.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 27

Question Намерих малко птиченце..

Вчера,докато се прибирах,вкъщи намерих едно паднало птиченце.Мислех си,че е врабче,защото беше под гнездо на врабчета,но сега не мисля така.Храня го със семена(предварително накипнати във вода),правих му и каша от царевично брашно.Докато се храни,трябва да му давам вода,защото в противен случай не иска да преглъща(така де,освен ако е много гладно).Понеже нямам възможност да отида и да му купя бели/брашнени червеи,защото живея в малък град,където не се намират такива магазини..има един,но там продават само риби,папагали,храна за кучета/котки,но мисля,че няма червеи там.Та,имам 2 въпроса:
    -Какво е птичето?Врабче или косер..въпросът за мен е много спорен с баща ми,защото има нещо като "грива" по гръбнака,както при другите косери(знаете какви кафяви украси имат)..?
    -Днес е събота,и магазинът не е отворен.Мога ли да му давам червеи от градината (защото имаме такава),ако трябва ще ги разполовявам,ще ги чопля,ще правя това,което ми е по силите..?
    Чудя се,дали трябваше да го взимам или да го оставя на природата,така де,за алтернатива на някоя друга безработна котка..но ми е жал,затова не ми се искаше да го оставям

Благодаря Ви предварително,надявам се да ми помогнете.Вижте снимките-на една от тях съм му "разперил" крилете,за да се види по-добре.

http://dox.bg/files/dw?a=ccee596d58
    http://dox.bg/files/dw?a=9352fb026a
    http://dox.bg/files/dw?a=f50f431a63
    http://dox.bg/files/dw?a=a8a16328b4
    http://dox.bg/files/dw?a=dea6c7b39c
    http://dox.bg/files/dw?a=1c81c4554e

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Според мен е косер. От снимките ми изглежда твърде голямо за врабче. Нямам идея как се хранят тия птици, ама докато са малки не им ли "повръщаха" в устите по-големите птици. предполагам ти ако повърнеш 1 път, ще има за цял месец. Иначе червей, обикновени, продават и в ловно-рибарските магазини.
    n00bs

Цитирай Първоначално написано от yakuza_ Виж мнението
    Според мен е косер. От снимките ми изглежда твърде голямо за врабче. Нямам идея как се хранят тия птици, ама докато са малки не им ли "повръщаха" в устите по-големите птици. предполагам ти ако повърнеш 1 път, ще има за цял месец. Иначе червей, обикновени, продават и в ловно-рибарските магазини.
    Явно не си прочел цялото ми мнение-ясно написах,че магазинът не работи,а и да работи-не вярвам да се продават бели червеи,но по пътя на логиката-щом има котешка и кучешка храна,значи трябва да има и за птици,ама те папагалите не се хранят с червеи

Цитирай Първоначално написано от Violenza Виж мнението
    Свържи се със Зелени Балкани.
    http://www.greenbalkans.org/category...g_BG&cat_id=11
    Питах и други хора относно този проблем,но ми казаха,че не вярват да се занимават само заради един косер/врабче..те там искат птици от рода на ястреби,диви гълъби..по-редки видове..надали ги е грижа за чичо Косер/Врабчо.

Град
    Niggaland
    В крайна сметка това е природата, едни биват изяждани, а други не, нахрани някоя котка.
    n00bs

В крайна сметка това е природата, едни биват изяждани, а други не, нахрани някоя котка.
    Да го давам на котка вече е късно-ако не го бях видял и случайно съм забелязал как някоя котка го яде-няма да ми направи впечатление.Но,при условие че съм намерил този мъник,аз поемам някакви грижи за него
    Последно редактирано от asdbroasd : 08-17-2013 на 22:51

Мега фен
    тея от Зелини Балкани обаче са големи перачи на пари

Мега фен
    Ти поне веднъж няма ли да ни лишиш от малоумщините си?

Авторе, как е птичето? Храни ли се?
    живей си в заблуда, но освен,че точат средства, не правят нищо.

Мега фен
    Типично по селски.
    Като много знаеш, държа тук да си подкрепиш тезата. Обясни ни подробно за какво става въпрос, схемите, за какви суми става дума. Подкрепи го и с доказателства. Слушаме те.
    то, ако трябва да ти извеждам доказателства - нищо няма да стане. ама че си
    Типично по цигански тези ,,еко организации'' са едни циркови изгъзици, а сумите и глупостите,които правят - нямат край.
    Занимават се с неща, от които не разбират, само и само, за да гушат някой лев. Подобно на кучепазителите, които главната им цел е да има постоянно бездомни животни, за да не остават без доходи.

Честно да ти кажа може да звучи странно, но можеш да го храниш и с домашна храна Опитай...
    Аз преди време намерих паднало от гнездо птиче (после разбрах че е Авлига - много рядко може да я видиш в природата).
    Обадих се точно на въпросните "Зелени Балкани", защото търсих по интернет и въобще не разбрах как мога да я храня.
    Те ми отвърнаха, че СЪЩО нищо не разбирали от този род птици "Авлиги" и да си я задържа.. мда..
    Та аз го хранех не само със семена. Давала съм му варени моркови (начупвах му ги на мааалки парченца), варени картофи, варени яйца и дори пиле и честно да ти кажа с удоволствие ги ядеше . Пилето май го смяташе за червей защото много му се кефеше всеки път като яде. И червеи от градината му давах, но винаги ги късах на малки парчета щото имах чувството че ще се задави.
    Та така.. израстна и го пуснахме на свобода в едно отдалечено село до границата ( там го намерих първоначално).
    Така че и ти опитай да го храниш с някаква по-друга храна.. не само семена за птици.

Цитирай Първоначално написано от antevasin Виж мнението
    Честно да ти кажа може да звучи странно, но можеш да го храниш и с домашна храна Опитай...
    Аз преди време намерих паднало от гнездо птиче (после разбрах че е Авлига - много рядко може да я видиш в природата).
    Обадих се точно на въпросните "Зелени Балкани", защото търсих по интернет и въобще не разбрах как мога да я храня.
    Те ми отвърнаха, че СЪЩО нищо не разбирали от този род птици "Авлиги" и да си я задържа.. мда..
    Та аз го хранех не само със семена. Давала съм му варени моркови (начупвах му ги на мааалки парченца), варени картофи, варени яйца и дори пиле и честно да ти кажа с удоволствие ги ядеше . Пилето май го смяташе за червей защото много му се кефеше всеки път като яде. И червеи от градината му давах, но винаги ги късах на малки парчета щото имах чувството че ще се задави.
    Та така.. израстна и го пуснахме на свобода в едно отдалечено село до границата ( там го намерих първоначално).
    Така че и ти опитай да го храниш с някаква по-друга храна.. не само семена за птици.
    Засега го храня със семената от мюслите-когато е гладно,отваря си устата прекалено много,имам чувството,че ще я разчекне.. Засега е добре,надявам се да преживее стрес-а..от време на време го изкарвам навън,гледам,че понякога близко до него каца някаква птица-надявам се това да е майка му.Иначе си е здрав юнакът!Притеснява ме,че през нощта ще огладнее много,но дори и да не му се иска,преди да си легна му давам повечко храна за през нощта.Ще се надявам майка му да го види,докато е навън(наблюдавам го през прозореца) и да си го вземе обратно..не ми се вярва,че ще стане,но все пак-грижи като майчинските няма,няма и да има

Не е възможно да си ТОЛКОВА прост. Просто не е възможно. Ти, момче, четеш ли се въобще к'во пишеш? Глупави хора под път и над път всеки ден се срещат, ти обаче си изолиран случай.

Извинявам се на автора за спама.
    Няма проблем,добре ще е ако спрете.Klimatronik,само за едно си прав-кучепазителите,но мнението ти за Зелените Балкани е погрешно,гледаш на нещата без перспектива,говориш,без да знаеш
    Violenza,имам добра новина,така де,за мен Не беше нужно да се обаждам на Зелени Балкани,защото днес,след 2 дни хранене,поене и тук-там някой червей,изнесох птичето навън.Гнездото му беше точно на нашата къща.То почна да писука и майката го видя.Даде му храна 2-3 пъти.Аз седнах отвън на столовете,мина се време,видях как майката отиде при него (не знам какво правеше) после станах,отидох да видя дали е там,пак с отворена човка,като разчекната,а птичето го нямаше.Котки наоколо не се намираха.Майка му го е взела,надявам се да е благодарна за грижите,които съм му предоставил.Всичко е точно,само където ми липсват писъците му като заклано
    Последно редактирано от asdbroasd : 08-18-2013 на 15:22

Мега фен
    Не е възможно да си ТОЛКОВА прост. Просто не е възможно. Ти, момче, четеш ли се въобще к'во пишеш? Глупави хора под път и над път всеки ден се срещат, ти обаче си изолиран случай.

Извинявам се на автора за спама.
    Изключително филмирана си и нищо не знаеш за действителността. Дано някога си отвориш очите

Какво се оказа сега..птичето паднало в саксията,за щастие нищо му няма Но родителите му го хранят,чудя се,защо не го отнасят в гнездото си.. ;x

Мега фен
    Ти сериозно ли бе, дечко?
    Безсмислено е да ми се плюнчиш. С тези неща специално съм толкова на "ти" колкото ти не си и с майка ти. Безпочвеността на изказванията ти е достатъчно красноречива.
    ахаххахахахахаах На ти ли си била? Ходи и раздавай лютиви спрейове на бабите в родопските села против мечки.
    Не се учудвам да започнете да пищите в защита на чакала ,,като рядък хищник'' в цяла България ;д

Няма да е лошо,ако престанете със споровете и изразяването на гледните точки относно "ЗЕЛЕНИ БАЛКАНИ".Ще съм ви много благодарен

Оставете Зелени Балкани.Момчето прави нещо страхотно и го споделя тук.Браво на него!

Днес,за жалост,птиченцето умря.. Много ми домъчня,какво ли си мислят родителите му сега..Сутринта казах на баща ми да го остави отвън до прозореца,на сянка.Така и стана,но времето минало неусетно и сянката се изменила..горкото,умряло,за ради жегата..телцето му беше още горещо Опитах се да го отгледам,както си беше жизнерадостно,писукаше си и чакаше с отворена човка..отивам навън,поглеждам го,намирам го мъртво..Дано на Оня свят е по-добре! R.I.P Погребах си го,но ми стана толкова жал за това малко и безгрешно същество..

Град
    Niggaland
    УБИЕЦ! УМИШЛЕНО СИ ГО ОСТАВИЛ ДА СЕ ПЪРЖЕ КАТО В АДА! НО ТОВА ЩЕ ТИ СЕ ВЪРНЕ И ТИ ЩЕ ГОРИШ ТАМ!
    n00bs

Мега фен Аватара на an7raks
    Някой са го баннали от гнездото...

Като видях снимките, щях да напиша, че ще умре до няколко дни, но после видях, че ме е изпреварило... Нямало е какво да направиш, няма как да го храниш, нито да му осигуриш постоянна температура.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от asdbroasd Виж мнението
    Днес,за жалост,птиченцето умря.. Много ми домъчня,какво ли си мислят родителите му сега..Сутринта казах на баща ми да го остави отвън до прозореца,на сянка.Така и стана,но времето минало неусетно и сянката се изменила..горкото,умряло,за ради жегата..телцето му беше още горещо Опитах се да го отгледам,както си беше жизнерадостно,писукаше си и чакаше с отворена човка..отивам навън,поглеждам го,намирам го мъртво..Дано на Оня свят е по-добре! R.I.P Погребах си го,но ми стана толкова жал за това малко и безгрешно същество..
    е нали го пуснахте?

Цитирай Първоначално написано от klimatronik Виж мнението
    е нали го пуснахте?
    Как да го пуснем?Бях му направил къщичка и го изкарвах навън,майка му го хранеше постоянно..то още не може се да лети,изправи се за 2-3 секунди и тупне пак..

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от asdbroasd Виж мнението
    Как да го пуснем?Бях му направил къщичка и го изкарвах навън,майка му го хранеше постоянно..то още не може се да лети,изправи се за 2-3 секунди и тупне пак..
    Как разбра,че майка му го е хранила? Видя ли я точно как му е давала храна в устата? И защо не го беше поставил обратно в гнездото? Но така или иначе.. това е природа. Има неща, които не можеш да предотвратиш.

УБИЕЦ! УМИШЛЕНО СИ ГО ОСТАВИЛ ДА СЕ ПЪРЖЕ КАТО В АДА! НО ТОВА ЩЕ ТИ СЕ ВЪРНЕ И ТИ ЩЕ ГОРИШ ТАМ!
    Ще ти дам един съвет,но не знам дали малкият ти болен мозък ще го разбере.Не пиши в темата,защото така си показваш характерните черти-деградирал тъпак,на когото не му пука за другите.Дръж си мненията за себе си и не пиши в темата,защото докато го правиш,ти пада IQ-то..а,забравих,не може да падне под нулата.Исках да помогна на птичето,но не можах.Дадох всичко от себе си.Сега можеш спокойно да си замълчиш и да си задържиш арогантните и шибани обноски.Лек ти ден

Цитирай Първоначално написано от klimatronik Виж мнението
    Как разбра,че майка му го е хранила? Видя ли я точно как му е давала храна в устата? И защо не го беше поставил обратно в гнездото? Но така или иначе.. това е природа. Има неща, които не можеш да предотвратиш.
    Отговор на първия и втория ти въпрос-лично видях как го хранеше
    Защото къщата е много висока и гнездото беше точно на ъгъла,по вертикала беше доста дълбоко,а и нямаше как да се кача на керемидите и да го пъхна вътре,защото ръката ми не стигаше до дупката.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си