- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Университет - първи учебен ден
Хей, студентките! Как мислите да се облечете на първия ви учебен ден? Нещо по-обикновено като всеки ден или нещо по-специално? Аз все още се чудя дали да съм с някакъв панталон или рокля или пола, ниски обувки или токчета... Вие решили ли сте г/д?
С балната рокля отиди направо!
Queen of the Damned
Колкото и да ми се иска да съм с делова рокля и токчета, най-вероятно ще ме гледат като побъркана, затова ще съм с тесни тъмни дънки, платформи, риза в бяло или ярък цвят и сако от костюм плюс гъзарски часовник и ярък маникюр като акценти.
На моя първи ден в унито бях с една изрязана туника с гол гръб, клин и кецове. И косата във всички посоки. Веднага се надушихме с компанията, която явно щяхме да си бъдем. Другите или бяха семейни, с деца, и т.н., или прекалено сдухани и не говореха с никого.
Не мисля, че официално облекло е подходящо, тъй като още сте деца. А облеклото, и държанието ви, от първия ден е важно - с цел да сте си себе си. Не се обличайте като някой, който трябва да сте. Казвам ви го от опит и наблюдения.
п.п. Това е нещо като мацките на токчета по дискотеките, които след първия час си вадят пантофките/сандалките от дамските чанти, а токчетата ги завират под масата. Супер смешно и ненужно - да бъдеш някой, според стандартите на друг.
Ами и аз така си мислех. Седнах на вторият ред и всички колеги седнаха зад мен. Тоест първият ред бе свободен. Малко преди да започнем пристига едно момиче 1,80 и малко повече и ми вика "Здрасти, свободно ли е" при което се захилвам, тъй като до мен има четири свободни места, а пред мен пет. Момичето сяда и почва да си лафим. Пита ме пуша ли - викам не. Пиеш ли - не. Влиза професора и настъпва мълчание. На първата почивка тя ме вика да отиде да изпуши една цигара. Насочват се още 3-4 момичета към нас и става въпрос за пушене. От всички само тя пушеше, другите излезнахме ей така за компания. Останалите казаха че сме се надушили, просто сме си допаднали и те така.
Не сме се наговаряли нещо по стилове на музика и нещо подобно. Приятелствата в университета просто се случват. Курса се разделя на групи. Само не бъдете срамежливи. Говорете, питайте, опознавайте се.
п.п. Момичето се оказа че е баскетболистка в А група. Аз точно бях получила травмата и бях спряла да тренирам. Ама иначе съм дребосък. Тя с дълга коса до кръста, аз бях с къса на бодлички. Нищо общо. Ама никой не е казал, че трябва да сме сиамски близнаци. Все се намират общи теми. Ние взехме да си лафим за бодипиърсинги и в последствие татуси. И после за Юнг и Адлер :Д
Онзи ден инцидентно си купих една супер сладуреста ежедневна рокля. Имам и перфектните бели пантофки за нея.
http://www.hm.com/us/product/16133?article=16133-A Даже я намерих в интернет.
Аз ще съм по-заета да разглеждам университета от колкото да гледам кой как се облякъл.![]()
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
На първия ви учебен ден, първо, че няма да се доредите до тържеството, второ ще ви заврат в няква зала да ви дават книжките и общо взето това е. После кой от къде е и с приятели, ако идете някъде.
И вече, ако в тоя ден имате лекции.
![]()
![]()
Весииии
![]()
![]()
![]()
Една Любов, Една Борба, Един Отбор
^ Аз си имам обиколка на университета където следва ни запознаят кое къде се намира и как се ползва.
Ясно е, че в България такова нещо няма :Д
![]()
![]()
Весииии
![]()
![]()
![]()
Една Любов, Една Борба, Един Отбор
Пантерке, ти къде си, че ще ти е студено?
Германско. Сбогом, къси роклички и високи токчета на бар...
Токчетата защо? Едва ли ще е вечно заледено там, пък тротоарите им със сигурност са по-добре от нашите.![]()
PinkPan7her Благородно ти завиждам![]()
PS: Само да питам. Има ли смисъл да ходя на тържеството/откриването или там както се води, което e няколко дни преди първия учебен![]()
Бе, сериозно ли съществува такава тема
Изобщо няма да се глася.. дънки, блуза и кецове и това е![]()
Брей,закъсняли сте сериозно!! Как може чак сега да се сещате какво ще обличате на ПЪРВИЯТ Ви ден като студент..Това е най-важното решение в целия Ви живот,трябваше до почнете да го мислите още от детската си градина ,когато сте си играли с кукличката Доли и Дядо Коледа ви е бил любимец.
Няма много какво да се правите. Аз си облякох панталон и блуза, високи обувки, изправена коса. Толкоз. Няма много за какво да се гласите.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Е ти па ,ся .Има хубави батковци ,може някой да реши да я опъне още на първият ден в кенефа ..
![]()
Хах, уча Психология. И цялата ни наука се основава на теории за Адлер, Юнг и който му харесва - Фройд. И го споменах постфактум, тоест беше си второстепенна важност. Имах предвид, че независимо дали сте в икономическа специалност, хранително - вкусова или химична - на никой не му пука за това първият ден и едва ли ще ви е първата тема на разговор. Най-вече се опознавате - кой каква музика харесва и какви клубове посещава, дали ходи на кино/театър/изложби и такива неща - нещо, което може да правите след лекции. Така се оформят връзките - все пак трябва да имате минимална допирна точка, ако искате да си прекарвате времето заедно.