- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Смърт oт стареене
oh really, bitch?
http://en.wikipedia.org/wiki/Ageing#...n_and_reversal
&
https://en.wikipedia.org/wiki/Technological_singularity
0.1% от хората на 100 навършват 110, не ме интересува дали старостта е пряка или непряка причина - вероятностите са важни, не само преките неща
логиката ми е следната: днес не искам да умра и знам, че утре също няма да искам да умра; също така знам, че утре няма да искам да умра следващия ден и че това ще продължи завинаги. следователно искам да съм безсмъртен
ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga
Първоначално написано от Eliezer Yudkowsky
2 immortals having 2 kids each is linear growth. 2 mortals having 3 kids each is exponential growth. The universe can handle cubic.
Linear и exponential май са разместени. ^^
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
ест, толкова ще искам да остарея и да умра от остеопорозамне, правилно си е:
ако всеки 2 безсмъртни имат по 2 деца общо, тогава при 2 милиарда население ще се родят 2 милиарда деца; после тези 2 милиарда ще родят още 2 милиарда (общо 6 милиарда) и т.н. на всяко поколение, населението се увеличава с 2 милиарда;
ако на всеки два смъртни има по 3 деца, като почнем от 2 милиарда, ще се родят 3 милиарда (първите 2 милиарда ще умрат); после ще се родят още 4.5, после 6 цяло и нещо - и вече населението е утроено, след това тези 6 цяло и нещо ще родят 9-10 милиарда и става exponential
Не може всички да са безсмъртни.
an7raks, по-малко ли ще те боли, след като изгубиш 20-30-40 човека, които си обичал истински? Или мислиш, че ще е много лесно да спреш да обичаш? А може би смяташ да живееш в изгнание и да общуваш само с хора, които мразиш? А няма ли да ти омръзне след време? Все пак, завинаги е много дълъг период от време.
Ами, като умра, аз пак ги губя... А ако съм жив вечно, мога да се привързвам към нови хора...
Аз нямам близки и слабо ме ебе за околните. Изкл. родата ест. , ама отдавна съм се примирил. Ко праим ?
// повтаряш на папагал някви повърхностни глупости, излезли от лайнарника на също толкова повърхностни хора с идеята да убедят още по-тъпите, че страхът от смъртта е необходимост за пълноценно съществуване.
Извод : спри да гледаш филми с вампири. или филми изобщо.
На мен ако ми предложат безсмъртие няма да откажа. Най-малкото винаги има достатъчно високи сгради ако ти писне.
an7raks, да бе, като ти казах, че ще изгубиш всички хора, които някога си обичал, имах предвид и бъдещите ти любови
Аuriss, добре, ставай безсмъртен. Слабо ме касае дали ти, или който и да било, желае да стане безсмъртен. Въпросът е, че самото изобретяване на нещо, което прави безсмъртието възможно, може да доведе до много, ама много неприятни последици за човечеството (и не само че може, но и вероятността да стане, е около 99%). Колкото до онова, дето го написа накрая - или не мислиш в правилната насока, или изобщо не мислиш, а плямпаш някви глупости, колкото да има нещо написано.
тогава какво целиш (целите)?
Няма да ти се подигравам на твърдението, 'щото просто е излишно. По-интересно ми е как я измъдри тая цифричка ?(и не само че може, но и вероятността да стане, е около 99%)
Захапах те, 'щото ми е писнало от някви категорични изказвания базирани на подучени становища.
То безмъртие ще има и ако намерят начин да записват информация върху човешкия мозък. Близо са до това да четат, след 50 години кой знае ... К'во праим тогава, особено при положение, че човечеството ще е поставено пред фундаментален проблем - като те копирам върху харда си ти ли си това ?
Точно пък някво хапче, дето ще ти удължи живота докато решиш сам да го прекратиш ни е най-малкият проблем.
// до Стринга - 'щото ми е тъпо и топло и не ми се спи. Нужно ли е още ?
Ела да ми смучеш тъжните топки, педераст.колко тъжно