.
Отговор в тема
Страница 8 от 12 ПървиПърви ... 456789101112 ПоследнаПърви
Резултати от 176 до 200 от общо 295
    Мега фен Аватара на an7raks
    Цитирай Първоначално написано от Ivaaaaa Виж мнението
    ами летяла съм ^^

why not?
    В момента с теб никой не говори, моля напусни си темата, за да продължим с климатика да обсъждаме наболелите проблеми в образователната ни система.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Ми не във всички предмети, ама например в специалните предмети/в техникум съм/, математиката, химията, физиката, биологията... По история вадя някви шестици на магия, ама ми е ясно, че съм гола вода там и има по-добри в класа. Езиците ми куцат, ама си вадя петици и ми стигат. Това е при положение, че единствено внимавам в час, щото и без това нямам никакво време вкъщи... Просто имам чувството, че повечето се чудят къде да се барнат цял час и после и да учат не се получава...
    вниманието в час е 99% от усвояването на урока
    това са ми го казвали учители.

Мега фен Аватара на Ivaaaaa
    Цитирай Първоначално написано от klimatronik Виж мнението
    Tъй както съм те подкарал, нека продължа :Д
    Защо Айнщайн е бил тройкаджия? -
    Как си обясняваш многото случаи на хора, които учат много. Били са пълни отличници. Имат няколко висши магистратури, но в крайна сметка не са се били реализирали и преуспели, въпреки огромното им желание? - не знам как да си го обясня, може би не са намерили 'тяхното' място
    След всичко това, да приемам ли за вярно,че твърди и измерваш интелигентността при човека по неговите оценки? - не, но в голяма степен, те все пак са някакъв ориентир
    не разбирам как един двойкар може да бъде интелигентен

Мислиш ли,че човек остава такъв, какъвто е бил в училищните си години - за цял живот? - ами има нещо да
    в тези години човек сформира голяма част от морала си, характера си и тнт, тъй че ДА

Как ще обясниш факта,че много момчета (тай като уж ни идва по-късно акъла ) започват да учат и да се взимат в ръце чак след завършването на средно и започването на висшето? - ти сам си го каза
    вие съзрявате по-късно, разбирате накъде отива света по-късно...все сте изостанали

А би ли приела,че ученик може да учи, чете за себе си и това,което му е интересно, но да не в крак с училищния материал? - и каква е ползата от това? самостоятелна форма на обучение ? нека да си чете отделни неща, но трябва и да учи
    Или пък да учи, но не за цел изкарване на оценка? - е, разбира се, но оценката е показател на това какво учиш и колко
    .....
    Защо не слушаш баба си? - щот' мога да си го поволя
    Защо поемаш огромния здравословен риск да бъдеш 40кг? Ти не си в 5 клас! А без абсолютно никакво месо- трудно би оцеляла. Ще имаш множество проблеми. - Стойка-пипирудата я гледам си е в отлично здраве ^^
    ...

Така, един проблем е решен.
    Иве, вече можеш да се включиш в темата си.
    К'во пра'иш?

Така, един проблем е решен.
    Иве, вече можеш да се включиш в темата си.
    К'во пра'иш?
    ти ме изгониииииииииии ;[ ии то от собствената ми тема

иначе преди малко си взех душ и сега се мажа с бебешко олио <3

Мега фен
    В момента с теб никой не говори, моля напусни си темата, за да продължим с климатика да обсъждаме наболелите проблеми в образователната ни система.
    хаха не така грубо с момичето де.. набелелите проблеми няма да ги оправим. всички ги знаем. Не знам как е в техникума, но в гимназията ни искаха по 7, 8 часа на ден + куп модули, хореографии и тъпотии. Учи се всичко и накрая нищо не се научава. Да извиняват министрите, ама 7 различни предмета да учиш на ден, да се прибереш с 4 часа( щото си имал 2 часа някакъв модул) и да седнеш да си пишеш домашните? хах

Друг е въпроса, че всеки с тройка - бива приет в някой университет след кандидатстването. Винаги остават свободни места А не всички тройкаджии са ,,умни''.. Оценките все пак играят някаква роля.

ти ме изгониииииииииии ;[ ии то от собствената ми тема

иначе преди малко си взех душ и сега се мажа с бебешко олио <3
    Това някакъв извратен ритуал, за да си запазиш кожата свежо зелена, ли е?

Мега фен
    ти кажи Калпазанка как да я запрем?

Това някакъв извратен ритуал, за да си запазиш кожата свежо зелена, ли е?
    по-скоро, за да си запазя кожата

много е суха мамка муу

хаха не така грубо с момичето де.. набелелите проблеми няма да ги оправим. всички ги знаем. Не знам как беше в техникума, но в гимназията ни искаха по 7, 8 часа на ден + куп модули, хореографии и тъпотии. Учи се всичко и накрая нищо не се научава. Да извиняват министрите, ама 7 различни предмета да учиш на ден, да се прибереш с 4 часа( щото си имал 2 часа някакъв модул) и да седнеш да си пишеш домашните? хах

Друг е въпроса, че всеки с тройка - бива приет в някой университет след кандидатстването. Винаги остават свободни места А не всички тройкаджии са ,,умни''.. Оценките все пак играят някаква роля.
    Всъщност, домашни писах последно в 6 клас в междучасията.

ти кажи Калпазанка как да я запрем?
    Аз предлагам коктейли молотов и напалм.

Мега фен
    ...
    Оценката била показател? Защото тогава има толкова зубрачи,които научават урока си за изпитването, получават 6, но 1 грам разсъждения не са вкарали в това,което са прочели? Вземи пример с историята. Научават датите, годините и правят добре контролното. Да обаче после не могат да кажат и 1 дума по въпроса?
    Тук наистина ме разочарова.

Мега фен
    Всъщност, домашни писах последно в 6 клас в междучасията.
    Хубаво е в техникумите, обаче за съжаление, при вас е другата крайност.

Оценката била показател? Защото тогава има толкова зубрачи,които научават урока си за изпитването, получават 6, но 1 грам разсъждения не са вкарали в това,което са прочели? Вземи пример с историята. Научават датите, годините и правят добре контролното. Да обаче после не могат да кажат и 1 дума по въпроса?
    Тук наистина ме разочарова.
    точно за история не ми говори, не разбирам какво очакваш да кажа
    нима без учене има как да получиш знания?
    аз вкъщи почти не уча, но като имам нещо важно, няма как
    как да ги запомня тези дати по история? ами анализа по литература?

Мега фен
    Аз предлагам коктейли молотов и напалм.

имам чувството,че тя се появява, само когато е в цикъл и иска да си го изкара на някоя невиина душица

Хубаво е в техникумите, обаче за съжаление, при вас е другата крайност.
    Не, няма крайност. И мен ме убеждаваха да не влизам там, щото било пропаднало, неелитно, незнам си какви глупости, но си е на ниво обучението. Специално за моята паралелка балът беше колкото в МГ с физика... Пишат си ни и двойки за без домашно, ама как, подяволите, да седна да пиша някакви малоумни задачи, дето след втората ми доскучават...

имам чувството,че тя се появява, само когато е в цикъл и иска да си го изкара на някоя невиина душица
    Май, май има нещо такова, щото се вясва за няколко дни в месеца и вилнее.
    Иве, не можеш ли да направиш литературния анализ сама като те изпитват, че се мъчиш да го зубкаш?

Иве, не можеш ли да направиш литературния анализ сама като те изпитват, че се мъчиш да го зубкаш?
    нима ти можеш да кажеш анализ за 6-ца примерно ей така без да си чел нищо по темата, а само произведението?
    ти си някакъв гений...

Мега фен
    точно за история не ми говори, не разбирам какво очакваш да кажа
    нима без учене има как да получиш знания?
    аз вкъщи почти не уча, но като имам нещо важно, няма как
    как да ги запомня тези дати по история? ами анализа по литература?
    Не ти казвам,че без учене може да се постигат знания. Казвам ти,че може да учиш за себе си, не за това да назубриш годината и толкова по въпроса. Научаваш на коя дата се е случило еди какво си събитие.. без да ти влагаш никакви чувства. След контролното го забравяш. След 5 години нищо не помниш. Аз историята си я учих като книжка за четене. Вълнувах се . Пренасях се в миналото. Войните, случките. Кеф да ти стане.
    Другото което е.. Добре, защо трябва да учиш,за да притежаваш интелигентност ?

нима ти можеш да кажеш анализ за 6-ца примерно ей така без да си чел нищо по темата, а само произведението?
    ти си някакъв гений...
    Ми, мога, да. Само трябва да съм чел два-три пъти произведението, което ми е в пъти по-интересно от сухарските анализи.
    И на ваща планета ли ви мъчат с тая пуста литература?

Мега фен
    ти си някакъв гений...
    А точно пък тази литература... Няма нищо общо със творчеството на човка.

Не ти казвам,че без учене може да се постигат знания. Казвам ти,че може да учиш за себе си, не за това да назубриш годината и толкова по въпроса. Научаваш на коя дата се е случило еди какво си събитие.. без да ти влагаш никакви чувства. След контролното го забравяш. След 5 години нищо не помниш. Аз историята си я учих като книжка за четене. Вълнувах се . Пренасях се в миналото. Войните, случките. Кеф да ти стане.
    Другото което е.. Добре, защо трябва да учиш,за да притежаваш интелигентност ?
    историята ми е мега лесна
    аз пък като науча нещо наизуст, после и да искам не мога да го забравя
    просто не разбирам защо сте се хванали с мен да ме опровергавате колко е лошо да зубриш
    ами аз не зубря, или за да съм честна го правя в много редки случаи, когато примерно знам, че ще ме изпитват устно на нещо важно и по принцип много се притеснявам и забравям всичко и за да не се изложа...

Ми, мога, да. Само трябва да съм чел два-три пъти произведението, което ми е в пъти по-интересно от сухарските анализи.
    И на ваща планета ли ви мъчат с тая пуста литература?
    добре, добре
    стани литературен критик тогава..

А точно пък тази литература... Няма нищо общо със творчеството на човка.
    уеревър
    на никой не му пука
    важното е да кажеш нещо

Мега фен
    Много ясно. Ще си изкараш собствен анализ . Но не! Те те карат да изразяваш чуждото мнение. Да се покланяш на чужди идоли. Какво си мислил ли? Или какво те карат да мислиш?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си