- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- притеснения за заек
Имам зайче декоративно от 3 години , грижа се за него , храни се както трябва но от много време му се появяват ранички по лапите , дори веднъж се събудих и по старготината имаше кръв от тях. Дават му кремове , спрейове , минава за известно време и пак се появява . Сега отново го лекувам този проблем дори реших известно време да не му слагам стърготини а меки хавлии. Оня ден бяхме на ветеринар но не ми каза нищо и сега го галих и забелязах че едното му краче където се захваща за тялото сякаш е по вдлъбнато от другото. Имали ли сте такъв проблем и може ли да си е разместило кокала защото съм чувала че това не се лекува при зайците . Иначе си бяга , скача , леко накуцва но от тези ранички и не мога да разбера дали е от костта
Aз силно се притеснявам за себе си, ти за някакъв заек ......
Филмираш се излишно за костта. Щом не проявява високостепенна куцота, ще го преживее. Пък и то няма и да живее с камъните, де...
'Що се отнася до лапичките, след като мазилата не помагат, те съветвам да смениш ветеринаря и да изследвате за гъбички или друго дерматологично заболяване.
Още не практикувам, зат'ва си го карам как си знам. Иначе да видиш к'ва съм мазна в клиниката...
Такива костни и ставни заболявания в наш'те условия няма кой да лекува. Едно, че е почти невъзможно да се изпълни, второ, че няма кой да заплати консумативите и труда по такова начинание. Да си крета там... А и заека е продуктивно животно, за Бога!
Препоръчвам ти един много добър ветеринарен кабинет.
Много са добри, оперираха ми хамстера преди 6 месеца и още е жив. Имаше тумор на бузата![]()
Сменяш ли му достатъчно често, понеже ако не е на решетки над стърготините, а направо върху тях, се получава изгаряне от урината. Пробвай да го държиш на сухо, ако трябва всеки ден му сменяй и виж дали има някакво подобрение. И както вече казаха, отиди до друг лекар и виж какво ще ти каже той/тя.