.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 40

Hybrid View

Супер фен Аватара на ~The Smile~
    Цитирай Първоначално написано от Djenka Виж мнението
    Така че, според мен не можеш да виниш автора, че иска малко да си разнообрази ежедневния вид.
    Не виня абсолютно никого, просто изказах мнението си по този въпрос, както ти и останалите направиха.
    А пък относно това, което казах за завистта - дадох пример за учениците с по-заможни родители. Не казвам, че винаги има завист към такива ученици.
    Съгласна съм с това, че сме достатъчно зрели, за да съдим човек по характер и държание, отколкото по външен вид. За мен също повече важи какво е отвътре, отколкото отвън.
    Според мен в училище е по-добре учениците да носят униформи не заради външния вид или характера, или колко знаят, а, както каза Димитър, да представят училището, в което учат.
    Последно редактирано от ~The Smile~ : 08-15-2013 на 21:16

Цитирай Първоначално написано от ~The Smile~ Виж мнението
    ... Според мен в училище е по-добре учениците да носят униформи не заради външния вид или характера, или колко знаят, а, както каза Димитър, да представят училището, в което учат.
    Aбе, външният вид също е доста важен, честно казано.
    Само една година ми се е налагало да нося униформа и то доста по-строга от тези в българските училища (тъмносин/тъмносив/черен панталон или пола (НЕ дънки), същия цвят сако, същия цвят пуловер, светла риза, черни обувки без ток. лятото може без пуловер) и съм абсолютно ЗА униформите. Не само заради завистта, която може да породи по-скъпото облекло (както каза PinkPan7her, униформата изобщо не пречи за това - винаги ще има часовници, бижута, телефони и т.н., а освен това и Armani, примерно, правят подходящи за униформа дрехи). Още докато аз бях в училище, беше пълно с безумно облечени девойки, но с всяка следваща година положението става все по-плачевно. Като мина покрай някой училищен двор и видя сбирщина 15-16 годишни курветини, коя от коя с повече грим и екстеншъни за сметка на дрехи, с 10см токове и цигарка в ръка, направо ми иде да взема някоя ръчна граната и да ги взривя всичките. Заедно с родителите им, които го позволяват. А ако от това описание остане само "15-16 годишни" и "цигарка в ръка", агресията ми рязко би спаднала. Униформите може да са еднообразни и скучни, но допринасят за по-нормално изглеждаща младеж. Разбира се, че с биенето на последния звънец полите пак могат да се свият до ширината на колани, а деколтетата да се проточат до пъповете, но поне за някаква част от деня човек може да ги погледне без автоматично да зазвучават чалга ритми в главата му.
    Разбира се, че има изключения, които знаят как да се обличат и в извънучебно време, но точно в това е проблемът. Че са изключения.
    Аз лично бих се прежалила да съм облечена като всички останали, стига да не ми се налага да търпя гореспоменатите курветини.
    А начин да проявиш индивидуалност винаги има (аз например ходех винаги с разноцветен маникюр, в началото учителите доста ми се караха, но в последствие признаха, че изглежда добре и ме оставиха), важното е да е с вкус.

П.П. За момчетата нищо не съм писала, но досега не са ми правили лошо впечатление. Най-много панталоните да са им под задника, но това, за съжаление, е постижимо и с униформа.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си