- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Как да направим униформите по-малко неприятни
Не виня абсолютно никого, просто изказах мнението си по този въпрос, както ти и останалите направиха.
А пък относно това, което казах за завистта - дадох пример за учениците с по-заможни родители. Не казвам, че винаги има завист към такива ученици.
Съгласна съм с това, че сме достатъчно зрели, за да съдим човек по характер и държание, отколкото по външен вид. За мен също повече важи какво е отвътре, отколкото отвън.
Според мен в училище е по-добре учениците да носят униформи не заради външния вид или характера, или колко знаят, а, както каза Димитър, да представят училището, в което учат.
Последно редактирано от ~The Smile~ : 08-15-2013 на 21:16
Aбе, външният вид също е доста важен, честно казано.
Само една година ми се е налагало да нося униформа и то доста по-строга от тези в българските училища (тъмносин/тъмносив/черен панталон или пола (НЕ дънки), същия цвят сако, същия цвят пуловер, светла риза, черни обувки без ток. лятото може без пуловер) и съм абсолютно ЗА униформите. Не само заради завистта, която може да породи по-скъпото облекло (както каза PinkPan7her, униформата изобщо не пречи за това - винаги ще има часовници, бижута, телефони и т.н., а освен това и Armani, примерно, правят подходящи за униформа дрехи). Още докато аз бях в училище, беше пълно с безумно облечени девойки, но с всяка следваща година положението става все по-плачевно. Като мина покрай някой училищен двор и видя сбирщина 15-16 годишни курветини, коя от коя с повече грим и екстеншъни за сметка на дрехи, с 10см токове и цигарка в ръка, направо ми иде да взема някоя ръчна граната и да ги взривя всичките. Заедно с родителите им, които го позволяват. А ако от това описание остане само "15-16 годишни" и "цигарка в ръка", агресията ми рязко би спаднала. Униформите може да са еднообразни и скучни, но допринасят за по-нормално изглеждаща младеж. Разбира се, че с биенето на последния звънец полите пак могат да се свият до ширината на колани, а деколтетата да се проточат до пъповете, но поне за някаква част от деня човек може да ги погледне без автоматично да зазвучават чалга ритми в главата му.
Разбира се, че има изключения, които знаят как да се обличат и в извънучебно време, но точно в това е проблемът. Че са изключения.
Аз лично бих се прежалила да съм облечена като всички останали, стига да не ми се налага да търпя гореспоменатите курветини.
А начин да проявиш индивидуалност винаги има (аз например ходех винаги с разноцветен маникюр, в началото учителите доста ми се караха, но в последствие признаха, че изглежда добре и ме оставиха), важното е да е с вкус.
П.П. За момчетата нищо не съм писала, но досега не са ми правили лошо впечатление. Най-много панталоните да са им под задника, но това, за съжаление, е постижимо и с униформа.