- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Колата пред жената
Той е този, кой се е държал като задник. Той трябва да осъзнае, че ти е викал и трябва да се чувства виновен, а не да те подмине като пътен знак, и да не ти се извини. Човекa, за когото толкова много ти пука, така ли ще подминеш?!![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Ей, как от зрънце ориз направихте слон, не знам. Човека се е развикал, щото е бил ядосан преди това. Лайсната е паднала, той се е ядосал и след това мацката е дръннала вратата и се е развикал. Не е било нужно да вика и да намесва бившия и неговата кола - това не е мерене на пишки, нито пък тя да си тръгва чак.
Не, казвам к'во правят средностатистическите путки. Аз рядко се впечатлявам от обувки. За сметка на т'ва обаче много си пазя нещата, особено мноооого ценните ми и се ядосвам и крещя когато някое от тях бъде строшено. Както аз се отнасям внимателно с чуждите вещи, така и другите са длъжни да пазят моите.
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
Така да, но ако съм изнервена по принцип... ще крещя така или иначе. Има едно нещо, казват му афект...
Айде, айде... вие никога не си изпускате нервите, нали? 'Щото тука точно за т'ва става дума. Както писа авторката пет чифта обувки и осем лайсни по-рано, всичко вече е забравено. Така че е ставало дума точно за афект. К'во коравеете тука, все едно никой никога не ви е скърцал със зъби...
Последно редактирано от babity : 07-30-2013 на 17:51
Изпускам ги по повод жест към мен, не по повод на "някой ми строши любимата играчка и дай да избухнем, щот сме големите мъже". И тоя някой жестоко греши, ако смята, че ще бъде лесно забравено.
Ти си тая, която системно коравее във форума, впрочем.
Сигурно.
Много ревове. И аз си пазя колата много, паля свещички наум, когато някой друг я кара. Зависи от момичето и ситуацията, ако е сериозна приятелка , много ясно , че ще го подмина с неприятна физиономия. Но понякога безотговорните хора си изпускаме нервите![]()
Аз пък да мина малко зад babity защото сте капути и нещата трябва да се пазят.
Колата си е кола, а жената си е просто жена. Едното ти дава превоз от точка до точка, удоволствие при каране и разглеждане, не омръзва, защото постоянно можеш да се откараш където ти е кеф и не те пита, защо искаш там и т.н. най-важното е, че не говори и не те нервира. Другото ти се цупи на някакви работи, като "Човек започва да живее истински тогава, когато си купи ******** (въпросната марка кола)." Мрънкя постоянно, откачаш и т.н и никога не би си оправило щетите и още по-здравата работа е че оди с рогата напред. Ако ти счупиш гребенче или спирала.......... настава ад. Боклук и повече.
НО, ако колата му е била толкова хубава и му пада лайстната от едно затваряне? Що за кочина? Добре, че вратата не му е паднала. Бившият ти козел не е трябвало да го споменава. И двамата сте страшни тъпаци!
Ако ми строшиш колата ще си трайна пред хората, ама после ще станеш саде лайстни, фарове, чистачки, мигачи, прагове по главата.Баам се.. дреме му 'уя за колата, защото моята е много стара, ама ако беше нова и обичаща от мен или друго нещо.. казах и си го заслужавате, защото в такива моменти сте нагли до безумие!
Колата не омръзвала ли?
Познавам човек, дето сменя идеално работеща кола всяка година, щото му е писнала.
Абе, логиката е на макс. Ама съм съгласна с частта за бараката, на която й пада лайсната ей така
А бисера на хохи го виждам чак сега, опитва се да се изкара повече пич ли, не знам, ама не виждам каква е тая връзка, в която би допуснала да е поставена след... колата, забележете. Не сестрата или майката. КОЛАТА. Една камара железа и ламарини. Красота.
Въпросът е по-скоро що като си избирате мъже/жени, дремете?
Когато си хванеш автомобилен маниак, трябва да го приемеш и с всичките му недостатъци, освен удоволствието да те води по гонки и да те вози в як автомобил.
Колата си е кола, жената си е жена, защо изобщо ги съпоставяте, направо е смешно.
И защо си въобразявате, че на тази възраст, когато тамън са взели книжка и са открили кефа от високата скорост, ще постави вас на първо място? Нито сте жената на живота му, нито майката на децата му... все още.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Добре де. Във връзките (от които аз не разбирам, признавам си) не трябва ли да подкрепяте половинката в неговите си неща? В смисъл да ги приемате. И ако това са колите или каквото и да е друго, защо трябва да се качвате/ме на това отгоре? Не знам за вас, но аз също си имам такива неща, които са ми страст. Те нямат нищо общо с партньорите ми, но ако една потенциална половинка не ме приема с тези ми страсти/хобита/все тая или се опитва да се сравнява/качва на тях отгоре, значи не е моя човек и търсенето продължава (ако приемем, че такова съществува). На мен (като човека с комплексите или прекомерното самочувствие, сами си изберете) не ми е нужно да съм над всичко, 'щото в тоя случай ще се чувствам обсебваща. Задължително ли е като си във връзка и да си най- най- отгоре? Доколко т'ва е нужно за самата връзка и доколко за вашето лично самочувствие?
И понеже избегнах малко темата. Имам вземане-даване с точно такъв автомобилен манияк, предишния и той беше и предния преди него... Сегашният реставрира класически автомобил и ако някой ден, не дай си Боже, опустоша нещо в този автомобил (волно или не) аз ще съм тази, която няма да иска да го вижда повече, защото знам колко време и усилия, да не говорим за средства, му е коствала тази страст. Омаловажаването на чуждите вещи, особено с такъв статут, ми се вижда просто още един начин да навлезеш в личното пространство на човека, да се изс... да го потъпчеш и да си тръгнеш ТИ като обидения.
п.п. Т'ва лирическо отклонение е извън контекста на написаното от авторката, така че моля да не ми се дават примери с нейната история.
^Newsflash, всичките ти придобивки са преходни и ги грози опасност да изчезнат барабар с услията и средствата, които влагаш в тях. Ако закачиш смисъла на живота си за нещо такова, ставаш също толкова уязвим, колкото и вещите.
От друга страна, хората в една връзка държат да не се чувстват преходни или вещи, затова се поставят над тях или, ако трябва да сме по-точни, държат другия да ги възприема така. Дали той наистина ще ги възприема така е личен избор и всеки избор си носи последствията, а в случая - като половинката не получава желаното отношение, няма и да връща с такова и връзката ще се разпадне.
Сега, ти намесваш съвсем друга интерпретация на нещата, намесваш уважение към интересите и ценностите на другия човек. Какъв атестат на уважението е неволната постъпка? Ти, като се спънеш и счупиш няква ваза за 5 бона в чужд апартамент, означава ли, че не уважаваш хората там, че се мъчиш да се поставиш над вещите, че не можеш да приемеш интересите на другите?
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
@Chacho, мислите ти са хубави, обаче... защо никога не отчитате възрастовата граница. Въпросът е, че интересите се менят с годините. Явно приятелят на авторката в момента е в такава възраст, в която го влече това.
Забележи, обаче нейното оплакване:
Обърни внимание, че не казва: "обикновено стоя и гледам лайсни вместо да ходим на бар". Ревнува от някакъв статус във фейсбук, който няма нищо, ама нищо общо с нея.Първоначално написано от Magnolia13
И мен ми е много съмнително дали въпросното "трясване" на вратата е било неволна постъпка. Той се грижи непрекъснато за колата си и я "тунингова". На тези коли лайсните им не падат, ако случайно ти се изплъзне вратата и се хлопне по-силничко. Второ, девойката твърди, че той я обича и всичко дава за нея. А в същото време, от нищото ѝ се разкрещява пред заведението. Дали няма предистория, нещо случило се в колата? Например, скандал ЗА колата?
Освен това, подозирам, че колата му е нова придобивка, защото тя казва, че ходят от 3 години, а като гледам как се е обидила от тази случка, надали би търпяла подобно поведение толкова време.
Заключението от цялата драма е, че момъкът е обсебен от колата си (което го разбирам до някъде), а момата неистово ревнува от нея. Със скандали няма да успее да я "предреди" в приоритетите му към момента, ами най-много вратата без лайсната да се хлопне зад нея.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Изчетох половината коментари отгореНе ви е добре, определено.
Специално за врати на коли, ги затварям по-леко от тоя, на който е колата.
Според мен предисторията е следната:
Тя: -Дай да ти полапам "скоростния лост"?
Той: -Друсаш ли, това да не ти е бараката на бившия ти?! Седялките са спарко с кожа от турски гепард.
Тя: -Серем ти на живота, да ти ръждясат калниците (слиза и блъска вратата).
Той: -"Отоново онова с бараката" (чува се лек звук от падаща лайсна и музиката от токио дрифт), бягай се прибирай пеша сега, че ще ти изчеластря челото с лайсната, няма да те взема да гледаме бързи и яростни 6 (милва леко колата, качва се и отпрашва).
Тя: -Ааааааах колко са ми малки пръстите![]()
n00bs
Когато се случи такова нещо съм длъжна първо да се засрамя много, второ да се извиня, трето да се снижа до към ръста на тревата и четвърто да заменя въпросната вещ, ако е в рамките на възможното. 'Щото ако реагирам на шока на домакина с "к'во ти пука, свиркай си, те тия работи са преходни, то ако не е трябвало да се чупи, нямало е да я направят от порцелан", значи определено демонстрирам всичко гореизброено.
Защо се отнесохте така ?
Проблемът не е чупене и ферарита....
Шумахер е избухнал за нещо съвсем друго.... за да споменава бившия.. все ми се струва, че нещо напълно различно от колата го е ядосало и притеснявало в дадения момент.