- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Лятото на нашето НЕдоволство
Не, не е, но познавам такива.
Е па, аз съм си мармот, това проблем ли ти е? Или те е яд, че имам достъп до неограничени количества "Милка"?
Моето мнение е, че трябва да се натиснат по проблеми като цените на тока и лекарствата, както и да се направи мажоритарна система. Да се спре разпродаването на България на Хамериканци, чехи и всякакви пиявици. НО Всички на този протест да са там за това. Не е нужно с никой да се биеш.
Австрийци и чехи, не американци, първо.
Второ, ако се отклоним от идеята за чужда собственост върху ЕРП-тата, смятам, че "разпродаване" е доста неточна дума. Какво включвате? Защото аз, изхождайки от различни ситуации, се присъединявам към мнението на Якудза и не смятам, че шовинизмът е печеливш ход за страницата ни. Напротив, даже. Колкото се може повече чужди фирми, съответно инвеститори, само дето като влагаш пари, искаш нещо насреща. Не може само да им взимам парите на европейците, без да даваме нищо в замяна, именно власт.
Все едно да си купиш акции и да се откажеш от дивидентите.
Какво ще им даваме?!? Я пак?
Срещу парите им даваме евтина работна ръка и добро географско положение т.е близко сме и сме на кръстопът.
Толкова.
Единствената власт която трябва да имат е да си развият производството според бг законодателството.
Разпродаване си е много точна дума в случая.
Абсолютно съм за чуждите инвестиции в страната ни, но не и в сегашното им положение.
Нека да инвестират, да строят фабрики, заводи, изнесени производства. А не като сега - единствените големи инвестиции са в сферата на услугите - ток, телефон, как не са продали и ВиК още.
Да се подобриха услугите свързани с тока откакто дойдоха EVN? Същите са си, само цената е различна и приходите отиват в друга държава, а не в нашата. Което е много лошо.
Ето ти и още един пример на разпродаване - канадската златодобивна компания "дънди прешъс метълс".
Искат да разкриват мини в Крумовград и Челопек, мисля че.
Знаеште ли колко % от златото ще остане за България?
Под 3%.
И примера ти е кофти, по-правилно е да кажеш. че е все едно да си купиш акции и да се откажеш от правото на глас, което тези акции носят.![]()