.
Отговор в тема
Страница 5 от 26 ПървиПърви 12345678915 ... ПоследнаПърви
Резултати от 101 до 125 от общо 635
    Мега фен Аватара на an7raks
    Цитирай Първоначално написано от Ivaaaaa Виж мнението
    не!
    Хубаво е да се знае, щото някой би си помислил, че си глупава.

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..

ние имаме едни от най-ниските ставки в Европа..., но пък да, за сметка на това стандарта ни на живот е доста по-нисък...да не кажа най
    Боже Господи...
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Мега фен Аватара на Ivaaaaa
    да, видях

просто си позволявам да пропускам мненията на Виоленца

сега се зачетох и видях, че изказването ми за вратичките в законите са били безумни

втф

като се източват пари, по какъвто и да е било друг начин ДДС или нещо друго, това не е ли вратичка?

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    просто си позволявам да пропускам мненията на Виоленца
    сега се зачетох и видях, че изказването ми за вратичките в законите са били безумни
    Е твоите бисери обаче трудно се пропускат.

Да питам ли за какви ставки аджеба говориш или тактично ще ми подминеш поста?

видях, че беше написал това:

Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Данъчните закони ще трябва да се изменят в известна степен заради разликата в стандарта на живот.
    без да чета какво си писала ти с него

какви промени в данъчното законодателство може да има? - осигуряване, данъци, такси и тнт

Мега фен Аватара на OoVasKoO
    ^ да се изменят данъчните закони? смисъл? какво да се измени?

ние имаме едни от най-ниските ставки в Европа..., но пък да, за сметка на това стандарта ни на живот е доста по-нисък...да не кажа най
    омг... прогресивен данък

Ивааааа, цък-цак-цук
    Последно редактирано от OoVasKoO : 11-02-2013 на 20:37

и какъв ти е проблема с този данък?

да, пак го казвам имаме сред най-ниските данъци в Европа, друг е въпроса, че не постъпват в бюджета, а това което постъпва отива в ръцете на всички знаем кои

това ти ли си? о.О

и какъв ти е проблема с този данък?

да, пак го казвам имаме сред най-ниските данъци в Европа, друг е въпроса, че не постъпват в бюджета, а това което постъпва отива в ръцете на всички знаем кои
    знаеш ли какво е прогресивен данък?
    такъв трябва да се въведе, не може тоя, който се бъхти за 4-5 хиляди на година да плаща такъв процент колко един милионер например
    Последно редактирано от OoVasKoO : 11-02-2013 на 20:47

По принцип подкрепям протестите, но за мен окупацията на университет преминава границите на нормалното. Така и не можах да разбера защо дни наред не се намесва полицията? Как така една група хора (съвсем друг е въпросът дали са справедливи исканията им, или не) самосиндикално ще си реши да блокира работата на една официална институция, натоварена с обществена мисия, много по-важна от всекидневните дразги на българските политици. Не ми го побира акълът това да се случи в една нормална държава. Не че на никого няма да му хрумне да се опита да направи такова нещо, но реакцията на властимащите и последствията за окупаторите ще бъдат светкавични.

От доста време не бях следял в детайл какво се случва в българската политика и сега като попрочетох за какво става дума, установих, че всъщност за няколко месеца не се е променило абсолютно нищо – дневният ред си е все същият, проблемите са си все същите, напредъкът по тяхното решаване – нулев. Все същите караници на елементарно, почти битово ниво. Никаква визия за бъдещето, никаква отговорност пред него. Последен пример е въпросът за покачване на минималната работна заплата с цели 30(!) лева. Докато други страни дискутират за дългосрочно опазване на околната среда, за национална сигурност, за запазване и повишаване на благосъстоянието, за невзимане на нови дългове, за да не се натоварват следващите поколения, ние коментираме покачване на минималната заплата в размер на 30 лева, до цели 340 (!) лева.

Да не говорим, че като цяло тези протести според мен по никакъв начин не говорят за едно зряло общество. Пак казвам, че подкрепям каузата им и в никакъв случай не съм провърженик на никоя от управляващите партии или Атака (да не дава господ), но не е редно при проведени законни избори недоволната страна да излиза на протест само защото не е във властта. Утре тази страна като спечели, какво става? Излиза другата. И докога така?

Ако беше се обединил целият български народ в името на една кауза, това вече е обосновано (както при стачката на учителите). Но сега огромна част (може би дори по-голямата) не протестира и подкрепя правителството, затова другата просто няма основание на протестира, щом нейните искания, колкото и да са справедливи, не намират подкрепа от мнозинството. Защото все пак огромна част от българите са гласували за БСП, ДПС и Атака. Просто наистина трябва да приемем, че политиците в една страна са точно отражение на самото общество, и да се сърдим само на себе си.

не, що да знам...

изобщо не съм го чувала, камо ли да съм учила за него

абе въобще не съм чувала за данъци

Цитирай Първоначално написано от princo90 Виж мнението
    Така и не можах да разбера защо дни наред не се намесва полицията? Как така една група хора (съвсем друг е въпросът дали са справедливи исканията им, или не) самосиндикално ще си реши да блокира работата на една официална институция, натоварена с обществена мисия, много по-важна от всекидневните дразги на българските политици. Не ми го побира акълът това да се случи в една нормална държава. Не че на никого няма да му хрумне да се опита да направи такова нещо, но реакцията на властимащите и последствията за окупаторите ще бъдат светкавични.
    дъаа, така е

anonymous708973
    Guest
    Така и не можах да разбера защо дни наред не се намесва полицията?
    Щото те хората вече се притесняват да направят нещо, щото протестиращите се изкарват пребити и не знам си какви.

Васко, не викай "омг", щото и на Запад се спори за или против въвеждане на прогресивен данък. Не е толкова еднозначно решението. За когото е, значи не е добър икономист, както правилно беше отбелязано във въведението на учебника ми :д

ок, ама ти приемаш ли в бг да е 10%
    тва е нищо за богатите
    и без тия 10% ще си живеят добре
    лошото е, че дори да се въведе прогресивният данък пак ще се прибират парите, щото няма да имаме нормално правителство

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Всъщност, прогресивният данък ще бъде в ущърб не на по-заможните, а най-вече на хората с променливи доходи, т.е. тези, които често сменят работата си, защото колко повече варират доходите през годините, толкова повече се плаща.

Васко, нали сте учили за проценти в училище? Нали си наясно, че 10% от 100лв е 10лв, а от 100 000лв, е 10 000лв?
    И мен ме влече комунистическата идея, но ако човека си ги е изкарал честно, защо да му се взема по-голям % просто защото е успял?

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Васко, нали сте учили за проценти в училище? Нали си наясно, че 10% от 100лв е 10лв, а от 100 000лв, е 10 000лв?
    И мен ме влече комунистическата идея, но ако човека си ги е изкарал честно, защо да му се взема по-голям % просто защото е успял?
    Това, миличък мой, не е прогресивен данък, а точно обратното.

Ще ме довършите тая вечер, честно...

Държавата му е осигурила възможност да изкарва много добри пари, а той се отплаща с мизерните 10%.
    Според мен най-бедните въобще не трябва да плащат данъци.

Цитирай Първоначално написано от Violenza Виж мнението

Майната ти! И ти четеш като Ива май.
    Знам, че не е. Исках да му докажа, че и този данък, който е сега/незнам как се води/, с постоянния процент пак ощетява богатите с по-голяма сума. Не е нужно да се увеличава и процента, както е при прогресивния.

ощетява ги, но не достатъчно
    става дума за милионерите, а не за тия, които взимат между 40-50 000 до към 10 000
    за тях примерно данъкът ще е 15-20%
    Последно редактирано от OoVasKoO : 11-02-2013 на 21:31

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Ооо, не сме били прочели правилно, ти друго си имал предвид.

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Така и не можах да разбера защо дни наред не се намесва полицията? К
    Това ще да значи диктатура, нали сте наясно?

какъвто и да е данъкът, пак ще ощетява богатите с повече...
    но има разлика, когато милионера плаща 100 000, а не 300 000, нали?!

Малко по-спокойно... Въобще не е обратното, това си е точно плоският данък, човекът и не твърди друго. Обратното на прогресивния данък е дегресивният.

Цитирай Първоначално написано от OoVasKoO Виж мнението
    и без тия 10% ще си живеят добре
    Цитирай Първоначално написано от OoVasKoO Виж мнението
    Държавата му е осигурила възможност да изкарва много добри пари, а той се отплаща с мизерните 10%.
    Според теб целта на данъците е просто богатите хора да не живеят добре или по-скоро всички да живеят добре? Прогресивният данък означава, че с всеки изкаран лев данъчната тежест се увеличава, което унищожава стимула на хората да работят повече, съотвено да печелят повече и да допринасят повече за икономиката, което вреди на всички, не само на засегнатите от данъка. Допълнително всеки един данък унищожава част от потреблението, с което още повече се вреди отново на всички, не само на засегантите.
    Последно редактирано от princo90 : 11-02-2013 на 21:38

нулева година добре ли звучи?

И Америка е полицейска държава, ама никой не гъка и се казва, че е най-демократичната...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си