- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Много мазна кожа на лицето
През последните 2-3 години кожата на лицето ми е станала ужасно мазна. Мисля направо да отида на дерматолог да ми почисти кожата, но нали и без друго тази кожа трябва да се поддържа с нещо. Препоръчайте нещо от което сте доволни за намаляване на омазняването на лице/тяло и изсветляване на замърсените участъци по кожата. На местата където нанасям руж , кожата ми е станала по-тъмна 0_o това оправя ли се с някакво измиващо гелче примерно, или само при дерматолог? Моля мнения и за салициловия спирт/който го е ползвал/ препоръчаха ми го за против омазняването по кожата.
Първо - не дерматолога, а козметика чисти кожата. Дерматологът ще ти предложи адекватна козметика, но щом ти се омазнява напоследък повече или е от лятото или защото не си си почиствала лицето.
Бях хиляди пъти Жулиета.
Само че накрая не умирах.
Милост ли?Проклятие е,Боже,
че след любовта оставаш жива
Според мен няма нужда от дерматолог,просто иди в аптеката и си купи измиващо и крем за мазна кожа на някоя хубава марка примерно авен,виши,нюх,ла рож и ще се оправиш
Момче/момиче? Възраст?
Само омазняването ли е проблем или имаш и акне?
Препоръчвам ти да си вземеш измивен гел за мазна кожа, както и продукт, регулиращ състава на себума.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Да важно е дали имаш акне, защото ако нямаш някои продукти могат да ти изсушат прекалено кожата, защото са агресивни и да стане по-лошо. Според мен просто трябва да си вземеш обикновен измиваш гел или пяна и да си миеш лицето с него сутрин, вечер и може още веднъж през деня и след това да нанасяш матиращо кремче. Аз така правя и съм забелязала, че не ми се омазнява толкова вече..Също така спри да носиш фдт или пудри, защото те също може да са проблема![]()
Прави си маски с хума. Попива излишната мазнина и кожата остава мека и свежа.
Доволна съм и от розовата вода. :3
В доста теми съм виждала момичетата да предлагат и Pore refiner-a на Bioderma, но аз лично не съм го използвала.
През доооста продукти трябва да минеш, за да откриеш подходящата козметика за кожата ти. Но според мен с хумата няма да сбъркаш.
Аз съм отново с него след половингодишно прекъсване. Направих грешката да си взема измиващ гел Avene Cleanance и себорегулиращата емулсия. По-голяма грешка беше само измиващият гел Виши нормадерм. Едва изтраях да свърши измивния гел, а емулсията я подарих.
От около 2 седмици съм пак с рифайнъра и си вкарах кожата в релси с него.
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Нямам акне, но имам черни точки и ситни пъпчици по челото и брадичката, които не се махат , а ги имам от години...Реших да взема мерки най-накрая да ги махна при дерматолог, защото разполагат с най-различни уреди за проблемна кожа и ми се вижда някак по-надеждно и ефекта по-дълготраен. Отделно кожата ми лъщи ужасно от тази мазнина, имам разширени пори по бузите и белези под формата на дупчици, причинени от черни точки и пъпки, които съм стискала като малка. Белезите се надявам да се изгладят от няколко посещения при дерматолог... не вярвам по друг начин да се махнат, а стоят грозно на лицето, все едно съм имала пиърсинг :S
Това ли да си взема http://www.enzo.bg/bioderma/sebium-p...FUVb3god2xIAkw ? Не съм използвала нищо на биодерма, но съм чувала много добри отзиви за продуктите им. Дано и аз остана доволна...
Да, точно това. Вземи си и измиващ гел за мазна кожа.
Ексфолирай редовно кожата на лицето- може да ползваш и най-обикновена сода бикарбонат.
И много често ми излизат подкожни пъпки, ама огромни. Има ли начин да спрат да се появяват? Най-често се появяват по челото и брадичката. Стоят като джонги, даже в момента имам една, която е в процес на изчезване ;D.
Когато регулираш себума и почистваш порите, те няма да се запушват и няма да ти се появяват пъпки =) Е ся, примерно около цикъл е нормално, колкото и да ти е чиста кожата да се появи някакво възпаление, но то е от хормоните.
Ежедневно почистване с измивен гел, третиране с мицеларна вода или друг почистващ продукт, крем регулиращ себума/омазняването, крем против черни точки (малко е шменти капели, ама ако искаш може да вземеш) и аз винаги препоръчвам един противовъзпалителен. По принцип потушаватвъзпаленията- пъпките и предотвратяват появата на белези.
Редовно си прави маски с хума и лимон например, или хума и нещо друг (погледни темата с маските) и ексфолирай поне веднъж седмично! Може да си вземеш маска или просто да го правиш със сода. И задължително използвай слънцезащитен, след време ще си благодариш.
Хвърлиха ме в Пирифлегетон а сега преплувам Ахерон. После ще се гмуркам в Мнемозина. Следва Кокит а след нея Стикс. Сетне ще се давя в Лета, докъто изтезаната ми душа се моли за водите на Еридан...
http://bgpentagram.bulboard.com
Момичета, относно слънцезащитната грижа - има ли някакъв слънцезащитен крев с най-висок фактор, който да МОЖЕ да се нанася под фон дьо тена, като основа примерно?? Или върху самата основа, ако нанесем след това и такъв крем какво ще се получи? Трябва ми и някакъв слънцезащитен за тяло и за лице , за всекидневна употреба. Наскоро ми препоръчаха слънцезащитния спрей на Биодерма, но още не съм го пробвала. Има ли доволни от него? Да предупредя - с МНОГО бяла кожа съм и бързо ми се образува пигментация от слънцето.
Не те съветвам да нанасяш продукт със SPF и отгоре да плескаш фдт- ще лъснеш брутално. По-скоро си купи матираща пудра и си я носи в чантата.
Щом си много бяла, трябва да се ориентираш към 50+.
Точно защото съм бяла и податлива на пигментни лезии и бенки, за това искам да си взема някакво слънцезащитно средство за под фон дьо тена и за тялото без да плеска дрехите...но не знам какво. Дали този спрей е подходящ, ако някой го е използвал, да каже...
Това дали ще лъщиш зависи от типа слънцезащитен. Ако не искаш да лъщиш, но трябва и кожата ти да не е от най-чувствителните, си вземи крем с химическа защита и можеш да си го използваш като база, без да се притесняваш за ефективността му. Ако си с продукт с физическа защита и се наклепаш отгоре с пудра все едно не си се мазала с крема.
Ако не ти трябва някаква супер покривност си вземи ББ крем с фактор. За съжаление обаче ББ крем с повече от SPF 30 не съм виждала. Но това, че са с по-висок фактор не значи, че имат по-висока защита, а че защитават по-дълго време, т.е. колкото по-нисък фактор - толкова по-често трябва да нанасяш отново за да си осигуриш защита.
Хвърлиха ме в Пирифлегетон а сега преплувам Ахерон. После ще се гмуркам в Мнемозина. Следва Кокит а след нея Стикс. Сетне ще се давя в Лета, докъто изтезаната ми душа се моли за водите на Еридан...
http://bgpentagram.bulboard.com
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en