.

Виж резултатите на анкетата: Гаджето ви черпи ли ви?

Гласували
23. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Да, винаги.

4 17,39%
  • Не никога!

4 17,39%
  • Понякога ме черпи!

10 43,48%
  • Винаги си делим сметката!

5 21,74%
Отговор в тема
Страница 1 от 4 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 98

Question Приятелят ви плаща ли ви сметките?

Приятелят ви черпи ли ви?

никога не ме черпи

Делим си ги

anonymous708973
    Guest
    Случвало се е, случвало се и аз да черпя. Понякога единият няма и трябва да изтегли или нещо такова и после се оправяме. Или си я делим и точка.

От какво е провокирана темата?

Преди да сме тръгнали натам, откровено ще си кажа, че за мен е напълно ненормално, ако нито един път не е предложил да плати цялата сметка.

Мега фен Аватара на Lilanda
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Преди да сме тръгнали натам, откровено ще си кажа, че за мен е напълно ненормално, ако нито един път не е предложил да плати цялата сметка.
    Ъм..защо?

Глупаво е да очакваш, че момчето трябва да плати /не говорим само за двойки, а и за обикновени срещи/...Ако от 15 срещи той не предложи да плати сметката, обаче всичко друго му е идеално и си пасвате перфектно, какво ще го отрежеш като кисела краставичка ли?

Не смятам че мъжката половинка е длъжна да плаща сметката...

И аз така смятам.
    Той е предлагал да я плати но аз винаги съм държала да си делим сметката .

Но пък и Пантерката е права понякога се случва аз или той да няма пари и естественно че другият ще плати .

Повече от фен Аватара на C0oKieS
    много безсмислена тема

Мега фен Аватара на Sh@d0w
    Град
    Някъде из София...
    Ако момчето е поканило момичето на среща е напълно логично да се очаква поне да предложи да плати сметката, след като е предложил да излязат значи може да си го позволи.

Иначе в другите случаи е въпрос на кавалерство, естествено не всеки се сеща за това.

Цитирай Първоначално написано от Sh@d0w Виж мнението
    ...след като е предложил да излязат значи може да си го позволи...
    Ъмм не мисля.

С тези думи един вид казваш "Който няма възможност, да не излиза с противоположния пол.".

Град
    Някъде из София...
    Не, казвам който няма възможност не кани на кафе или там където се плаща. Излизате в някой парк, градинка и това е.

Ъммм, Радо, по принцип харесвам начина ти на мислене, обаче това е направо глупаво...

Който няма възможност да издържа друг освен себе си /не приемай думата издържа буквално в случая/, да излиза по паркове и градинки, защото общоприетото е мъжа да плаща сметката, така ли?

Мега фен Аватара на Pedigree
    Град
    на стола
    Плаща. Плащам и аз, както плащам и на други хора, в което не виждам нищо лошо и ненормално, стига да не се повтаря системно. Въпросът със сметката винаги ми се е струвал надценен по интерес.

Град
    Някъде из София...
    Цитирай Първоначално написано от Lilanda Виж мнението
    Ъммм, Радо, по принцип харесвам начина ти на мислене, обаче това е направо глупаво...

Който няма възможност да издържа друг освен себе си /не приемай думата издържа буквално в случая/, да излиза по паркове и градинки, защото общоприетото е мъжа да плаща сметката, така ли?

Не съм казал нищо за издържане.

Става въпрос за това, че прави лошо впечатление. Човек трябва да си знае възможностите. Особено на първа среща, където първото впечатление е най - важно. Да речем че я поканиш в някое скъпо заведение или ресторант. Какво се опитваш да покажеш с това? Че имаш вкус? Че имаш възможност да ходиш там? Ако нямаш защо всъщност ще го правиш? За да изтръсиш накрая "ще си делим сметката нали" или още по лошото "сори ама нямам пари да платя".

Най - елементарния жест който може да направи едно момче което има някакви намерения към момиче е това. Вече ако ходите от много време и сте се разбрали за тези неща нищо не пречи да си делите сметката ако е ок.

Голям фен Аватара на sneering
    Сметка не се плаща,защото така трябва или защото купчина идиоти са измислили теорията,че мъжа е мъж с това че плаща сметките,а защото плащаш сякаш за супер прекараното време с отсрещния,спомените и емоциите с него,и ако другия е на същия принцип се получава супер хармония.

Това че мъжа трябвало да плаща сметки или жената поради комплекс за малоценност в ситуацията се бута да вземе роля в плащането,са пълни паразитни глупости,нещата трябва да се развиват от само себе си,спрямо ситуацията и най-вече да се обръща внимание на прекараното време.Сметките трябва да са на абсолютно последно място за размисъл и тема на разговор през вечерта или по което време се виждате.

Само че рядко се получава с някого,всеки втори лежи на супер лудите теории относно това.

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна

Май не го разбираш какво се опитва да ти каже.
    Въпрос на уважение и възпитание е, когато каниш някого, да си готов да поемеш сметката му. Няма значение момче или момиче си.
    Или какво - ти каниш някого, щото много го харесваш, ама той трябва да ти плати сметката, понеже ти нямаш пари. Ами ако той няма финансова възможност? Казва ти - ми не мога да изляза и ти се чувстваш отхвърлена.
    Go figure...
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Мега фен Аватара на DarkTemplar
    Цитирай Първоначално написано от sneering Виж мнението
    Сметка не се плаща,защото така трябва или защото купчина идиоти са измислили теорията,че мъжа е мъж с това че плаща сметките,а защото плащаш сякаш за супер прекараното време с отсрещния,спомените и емоциите с него,и ако другия е на същия принцип се получава супер хармония.

Това че мъжа трябвало да плаща сметки или жената поради комплекс за малоценност в ситуацията се бута да вземе роля в плащането,са пълни паразитни глупости,нещата трябва да се развиват от само себе си,спрямо ситуацията и най-вече да се обръща внимание на прекараното време.Сметките трябва да са на абсолютно последно място за размисъл и тема на разговор през вечерта или по което време се виждате.

Само че рядко се получава с някого,всеки втори лежи на супер лудите теории относно това.
    Мда, и аз така мисля.
    Welcome to the Jungle...

Почти всеки път той плаща, по негово желание.

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Ебати мъжете дето ще оставят жената да им плати сметката...
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Цитирай Първоначално написано от Violenza Виж мнението
    Ебати мъжете дето ще оставят жената да им плати сметката...
    А какво лошо има в това ?

На всеки се случва да няма човешко е .

Цитирай Първоначално написано от Sh@d0w Виж мнението
    Не съм казал нищо за издържане.

Става въпрос за това, че прави лошо впечатление. Човек трябва да си знае възможностите. Особено на първа среща, където първото впечатление е най - важно. Да речем че я поканиш в някое скъпо заведение или ресторант. Какво се опитваш да покажеш с това? Че имаш вкус? Че имаш възможност да ходиш там? Ако нямаш защо всъщност ще го правиш? За да изтръсиш накрая "ще си делим сметката нали" или още по лошото "сори ама нямам пари да платя".

Най - елементарния жест който може да направи едно момче което има някакви намерения към момиче е това. Вече ако ходите от много време и сте се разбрали за тези неща нищо не пречи да си делите сметката ако е ок.
    Виж сега...Едно е кафе, друго супер скъп ресторант и трето разходка в парка...

Аз лично бих се обидила /малко/, ако избере разходка в парка пред кафе /за първа среща говорим/.

Лейди, разбирам го добре. Просто самата тема е създадена точно заради общоприетото, а не заради жеста.

Град
    Варна
    Само че общоприетото е, че всеки може да си позволи да те заведе на кафе, нали?
    Ама дефакто нещата не стоят точно така.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България

Аз лично бих се обидила /малко/, ако избере разходка в парка пред кафе /за първа среща говорим/.
    Защо?

Със сегашния ми приятел така направихме. Прекарахме доста часове разхождайки се, седяхме на една пейка, говорехме си. Опознахме се много повече. Два месеца по-късно винаги, когато имаме свободно време, първото нещо което правим е да излезем на разходка. Супер разпускащо е, особено 'щото тука има гори, а не само паркове, хубави езерца и мостове, и т.н.

Точно заради жеста..И аз със сегашния ми приятел така направих, но не е в това въпроса.

Ако има избор на кафе или в парка и избере в парка, значи не е готов да даде и 1 стотинка за мен..Поне аз така го разбирам..;д

Град
    Варна
    Ако има избор на кафе или в парка и избере в парка, значи не е готов да даде и 1 стотинка за мен..Поне аз така го разбирам..;д
    А защо трябва да дава стотинки за теб?

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    А защо трябва да дава стотинки за теб?
    И аз това щях да питам. И като цяло не разбирам защо в началото, при положение, че не сте си никакви, ще плаща всичко той.

Иначе и аз бих се намръщила "среща" в парка.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си