.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 37

Как пазаруваме в магазина?

Отварям темата, за да изразя възмущението какви свине се подвизават наоколо. И лошото е, че обикновено с прилична работа добре облечени и никой няма да ги заподозре. Обаче същите отварят козметиката в магазина да си топнат пръстчето, нищо че има тестер. Омръзнало ми е да гледам как в суперите някой с мръсните си ръчички обарва хляба и как "лекичко" намачква прасковите да види дали били узрели.
    Последно четох за някакви дето изпробвали спиралите (ама не тестерите, естествено), щото не знаели коя да си изберат.
    Ей такива индивиди са ми ужасно противни, не разбирам какво възпитание трябва да имаш, за да направиш подобно нещо.
    А има и още един вид, тези които си отварят опаковките и си познават нещо вътре. Редовно виждах списания със задигнати подаръци в Кауфланд.
    Щом аз мога да преценя без да отварям опаковката съм убедена, че не е непосилна задача и на всички останали. Обаче явно мисленето на консуматора е друго.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Мега фен Аватара на Dagichka
    е за това с прасковите не съм съгласна.
    нормално е като ти сам си избираш продуктите, особено плодовете да ги опиваш и да избираш читавите, а не квото хванеш да си длъжен да вземеш. плащам за качество, тва че дадения магазин примерно има гадна стока.. сори, не съм виновна.
    другото си е така, гадно е. аз гледам като купувам дезодорант примерно да ги вдигам и сравнявам опаковките, личи си кога е пръскано - като са по-леки :Д

Супер фен Аватара на maldini
    Град
    2 метра под земята
    На мен пък ми е омръзнало от мрънкалници

Супер фен Аватара на LipSy
    Град
    България
    Има хора, които наистина не се съобразяват. Аз също не съм съгласна с обстойното опипване на плодовете и зеленчуците както и да си слагаш спирали или тем подобни, но НЕ и от тестерите. Все пак, ако има някакъв продукт в хартиена опаковна (от рода на крем) не виждам лошо да я отвориш и да видиш това, което ти трябва да видиш. Все пак обаче не съм съгласна, ако някой нали...започне да се маже с крема или тем подобни!!

Мега фен Аватара на ameli
    Hayashi, досега не съм прочела едно твое положително мнение.
    Хората са различни, груби, невъзпитани; защо просто не си смениш средата, като толкова не ти харесва?

Супер фен Аватара на bilqnavod
    Мисля, че по целия свят хората правят така. Именно за това, когато стоката застоява я пускат на промоция, точно поради тези причини - нарушена опаковка, изтичаща годност и т.н. Така и производителя не губи и клиента е доволен. Особено големите вериги знаят това, знаят и за евентуални кражби, но в никакъв случай не са на загуба - те печелят и от това. Разчитат на огромното разнообразие стоки и на факта, че все някой ще се излъже да купи. Не мисля, че някой остава ощетен - просто хората искат да са сигурни за какво си дават парите.
    Донякъде разбирам мотивите на авторката - отношението към стоката зависи и от възпитанието. Но няма как да променим света... винаги ще има хора обарващи и изпробващи опаковките...

Мега фен Аватара на Баща Ти
    Темата прилича на извадка от бг-мама.

Супер фен Аватара на bilqnavod
    Цитирай Първоначално написано от Баща Ти Виж мнението
    Темата прилича на извадка от бг-мама.
    интересно сравнение

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от ameli Виж мнението
    Hayashi, досега не съм прочела едно твое положително мнение.
    Интересно какво си чела.
    Специално мацката е много скромно, мило, прибрано човече, от това, което аз съм чела.

По темата: За прасковите не съм съгласна, ама за останалото - да.
    Да си призная, днес си избирах молив за очи в ДМ, обаче на моливите никога, ама никога няма тестери, а повечето са толкова ужасно твърди, че ти издират цялата водна линия, като си ги слагаш. Та, драснах си една чертичка на ръката, признавам си... :S Като прочетох темата, се чувствам виновна.

Мега фен Аватара на POLLINA
    Град
    Manhattan *
    Аууу ужасно неприятно ми е да пазаря от ДМ. Там винаги всичко е отворено, ползвано, абе ужас.
    Единствено запечатана козметика.
    Случи ми се наскоро да си купя пудра, която отворих да погледна малко след като излезнах от магазина. Е, бялата гъбичка беше изцяло с цвят на пудра, при което просто я върнах в магазина.

In the future everyone will be famous for 15 minutes...

Никой не е съгласен да се обарват плодовете и зеленчуците, но за това има топла вода, измиваш преди употреба и готово.

Да, видяли сте вие свине. Тук в магазина можеш от всичко да опиташ, и много го правят. Докато вървиш по редиците можеш да видиш отворени пакети от чипс, наядени шоколади и кисели млека и т.н. Понякога има специални надписи,които гласят "Не отваряй" ама на кого му пука, клиентът винаги има право и те си го знаят. Другото което е, ако минеш покрай витрината с тортите,можеш да помолиш за парче, и след това да кажеш, че не ти харесва.
    Виждала съм начупен хляб, върнат, половин бутилка олио, върната, понеже вече не ги прави щастливи. Направо да те е гнус да си купиш нещо от магазина,поне може някой да го е ял преди това. А уж живея в хубав квартал.

^ Ей затова става въпрос.
    А колкото до това, че съм се оплаквала много, ами на вас ако не ви прави впечатление простотията и е се чувствате супер, ако от недоглеждане да си купите продукт, който някой вече е опитал, поздравления! Аз все още не съм достигнала този етап. Разбира се, че няма проблем да се пипнат плодовете и зеленчуците, те и без друго са мръсни. Ама има някои, които така пипат доматите, че след това не стават за нищо.
    Хората като цяло не са различни, смених си средата, същите говеда ги има и тук.

А точно такива работи трябва да правят впечатление, не разбирам в кой свят е окей да пробваш нещо и после да си го върнеш на рафта и този след теб да купи за ново. Явно живеем в свят където всеки се интересува само и единствено от себе си. Интересно обаче, ако всички отваряха и пробваха какво щеше да стане.

Мега фен Аватара на draid
    Цитирай Първоначално написано от HollyGolightly Виж мнението
    Да, видяли сте вие свине. Тук в магазина можеш от всичко да опиташ, и много го правят. Докато вървиш по редиците можеш да видиш отворени пакети от чипс, наядени шоколади и кисели млека и т.н. Понякога има специални надписи,които гласят "Не отваряй" ама на кого му пука, клиентът винаги има право и те си го знаят. Другото което е, ако минеш покрай витрината с тортите,можеш да помолиш за парче, и след това да кажеш, че не ти харесва.
    Виждала съм начупен хляб, върнат, половин бутилка олио, върната, понеже вече не ги прави щастливи. Направо да те е гнус да си купиш нещо от магазина,поне може някой да го е ял преди това. А уж живея в хубав квартал.
    Ох останах в потрес ! Радвам се, че не ми се е случвало да попадам на нещо повече от някой който си избира зеленчуци.

Мега фен Аватара на YSMF
    Град
    в компютъра ти
    Цитирай Първоначално написано от Hayashi Виж мнението
    А има и още един вид, тези които си отварят опаковките и си познават нещо вътре. Редовно виждах списания със задигнати подаръци в Кауфланд.
    Popcorn и Bravo РЕДОВНО! Добре, че се сетиха и преместиха списанията в отделна част след магазина.
    Някои хора просто не се съобразяват.

Явно живеем в свят където всеки се интересува само и единствено от себе си. Интересно обаче, ако всички отваряха и пробваха какво щеше да стане.
    Ето това е проблемът. Всеки мисли само и единствено за собственото си трибуквие и не се интересува, че след като разпилее нещо по пода, някой трябва да го почисти; след като бутне дреха или храна на пода, някой трябва да дойде и да я вдигне и след това друг ще я купи.
    Познавам една жена, която всеки ден преди работа ходи до магазин за гримове и парфюми, използва каквото и харесва, включително и червила и след това отива на работа. А това, че някой ще си купи половин бутилка скъп парфюм или използвано червило/гланц, нея не я интересува. И най-лошото е, че не е единствената.
    А за дрехи направо не ми се и говори, едно е да купиш нещо, като се прибереш на нормална светлина да видиш, че не ти стои добре и да го върнеш и съвсем различно да го върнеш след седмица, понеже те мързи да го изпереш.

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Интересно какво си чела.
    Специално мацката е много скромно, мило, прибрано човече, от това, което аз съм чела.
    Не съм казала, че е лоша и не съм я обидила по никакъв начин, просто ми се струва твърде негативно настроена и може би леко оплакваща се. Не следя сайта, почнах да го посещавам от 2-3 седмици и с такова впечатление съм останала (за сега).

Честно казано не съм сигурна нея или 'невъзпитаните' да защитавам. Все пак не искам да дам парите си на вятъра, а след като няма тестери и мостри.. какво правим? Затова просто като решиш да купиш нещо, вадиш 2-3 опаковки и вземаш тези от най-отзад, тях никой не ги е ползвал (в повечето случаи).
    Най-гадното използване, на което съм попадала беше като четох как абитуриентите си връщали роклите след бала.. гадно ми стана, честно. Иначе наядени неща не съм намирала (слава богу)

Ами дори и да няма тестер на даден продукт не си позволявам да го отварям. Ако е червило или спирала просто преценявам дали ми харесва цвета (и четката, защото при спиралите ги има изложени) и така купувам. Ама да отваряш спирали е отвратително, още повече, че след няколко месеца някой съвестен клиент ще си я купи и ще се окаже засъхнала. Точно така си взех засъхнала очна линия, добре че в магазина се оказаха коректни и ми я смениха.
    Естествено, че няма да си купя парфюм без да го тествам, но червило съм съвсем способна да си избера по показания цвят и да не се налага да отворя 5 оригинални продукта, за да реша кое ми харесва най-много.
    В Карфур тук редовно виждам отворени и захвърлени продукти по рафтовете. А в Ошан видях как арабките хвърляха дрехи по пода докато си изровят такава дето им допада.
    Това за раклоти не виждам къде е проблема. То и дрехите в магазина дето си купуваме често са пробвани от някого, а предполагам, че в случая с роклята е дадена на химическо.

Не се обидих, спокойно. Но то се започва от младите хора. Сестрата на приятеля ми ни сподели, как отишла с някаква връстничка в Сефора и другото момиче съвсем спокойно си отворило една пудра на Chanel и се намазало с нея и после се изнесли.

Това за раклоти не виждам къде е проблема. То и дрехите в магазина дето си купуваме често са пробвани от някого, а предполагам, че в случая с роклята е дадена на химическо.
    Купуваш рокля за бала, носиш си я вечерта, оклепваш я, скъсваш я, правиш рекламация, връщаш я и си вземаш парите обратно.

Къде пък ще ти я вземат после тази рекламация? o-o;; Дрехите нямат някакъв срок на годност и ако скъсаш нещо няма да си го вземат обратно.

Супер фен Аватара на malka_sladkka
    Град
    Луната
    В Карфур тук редовно виждам отворени и захвърлени продукти по рафтовете. А в Ошан видях как арабките хвърляха дрехи по пода докато си изровят такава дето им допада.
    Ей затова говорим, точно за същото се натъквам най-редовно като обикалям из магазините, а пък за тези за дрехи да не говорим, особено, ако са на намелени... Вчера пък, докато си купувах вода за уста и съм се наредила на опашката някъв мухльо тип Джъстин Бийбър застанал зад мен ама чак се залепил. Подмествам се аз с 2 см и тоя веднага пак да се залепи. Толкова ли пък няма място къде да застане... пфф... Ебаси хората.

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    А за поддръжката на това, което си купуваш, какво ще кажете? В мол София на входа на магазина на H&M през месец май имаше изложени черни къси панталонки с висящи конци. По принцип не обичам да ходя често в мола, защото най-редовно някои дрехи не са изгладени, а други са толкова смачкани. Поне не е така във всички магазини. Тук няма да казвам имена, защото не ги знам наизуст всеки месец кой какво е свършил, но за пример мога да дам Temporary store на Графа. Там каквото се барне от нахъсаните моми, не им ли допадне, веднага се захвърля грозно със замах върху купчинката други дрехи. Дори на парцалчето не му е мястото при дънките. Не, че някой ще й го вземе от ръката. В Tally Weijl има ли намаление, глутницата от изгладнели хиени се нахвърля върху плячката, а гледката отстрани не ми допада, защото аз ще дам парите за тази страхотна бяла плетена жилетка, но ку*ката преди мен метна най-грозно артикула върху съседните потници. Разбира се, нещо по него беше разплете и затова не го взех. Тъжното е, че момичетата в магазина са мили с клиентите, вместо да направят забележка в някои случаи.
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Мега фен Аватара на Зайче..
    Цитирай Първоначално написано от HollyGolightly Виж мнението
    Познавам една жена, която всеки ден преди работа ходи до магазин за гримове и парфюми, използва каквото и харесва, включително и червила и след това отива на работа. А това, че някой ще си купи половин бутилка скъп парфюм или използвано червило/гланц, нея не я интересува. И най-лошото е, че не е единствената.
    А за дрехи направо не ми се и говори, едно е да купиш нещо, като се прибереш на нормална светлина да видиш, че не ти стои добре и да го върнеш и съвсем различно да го върнеш след седмица, понеже те мързи да го изпереш.
    УЖАС!!!!!!!
    Аз между другото от скоро започнах да пазарувам почти само от Douglas и там няма такова нещо, защото винаги има по една консултантка при всеки, който разглежда и да.
    http://ask.fm/iwwkaa

Мега фен Аватара на Баща Ти
    Аз пък като отида в магазина си барам прасковите все едно барам цици: обичам ги по-големи, стегнати и сочни.

не знам, ама ми се приядоха праскови

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си