.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 16 от общо 16

Кучето ми. :@

Здравейте. Имам куче от септември месец, мъжко, порода шпиц ( те попринцип са си много диви ). Моя грешка е, че не го бях учила на никакви команди освен '' Седни " ии "Дай лапа", на "Дай лапа" така и не се научи.. а седни го изпълнява само когато има полза от него.. както и да е.. Та проблема е, че изобщо не ме слуша, смисъл страшно привързано е към мен, постоянно е с мен в къщи, гушка се и т.н, но когато излезе навън е само на каишка,защото иначе...изобщо не ме отразява. Все едно ме няма. Пусках го няколко пъти навън без каишка и то ходи на 3456787654346 км от мен, щяха да го сгазят колите, минава покрай всякакви улици, не ме слуша, не идва при мен.. Дори и храна да нося-не ме отразява.. Всичко друго му е по интересно от мен..И се губи... Приятелят ми го намира почти винаги някак си след 50 мин търсене или гонене, аз се побърквам.. Всички кучета са супер послушни и ги извеждат без каишка, а моето вече е на година и не мога да го изведа без каишка, имам чувството, че е малоумно.. Някои имал ли е такъв проблем.. и ако да как се е справил..
    weche dadoxx wsicho za da buda s tebb tii predadee meee .. ;]

Мега фен Аватара на an7raks
    Гледай малко говорещият с кучета по нешънъл джиографик. /не, не се бъзикам/ Човека обяснява доста верни и работещи неща.

Гледала съм, но не съм сигурна дали там има епизоди за това, което мен ме интересува.. защото там май обясняват за по- съществени неща..

Цялата идея е да го накараш да ти се довери и да те следва. В почти всички епизоди се обяснява за това. И го поощрявай само, когато се подчинява на командите ти, не да бяга като бясно из парка и ти да го гониш с една шепа гранули.

Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    не да бяга като бясно из парка и ти да го гониш с една шепа гранули.
    Повечето пъти това се получава..
    Аз като гледам и по улиците тези породи, колкото и големи да са на години, ги държат на каишка, защото са им бягали.. питала съм и стопани и да.. но аз не искам да държа кучето си на каишка цял живот защото е своенравно.. Ще го гледам това, дано да ми помогне..

Цитирай Първоначално написано от tweettyy Виж мнението
    Повечето пъти това се получава..
    Знам, щото това е най-често срещаната картинка из парковете.
    Моето преди бягаше така и на два пъти го заебах да прави каквото иска, ама като се прибере, манджа - йок, само вода/няма да го уморявам/. Бърже се научава от къде духа вятъра.
    Не си мисли, че е вредно да го оставиш един-два дни гладно. Тези с кучешките впрягове ги хранят на седмицата два пъти.

Аз ако го оставя като тебе то няма да се прибере.. Няма да помни пътя ...

Аз ако го оставя като тебе то няма да се прибере.. Няма да помни пътя ...
    Е, ако го караш с кола, няма да се оправи, ама ако сте стигнали пеш, ще намери дома много бързо. Стига да не намери някоя баничарница и да си изкарва прехраната с влажен поглед в ръцете на клиентите.

Нене, говоря тука в квартала.. Изведа ли го и ако е някъде наблизо, може би, ще намери пътя, но ако отиде по-натам, което е по-вероятно, абсурд..

Нене, говоря тука в квартала.. Изведа ли го и ако е някъде наблизо, може би, ще намери пътя, но ако отиде по-натам, което е по-вероятно, абсурд..
    Гаранция, че не е толкова просто!

Лс

Red face

Здравей ! И аз имам куче пекинез много е послушен ,но когато си реши е пълен дивак =]
    Не смея да го пусна на оживени места само някъде където е далеч от шосе или път ,защото иначе от колите ме е страх и затова че дори когато е на каишка налита на уличните кучета :C !

Та моя не мога да му имам доверие да го пуста в квартала ,защото е див и щастлив като е без каишка на оживено място !!!

Щом е бягал не знам дали може да му имаш доверие да го пускаш така ,защото опасността за него е голяма ! Моето куче знае много команди и е много умен ! Знае когато е виновен и му се скараш без да го гониш сам излиза от стаята , знае седни ,легни ,викай играчката . Ние сме на къща и той когато излезе на двора обича да тича и да играе с кутия от шоколадово яйце ! Но ме ядосва когато не ме слуша и да не ходи по тревата ,да не закача котките и да не взима камъчета ,защото много обича да играе с камъни !

Препоръчвам ти да го пуснеш някъде където смяташ ,че няма къде да хукне и да го повикаш при теб ако когато около него няма коли ,хора ,други кучета и не се разсейва ще се научи и да слуша докато е сред хора ! Поработете с командите ТУК ,
    ДО МЕН ,РЕДОМ и когато я изпълни го награждавай с нещо което много обича както an7raks каза !

Надявам се да помогне и пиши как са нещата ! :3
    Последно редактирано от koce1313 : 08-22-2013 на 11:48

Ще се опитам с тези команди, въпреки че вече е на година и нещо и няма да е толкова лесно.. а знае само ''Седни".. Но не ми пречи, искам само да го водя без каишка.. ще поработим над тези.. мерси

Ако не стане нищо, му поговори малко за виетнамците.

Мега фен Аватара на baby_baby
    Много голям проблем имаш няма що както по-горе казаха намери някаква поляна да няма хора други животни и коли и му дай команди ако те послуша го му дай нещо

и аз имам куче, то е мелезче между ловно куче и улична превъзходна и то е своенравно, но чак толкова проблеми не ми е правило, макар че е малко бясче на 7 мес.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си