- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Колко пари ви дават за закуска-Гимназия
бах ва в паралиите![]()
Твое е само това, което си изял и изпил!
Като чета тази тема и се питам на каква основа твърдите, че средната месечна заплата в България е 500лв/месец. Толкова ли сте заблудени или просто обичате да се оплаквате и да лъжете?
Смятате, че 5лв. на ден са много ли!? Ако сте в София ще разбрете, че даже няма да ви стигнат! За транспорт ти отива почти всичко, ако пък смяташ да хапнеш нещо под 3лв. няма да ти падне. После за кафе или да излезеш някъде остават ли ти пари? НЕ!
Ко рече?
20 лева е картата за цялата градска мрежа за месец.
Картата е безбожно евтина, да, ама при мен лично го има филма, че уча далеч от вкъщи и аз за себе си винаги трябва да имам повече пари в джоба си, защото ако стане нещо, няма да мога да изтичкам до нас толкова бързо. Мога да реша след училище да социалствам със съученици; може да завали порой, а аз да имам ангажимент и да се наложи да взема такси; може да ми стане лошо и да трябва да се прибера вкъщи, ама не мога да гледам, пак бих взела такси и подобни неща... Когато учиш далеч от вкъщи, е добре да си подсигурен, ако имаш възможност.
интересно как по-точно стигате до училище и се наяждате с 2 лева, дет са "напълно достатъчни"
Фишър прав си,ама представи си да живееш в на другия край на града, особено ако е голям като София и пътя до вас да ти е 2,3 часа.. кво правиш ако СЛЕД УЧИЛИЩЕ със съученици решите да отидете на кино или в кафето? Ще се молиш като циганче за 1 кафе щото нямаш пари в теб. Или ще пътуваш 3 часа отиване и 3 часа връщане за да си вземеш пари!?
На мен обикновено не ми дават много, но всеки ден е различно.Обикновено не повече от 3 и 50 ... ;д
По много ама не е за закуска :д
Сега поне повечето разходи си ги покривам сам и рядко дрънкам майка ми за пари :д
Отделно ми дават пари като излизам.
Ходя пеша на училище,добре че съм от малък град
Прибирам се към 14:00![]()
Дават ми 3 лв на ден за училище,които са ми предостатъчни,дори си спестявам![]()
![]()
"Две неща са безкрайни-Вселената и човешката глупост,но за първото не съм сигурен"-Алберт Айнщайн
В началото на първи клас - по 50 стотинки на ден. От училището имахме безплатна закуска, а с парите си купувах малка пица.
После нещата поскъпнаха и ми даваха по 70 стотинки, втори клас - по един лев. Закусвах вкъщи, отделно и безплатно в училище, така че ми стигаха.
После започнах да си купувам дюнери и ми даваха по 1,50. За една година поскъпнаха до 2,00 лева.
Четвърти и пети клас - по два лева. В шести и седми - по три. Предостатъчни ми са, често ми остават по 1,50 , които си събирам. Така винаги мога да взема за навън толкова, колкото поискам.
От първи - четвърти клас ни даваха закуски от столовата, пък и понякога си вземах сандвич от вкъщи. Пети, шести и седми по 1лв.- 1,50 може би, но рядко, защото почти не се храня в училище.
12-15.Много рядко се е случвало да ми дадат 10.На мене само пътя ми е 6-7 лева,а плюс тва излизам в 12 и съм у дома в 8.В София малко трудно ще се наядеш за под 3лв добре,а да не говорим и като си момче.
По 5-6-7 лева. Може да изхарча и 1 , но друго си е да знам, че ако ми потрябват някакви пари , имам. Така за 1 учебна година спестих 400 лева :Д