- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Как да направим униформите по-малко неприятни
Това е все едно да кажем "Защо да влизаме в Европейския съюз, като ситуацията ще си остане същата", "Защо да даваме права на циганите, като те няма да се променят".
Метафора, скъпа, не приемай всичко буквално.
Разбира се, че няма да ме спре, но ще ми помогне много. Винаги сме си мислили, че познаваме хората, но в действителност едно глупаво момиче с приятна външност и завидно състояние на родителите си е предпочитано вместо друго глупаво момиче (понякога интелигентно), което не е заможно и има пари само за най-необходимото - стари, износени дрехи. В този случай ти познаваш и оценяваш човека по възможностите му - нещо, което не зависи от него. Сега може да кажеш, че не е вярно, но се сети за поне един такъв случай в училище. Това трябва да се промени поне малко. Темата е обширна и може много да се говори по нея.
Със сигурност няма да помогне на сто процента, но ще отречеш ли, че чувството за равнопоставеност при учениците ще бъде много по-голямо, когато всички носят едни и същи официални дрехи всеки ден? А това ще повлияе добре и на двете страни - ще свали на земята самозабравилите се и от там ще възвърне самочувствието на много ученици. Намирате ли нещо лошо?
Независимо от това, че човекът срещу теб има телефон за 1100 лева, а твоят е за 100, ти ще виждаш, че сте с еднакви дрехи и подсъзнанието ти ще го приема за знак за равенство.
Да не говорим, че униформите са нужни за представителност на всяко едно учебно заведение.
Ако имах повърхностен мироглед, нямаше да търся оправдание за него, а щях да го излагам на показ и да се гордея с вижданията си.
Не.
Независимо от това, че сме с еднакви дрехи, ще виждам чуждия телефон аз 1000 лв, а моя за 100 и подсъзнанието ми ще го приема за знак за неравенство.
Точно защото подсъзнанието по-лесно открива разлики, а не прилики.
Въвеждането на нещо цели промяна. Аз виждам такава откакто сме в ЕС - следователно, примерът ти е булшит.
Докато промяната от въвеждането на униформите ще е само привидна.