- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Напих си и ме наказаха
Абсолютно съгласна с горното. Изненадващо не-в-час коментари от страна на Чачо.
Обаче и останалите, дето казвате, че е пила без мярка... Вие имате ли идея колко малко му трябва на един млад организъм да се натряска? Сигурно не е била яла като хората, не е танцувала, на приказка пиенето върви, 100% не е изпила толкова много. Пък и да е без мярка, замислете се какво точно казвате. Тя откъде да знае каква е мярката?
При всички положения обаче, хич не е нормално да се натрясква. Що за родители не биха я наказали? Наистина ли сте толкова глупави и несъобразителни да смятате, че са я наказали, защото са я видели пияна? Наказват я, за да знае (малко на принципа на възпитание при кучето), че "това не е добре." За разлика от кучето обаче тя ще си даде сметка защо, аджеба, "не е добре", но ще стане след години. Сега родителите й и да се хабят да обясняват, и да не се хабят, пак няма да им повярва колко кофти неща могат да се случат на подпийнало момиче. Сама ще се научи да внимава с какви хора пие и да преценя дали може да се разчита на тях, ако попрекали.
Казвам го като по-голяма сестра на 14-годишно момиче, което още не се е прибирало пияно.
Та, авторката да си изтърпи наказанието и да внимава. Подмазвай се там, прави, струвай, постепенно ще те пускат да си излизаш и няма да усетиш кога ще си свободна. Не е толкова голяма работа. Каквото и да ти говорят, не си им предала доверието и бла-бла, нищо не е непоправимо.
И някой беше подметнал малоумния съвет да не се прибираш, като си пияна. Забрави го! Не причинявай подобни главоболия на родителите си. По-добре да се прибереш пияна-заляна и после да си под по-строг режим от армията, отколкото те да се чудят цяла нощ къде им е 14-годишната щерка, която са пуснали на купон и нито й познават приятелите, нито тя си вдига телефона.
Последно редактирано от PinkPan7her : 10-13-2013 на 21:24
Всъщност, коментарите му са баш в стил Чачо.
И е прав.
И ние сме се напивали на по 14-15 години. Повечето отговори в началото на темата са абсолютно първосигнални и грозни. Сигурна съм, че авторката е пила доста за младия си организъм, но е било за първи път, нещо ново, моментно и най-важното, било е грешка. А грешките, както повечето хора на тази планета, се опитваме да избягваме и да не ги повтаряме отново. Тоест, авторката не би пила тъй лекомислено следващия път.
Дали наказването е най-добрата стратегия? Няма да коментирам. Но със сигурност гарантирам, че шамарите няма да са и от полза. Мен лично ме отказва разочарованието на родителите ми, а не тяхния гняв.