- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Деветокласници 2013/2014
Ми аз да ти кажа сигурно не съм чела като хората или не знам, обаче все още не мога да разбера защо се казва така.
Искам нещо, което да не е класика (мързи ме да дочитам Oliver Twist, малко ми е труден честно казано), но пък грабващо, интересно, интригуващо, плюсове могат да бъдат романтика и/или драма. Предложения?![]()
Да, видях го. Може би ще ходя.
(И продължавам да пиша глупости - антонация вместо анотация)
UP!
Между другото, SunT, прочетох "The fault in our stars". Хареса ми повече от "Looking for Alaska".
Тая тема замря. Днеска майка ме попита кога съм щяла да си купувам учебниците. Вие кога ще си ги купувате? Аз мисля, че е още рано. Иии... смятате ли да си продавате старите учебници? Между другото, ако искате може да си разменим списъците с учебниците (тва звучи тъпо), интересно ми е да видя дали учим по едни и същи.
Купих си само Христоматията за 9. клас и учебника по Литература, за да чета произведенията, които още не съм започнал, а лятото е към края си. :/ Останалите ще ги купувам няколко дни преди началото на уч. година.
Старите учебници ги продадох вече, ахахахаха, преснимах си тук-таме някой страници за преговор по БЕЛ и Математика.
Относно списъците - нямам нищо против.![]()
Подигравате се на хората, ама и вие правите грешки?!?!
На английски ли я прочете или на български?Купи ли си я или я изегли?Ако си я изтеглил, прати линк от къде..
Аз мисля да си ги купя първата/втората седмица след като почнем училище.Не са ми дали списъците.
Мисля да се купя учебниците от някой 10 класник и да си продам моите на някой 8класник.Така е по-добре,защото можем да се разберем на 50 %,а при книжните пазари продаваш на 30%,а купуваш на 70.
Купих си The Fault in Our Stars. Вече прочетох 5 глави от нея.
Мога да кажа само едно: уау! Харесва ми. На пръв прочит е умерено absorbing, което е добре. Лесна е за разбиране, не като опитите ми да чета английска класика от 19 век. Интересна е, и с този сюжет засега различна, смятам да я прочета до края на лятото, но както е тръгнало, ще го направя със сигурност...
Откъсите от литературата за тази година все пак смятам да ги прочета, но ако не ми остане време през оставащия месец, ще бъде през годината, когато ги изучаваме. Тези от миналата година дори не ги прочетохме през учебно време, имахме ужасен учител, който не изискваше абсолютно нищо, но то все пак от нас си зависи, де ...
Като се замисля, в следващата една година, считано от септември де, ще пътувам до няколко различни страни, което е супер.
Иии.. какво мислите за медицината? Майка ми много леко се опитва да ме набута да уча това, но на мен ми се струва доста скучно. Повлияна от разни филми, сериали, общо взето модата, ми се искаше да съм ПР, което в интерес на истината дори звучи като мен, но естествено не срещам никакво разбиране от нея, смята, че е безполезно и няма реализация. Тя се надява да остана в България след като завърша, което на мен пък ми е възможно най-крайния вариант, ако нищо друго не се получи... О да, и журналист искам. Общо взето не знам какво искам![]()
На български си я купих.
http://bookwormchronicle.files.wordp...r-stars-00.pdf -> ето английската версия.![]()
Българската все още я няма в Интернет, защото преводът е нов.
Здравейте и от мен. Не съм писал тук от година сигурно.Да ви се похваля прочетох всички книги от списъка, не бяха много-12. Иначе лятото върви супер.
![]()
Охх..Аз си мислех да прочета поне 1-2-3 книги изцяло от списъка,а не само откъсите в учебника,но някак немога.Немога,защото не ми грабват вниманието,започвам да си мисля за някакви други неща и в един момент загубвам смисъла на последните 10 реда,които съм прочела, само защо съм се разсеяла твърде много...
FuckingFreak - защо България ти е възможно най-крайния вариант? Медицината хич не е скучна.Така де,зависи след това,каква професия си избереш - например лична лекарка и на мен не ми харесва и ми струва скучновато,но ако пък избереш хирург...хмм това е много далеч от скучното,но пък ще ти е доста тежко,освен ако не си наистина безчувственна и хладнокръвна.Аз лично бих искала да бъда хирург,но първо биологията не ми е чак толкова любим предмет(твърде много неща трябва да се зубрят) + не мисля,че ми е толкова здрава психиката...
Аз съм си намислила да уча Медицинска ФИЗИКА (още проучвам и не ми е някаква фикс идея,разбира се) в СУ.
Просто не харесвам държавата България, нейното положение в момента е под всякаква критика, не се чувствам като да принадлежа тук. Америка, Австралия, Централна Европа ме привличат.
И не, да не съм луда да стана лична лекарка,хахах ?! Или фармация, или стоматология. Най-доходни са![]()
О, не, не и вие. Баси, всички искат да стават лекари. В моето училище има две паралелки с лекари (паралелките с биология и химия), отделно в другите паралелки сигурно ще има още желаещи, в езиковата също ще се събере една паралелка поне. Това в мойто село Бавнярово. Като се тръгне и по другите градове... не ми се мисли. Представям си "светлото бъдеще" на България - 30% от българите - "интелигентни" лекари, 20% - нахални, тъпи като стопанерски овце журналисти и другите 50% - цигани. Какво му е толкова хубавото да си лекар? Самата медицина е интересна наука, ама като гледам какво става по лекарските кабинети... Фармацевт да си пак не е хубаво, като гледам майка ми как се трови с тая Здравна каса, пък и все има ядове с болните, всеки си мисли, че е доктор. Ама айде, да не ви чупя хатъра.
Прекалено крайно се изказвам, не ми обръщайте внимание.
Както и да е. Днеска ходих да си рамкирам картината и после по библиотеките. Едната беше затворена (по-хубавата). Не е честно.Иначе си взех половината книги от списъка. Оказа се, че имам Илиада вкъщи, иначе си я взех и от библиотеката
![]()
А за учебниците - само английския няма да си продам, щото съм писала с химикал по него, пък и никой няма да ми го купи, защото се поръчват от училище. Учебниците ще ги купувам седмицата преди училище. Този по химия го имам още от миналата година, а по английски май пак ще се поръчва допълнително, така че и него няма да купувам. А, по изобразително също няма да си купувам, ще учим по втората половина на този за 8-ми клас. И така. Макар че се чудя, защо примерно по ИТ и Информатика пише "лекции", което ме обърква. Какво, по дяволите, трябва да означава това?!
България в момента може да е "под всякаква критика", но след 5 години, когато кандидатстваш, положението може да е много по-добро. Не мога да разбера защо се целите към други държави, където не сте били, нито знаете какво е положението там.
За да отидеш в "Америка, Австралия, Централна Европа" ще ти трябват много доходи, то не е толкова лесно, колкото си го представяте.
А какво лошо има в това да си поставям цели? Не се примирявам с милата ми България, само защото може да ми изисква каквито и да било жертви. Готова съм да се откажа от всичко, стига да мога да имам хубав живот на друго място.
А като гледам положението с родината - силно се съмнявам да се оправи. КОЙ ще я оправи? Искаха избори, на ви избори, избрахте си старите личности, за какви промени става въпрос?
И искам медицина само защото там са многото пари, категорично НЕ ми е интересно. Пък и химията ми се отдава, биологията е горе/долу. То си зависи изцяло от теб, де, може да станеш добър във всичко, но там наистина е нещо страшно. Имам наблюдение над заплатите на хора от всякакви професии, покрай майка ми, и те фактите сами говорят
едит:Не знам и какво толкова е забавно, сякаш един или двама българи са си отишли от тук завинаги и са се реализирали успешно в чужбина. Поне аз познавам много, около вас не знам как е.
Последно редактирано от FuckingFreak : 08-08-2013 на 19:28
^ Няма как да си добра в нещо, което не харесваш и не ти е интересно.
Само добрите лекари взимат "многото пари".
BloodyDreamer,хич няма да са 30% лекари,защото съм почти напълно сиг,че от тея "бъдещи лекари" половината ще ги домързи да учат медицина,защото е доста трудна наука, и накрая ще запишат икономика (ако въобще запишат нещо).
Хубавото да си лекар,според мен, е това,че помагаш на други хора,че се чувстваш пълноценнен,че животът ти е смислен.Все пак здравето и животът са най-важни..
FuckingFreak, добре си помисли!В "Америка, Австралия, Централна Европа" може да изглеждат мн привлекателни,но животът там не е по-лек от този в България.Първо,сметките са огромни и ти трябват мн мн пари,второ - трябва да знаеш ПЕРФЕКТНО АЕ + официалния език в страната,трето - там ще сама,в труден момент никой няма да ти помогне (освен ако нямаш роднини или близки приятели наблизо),четвърто - където и да отидеш ти си оставаш българка и навсякъде,че се държат по-зле с теб,отколкото с другите,защото си просто една чужденка.Разбира се,това е твоя живот и ти си решаваш какво да правиш,никой няма право да те съди,но не се залъгвай в "перфектните" Германия,Австрия,САЩ,Дания, Автралия(и т.н),защото там няма да те посрещнат с червен килим.
П.С И също не прави грешката да си избереш професия,която не ти е интересна,но е много доходна - после ще съжеляваш.