- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Френски или немски?
Френският е по-говорен.
Няма универсален избор, който да е по-добър от друг. Влияние на избора оказват толкова фактори - какво си учил като език до 7 клас и до какво ниво си го докарал, кой друг език харесваш като звучене, кой те влече , накъде си се запътил след средно и кой език ще ти е от полза при реализирането на целите ти. Най-маловажен ми се вижда сред всички тези фактори толкова често коментираният тук за броя държави, в които се говори езикът.
Защо изборът се свежда въобще до "или, или"? Хубаво е да се учат колкото се може повече езици.
За нищо на света не записвай френски. Това е най-тъпият език на света, честно, още се чудя как се прее*ах да го запиша.![]()
"As every cat owner knows, nobody owns a cat" - Ellen Perry Berkeley
Първоначално написано от Chacho
Най-добре турски, и без това скоро ще измести немския като официален в Дойчланд.![]()
Welcome to the Jungle...
Немски естествено! Като цяло и френският също е добър избор, но мисля че в многообразието от професии повече ще ти служи немският. Ще ти дам един прост пример - ако някога работиш с туристи, много от туристите, които идват тук са от Германия и Австрия.. във Франция си имат море - няма да дойдат тук.
Темата е малко старичка, но аз все пак да отговоря.
Според мен френския е по - лошия избор, гледам си тръгнал да ставаш инженер.Остави друго, според мен е много лигав, въобще не ме кефи.Но за сметка на това мисля, че немския е по - труден.И все пак според мен би ти помогнал повече.По - разпространен е от френския.Лично мнение.
Знаеш ли английски и руски?
И двата са широко използвани и биха ти послужили добре, но ако говорим за сложност-френският е..ами пишеш 3 букви и четеш 1 докато при немския поне с четенето е лесно. Там пък граматиката е проблем, но като цяло изборът си е твой.
Аз уча френски като 2-ри чужд. Не е особено труден, има доста прилики с българския. Не знам как стои въпроса с немския, но самият език, поне според мен, звучи ужасноФренският език се разпространява бързо, а и в Европа е доста търсен в последно време. Решението е твое
![]()
Не съм чела темата, сигурно са изписани достатъчно съвети, минавам само да отбележа, че немският е несравнимо по-приятен/галещ ухото :д.
nemski
Френч.
И аз трябваше да избирам между двата. Обаче реших, че ще е френски. Немския звучи доста грубо, според мен де, не искам да обидя някой! Аз много исках паралелка АЕ с Испански, ама в моя град няма. Сега съм доволна от избора на паралелка, но се чудя дали си струваше да вляза в езикова. Трябваше в механотоИмат и безплатен шофьорски курс, и на всеки втори стипендия... Кажете, че съм луда, ама се интересувам от коли
А, тъкмо и да кажа, ако има други "луди", пишете
Та, по темата: Сигурно съм закъсняла с мнението, но френски! :Д
Е ако говорим за гимназии френските не могат да се сравняват с немските, само че никъде не е споменал човека гимназия.
BTW грубо звучал немския... Ма какво му пука на човека ве? Той за какво учи език? За да слуша колко мелодичен е ли?
А ако случайно си гимназист - избирай си немския, после висше в Германия и гледай какво става. Французите на малкия ти пръст няма да могат да стъпят.
Аха, ти си във френска гимназия нали :Д Немски не знаеш сигурно, така че какво да споря с теб.