- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Любители на кучета.
А защо не е хубаво да се купуват животни от зоомагазини ?
Щото са отглеждани в ферми, нямат ваксини, и ще умрАт.
водиш ги на ветеринар
иначе е по-добре от развъдник.. има си родословие и т.н. някои по-важни неща, които в зоомагазините няма. В един зоомагазин ходих и видях 8 различни породи кучета напускани в една клетка... първо, че цените им бяха много високи.. второ не знаеш откъде са дошли.. винаги могат да те излъжат с нещо, особбено ако си по-нов в тази област...
Защото кучетата в зоомагазините идват от така наречените ферми, в които условията за живот са под всякаква критика и кученцата често са болни или недоразвити. А и в повечето зоомагазини условията също не са добри. Например когато се държат 3-4 кученца във аквариум, който очевидно е прекалено малък.
Друг е въпросът, че едно кученце, за да е напълно здраво трябва да се отдели от майката на възраст от минимум 50 дни, а по зоомагазините най-често срещано е да се продават кученца на по месец..
Последно редактирано от RainbowGirl : 08-21-2013 на 23:20
I'm still here bitches and i know everything !!!
Тери.. <33 ♥
ИМЕНА НА КУЧЕТА ПО АЗБУЧЕН РЕД :
Арти, Арес, Аврора, Айрън, Аби, Арвен, Ари, Артемида, Анди, Аполо, Арло, Адмирал, Алфи, Амиго, Алберт, Арак, Артур, Аро, Айра, Арен, Арс, Арта,
Бруно, Бари, Бони, Бъгси, Бък, Бела, Блъди, Бъди, Бандит, Барни, Бен, Бетовен, Блеки, Бъстър, Боно, Буба, Бенджи, Булет, Брандо, Бобо, Бинго, Бо, Бакстър,
Вейдър, Вайпър,
Гаро, Грейс, Гиро, Гомер, Гонзо, Гошо, Грикс, Грекси,
Дара, Дуда, Джена, Джесика, Джеси, Дарина, Джиджи, Драко, Джули, Дъдли, Доби, Дюк, Дъсти, Дино, Джак, Джейк, Джингълс, Джъмбо, Джинкс, Джери, Джина,
Ерик, Ева, Ерика, Елвис, Едо, Ейнджъл, Ели,
Зара, Зевс, Зоро, Зах, Зиги, Закс,
Изис, Ивоне, Иджи, Инки,
Кара, Кора, Кан, Кайра, Карина, Кийра, Корки, Каспър, Кърли, Кинг, Крипто, Куийни, Кери,
Лео, Лъки, Лора, Лея, Лена, Лори,
Майки, Макси, Максим, Маркъс, Мика, Марта, Мери, Мики, Монк, Моцарт, Морк, Мъри, Марс, Мона,
Ники, Никита, Нео, Нора,
Омир, Оли, Оскар, Ози, Оди,
Помбеър, Пурко, Пако, Плуто, Пого, Понго, Пикасо, Пепър, Принс, Пете, Платон, Пени,
Рико, Рей, Рекс, Ричи, Рафи, Рони, Роки, Рафаело, Рокси, Рот, Рагс, Ралфи, Ребел, Роси, Роувър, Руфус, Рин, Роуди, Риго, Ромео, Репо, Рио, Ремо, Реа, Руди, Роби,
Спартак, Сузана, Сам, Санди, Скутър, Скипи, Смоуки, Спарки, Спайк, Снифър, Спок, Синбад, Слик, Скупър, Скоти, Спенсър, Сара,
Тара, Тера, Томи, Точка, Тайра, Тафи, Тъкър, Танго, Танк, Танер, Тото, Текс, Тигър,
Уди, Уоли,
Фрея, Фиеста, Фокси, Флойд, Фидо, Фред, Фантом, Фоли,
Хера, Харли, Хюго, Хобо, Холи,
Цезар,
Чоко, Чара, Чочо, Чарли, Честър, Чико, Чопър,
Шадоу, Шрьодер, Шейк, Шери, Шейн,
Ърни
Хубаво е името да съдържа следните звуци - "к" и "р" защото се зепомнят лесно от кучето.
Източник : http://ku4espot.blogspot.com/2010/10/blog-post_13.html
ТУК ОЩЕ : http://zoomedia.baubau.bg/%D1%81%D1%...B5%D1%82%D0%B0
Здравейте,искам някой да ми даде малко информация специално за отглеждането на 2 месечно кученце - Аляски маламут ( хранения,поддържане на външния вид и т.н).Благодаря предварително
Мопс - Името му идва от старо-английска дума и буквално означава игриво малко дяволче или маймунка.
Характер
Строгото изражение на Мопса създава погрешно впечатление – всъщност той е общително кученце, понякога упорито, но игриво, чаровно и умно. Това куче е много чувствително към тона на човешкия глас, така че сурови наказания не са нужни. Мопсът обикновено се разбира добре с други кучета и домашни любимци, но предпочита човешката компания и изисква голямо внимание. Силно се обезпокоява, ако собствениците не му обръщат внимание и не си играят с него. Като цяло Мопсът е много внимателно куче и винаги е около собственика си – в краката му, скута или го следва по петите.
Външен вид и поддръжка
Мопс е малко кученце със сбръчкана и отсечена муцуна. Има тънки и меки уши и големи, кръгли и тъмни очи. Теглото му е около 6.3 – 8.1кг, а на височина достига до 30см. Тънката му лъскава козина може да бъде различни цветове – светлобежов, оранжево-розов, сив или черен, като козината на различните видове Мопс пада в разлина степен. Светлобежовия Мопс, се слави с най-обилно падаща козина. Необходимо е да се полагат усилия, за да се контролира падането й. Частично решение на проблема е използването на специални шампоани, подлагане на кучето на диета и дори подрязване на козината. Добрата грижа за козина намалява нейното падане.
Здравословни проблеми и продължителност на живот
Мопсът има големи, изразителни очи, сбръчкана физиономия и дълъг език. Неправилните грижи за сбръчканата му кожа, могат да доведат до неприятни здравословни проблеми. Поради специфичната форма на лицето, набръчканата кожа и липсата на ясно откроени вежди, Мопсът е възприемчив към очни болести – надраскана роговица и ентропия, например. В повечето случаи Мопсът води заседнал начин на живот и това води до затлъстяванe, което може да се предотврати с много упражнения и здравословна диета. Възможно е да страда и от хронично възпаление на мозъка, за което не е известен лек – предполага се, че е се предава по наследство. Признаците за тази болест се проявяват, когато кученцето е на възраст между 6 месеца и 3 години.
![]()
Последно редактирано от Minwu : 08-26-2013 на 15:36
Първият резултат в гугъл...
http://bestfellows.com/alaskan-malamute-cares/
Можеш малко да потърсиш преди да питаш.
Тери.. <33 ♥
Моля за помощ !![]()
Искаме да си вземем куче. Майка ми мрънка че не иска да е голямо защото преди имахме Голдан Ретривар. Брат ми е на 12 и малко още го е страх от кучета понеже той е Аутист. И се чудим между Голдън Ретривър (аз пак искам, дори майка ми да не е съгласна)Бийгъл, Джак Ръсел териер и мини шпиц
. Живеем в голям апартамент около 130 квадрата. Моля за помощ ако някой може да ми даде съвет по въпроса ще съм му много благодарна !
![]()
При тези обстоятелства определено се нуждаете от куче с лек "характер". Голдъна е една от най-достъпните опции. За по-дребно, предлагам мопс. Английският булдог също е вариант, защото е мързелив, но ако търсите плюшена играчка, определено не е добър избор.
Бийгълъг е ловно куче, ще го уморите в тоя апартамент, а и ще имате проблеми с възпитанието. Джак ръсела абсолютно същия чеп. Не мисля, че е подходящо тооооолкова хиперактивно куче. Шпицовете да лигльовци и вдигат аларма, но на фона на предните две, става.
Да се върнем там, че голдън или лабрадор са най-подходящият избор.
Както вече казаха преди мен, бийгълът и Джак ръсел териерът са доста шумни и енергични кучета и най-вероятно ще плашат брат ти. Мини шпицът е доста своенравно куче, трудно се възпитава, а и козината му много пада. Голдъна е много добър вариант, въпреки че е голямо куче. Мопсовете не лаят много и са мънички, но пък често имат проблеми с дихателните пътища заради сплесканите им муцунки.
Аз лично ти препоръчвам йорки. Малко е, не се скубе, където си ти, там е и то, много лесно се възпитават, не лае много (само, когато си играе или иска да му обърнеш внимание). Йоркито е и много гальовно. В крайна сметка трябва с родителите ти да обсъдите коя порода ще е най-подходяща.![]()
Тери.. <33 ♥
Йоркито е териер. Те също могат да са много досадни.
50 на 50 е. Моето и още няколко, които познавам са доста мирни, но има и такива, които са си досадни.
Тери.. <33 ♥