.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 4 от общо 4

Кандидатстване в Австрия

Някой може ли да ми разясни по-подробно или да ми даде информация как се кандидатства в Австрия и дали може да се учи там ако знаеш само английски. Ако има някой, който учи там, ще се радвам да сподели какво е нивото на обучението, трудно ли е, намира ли се лесно работа etc.

Голям фен Аватара на kamen971
    Град
    Varna
    В Австрия се кандидатства с немска езикова диплома в университет - вече ти си решаваш дали ще е DSD или testDAF. Не може да се следва бакалавърска степен ако знаеш само английски или поне не може в University of Vienna ( и другите университети за които аз знам ) . Има много магистърски програми на английски език в Австрия, също така и в другите немскоговорящи страни, но при приема за тях е бонус ако знаеш английски - съответно и ако имаш черно на бяло сертификат.

Фен Аватара на sunrisee6
    Град
    София
    За бакалавъл ти трябва немски език. Ако не знаеш немски, пак можеш да кандидатстваш и университета ти предлага курсове там на място, като те приема като един вид нередовен студент. Изкарваш 1 година подготвителна, като учиш езика, после държиш изпит и те приемат редовно.
    За магистър, мисля, има и на английски програми. (също еразъмът би трябвало да е с английски)

Иначе кой университет и каква специалност искаш?
    Или преодоляваш страха си и излизаш на сцената, или цял живот оставаш зад кулисите!

-------
    Where did my cookie go? O.o

Супер фен Аватара на ParadOx
    Град
    Long Beach, California
    Цитирай Първоначално написано от sunrisee6 Виж мнението
    За бакалавър ти трябва немски език.
    Не е вярно. Това важи предимно за държавните унита.
    На английски можеш да учиш в частен университет т.е. трябва да се бръкнеш с доста голяма сума.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си