- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Да бъдеш човек
Значи е правилно според теб. Тогава, не постъпваш ли така, както смяташ за правилно? Тоест, не постъпваш ли така, както смяташ, че няма да сгрешиш? Защо съгреша не е правилната дума? Мисля, че е точно на място.
А аргументът е следният. Ти мислиш това за правилно. Баба ти мисли, че е правилно тя да се жертва. Две противоположни позиции, няма как и двете да постъпите правилно. Ако смяташ, че е толкова важно да постъпиш правилно, лишаваш баба си от тази възможност. Та или трябва да покажеш, че твоето правилно е универсално правилно, или да си признаеш, че го правиш заради усещането за чиста съвест.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Така е, децата трябва да умират преди родителите си.
n00bs
а онова с трансплантацията...това си е направо убийство
аз не съм убийца
как може да вземете такова решение да сложите край на живота на някого?
Е, нима не си егоист, като поставяш съвестта си над на баба ти желанието. Ти си егоист по собствената си дефиниция. Поставяш собствения си интерес над чуждия.
В смисъл, съзнателно избираш да причиниш на баба си болка и да й очерниш живота. Ако това е пренебрежимо, то можеш да идеш и да й отрежеш ръката, без да я убиваш.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Добре, явно не ме разбираш много правилно.
Айде сега си представи, че си на 60 години, мъжът ти е починал, всичките ти близки - също или си изгубила връзка с тях. Имаш само сина си. Той те спасява от пожар и оставаш сама в живота с мисълта, че сина ти те е спасил на цената на живота си, макар и да си се възпротивила. Как ще живееш?
Кое му е гадаене, че ти имаш шанса да създадеш семейство? Или, че баба ти остава без никого на тоя свят и най-вероятно няма и да си намери. За семейство изобщо не можем да говорим по разбираеми причини... Тя е открила своят смисъл - да те отгледа и да ти даде старт в живота. Със смъртта ти, този смисъл изчезва...