Ако нямаше геймъри - щеше да се движи с много по-бавно темпо. И вероятно до нас щеше да достига една идея по-бавен хардуер заради намаленото търсене.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
А игрите колко са бутали войните...