- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Ревността
Когато ревнуваш някого значи ли, че го обичаш. Може ли да не обичаш, а да ревнуваш? Моля за мнение, че ми е интересно ..![]()
Ревността може да се дължи на много неща.
Едно от тях е любовта.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Аз лично ако харесвам момче ревнувамЕ и по характер съм си така , не съм виновна .
Човек ревнува не само, защото има страх от това,че може да загуби човека, а може би малко от това,че не винаги се чувстваме сигурни,че сме най-добри. Ревността се поражда не само от любов, а както каза Lilanda вероятно чувство за притежание.
Най-скъпото е онова,за което плащаме със сълзите си!
Трудно е да очакваш нещо,което знаеш,че няма да се случи.. но още по-трудно е да се откажеш,когато знаеш,че това е всичко,което искаш!![]()
Едва когато се докоснеш до истинското,разбираш колко фалшиво и незначително е било всичко останало!
Ревността не е хубаво нещо. Не мислете, че е нормално като обичаш да ревнуваш. Много хора имат чувство за притежание върху другия, а това е ужасно... убива любовта, убива и връзката.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
А може ли да ти е гадно когато се разделиш с човек, който не обичаш .. Може би това също е свързано с чувството за притежание ....
По-скоро е свързано с чувството, че всъщност сме заменими.
^Което поражда желание да притежаваш.
Ревността е ненужен страх. Като цяло притъпява реалната оценка за ситуацията. Ако един човек е решил да те замени ревнуваш или не, той пак ще го стори.
Мисълта ми по-скоро беше, че без значение дали си влюбен или не, ти имаш нужда егото ти да бъде галено. Когато, обаче, те заменят с друг, се събужда ревността и гадното чувство.
Желанието за притежание винаги съществува. Дори когато си влюбен.
edit:
Ревността всъщност е напълно нормална емоция. Ненормалното е начинът, по който избираш да я изявиш.Първоначално написано от Smrazqvashta