.
Отговор в тема
Страница 99 от 195 ПървиПърви ... 49899596979899100101102103109149 ... ПоследнаПърви
Резултати от 2 451 до 2 475 от общо 4870
    Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Вили, съгласна съм с теб по принцип. Но ти гарантирам, че когато чужденец започне въпроса си към теб с "ами вие в държавите от третия свят..." и завърши с "не се обиждаш, нали" последното, което ще ти мине през акъла ще да е да се съгласиш.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

anonymous708973
    Guest
    "Понеже двете са изключително свързани" - именно, и-м-е-н-н-о! Писна ми да ми се изтъкват спортни и учебни постижения на фона на цялата останала простотия.

Защото когато ти влязат в апартамента на центъра на града, посред бял ден, през терасата, на която няма чаршафи, отсреща има 4 блока, кафене и голям квартален супермаркет, а полицията не успява да направи нищо, някак не ми идва наум да се сетя колко кадърен боксьор е Кубрат Пулев.
    По-скоро се сещам за ситуация в Германия, в която двама идиоти хвърлят камък по прозорец на студентско парти в общежитие, вика се полиция, която идва за 15 минути, взима подробно записки без нито веднъж да си позволи да прояви неуважение или по-малко внимание поради факта, че в хола има 30 броя 19-25-годишни, няколко чинийки със салам и солидно количество чаши с алкохол.

И след това се сещам за ситуация, в която българска полицайка се опитва да убеди съученичка да "забрави" това, което е казала и да излъже в писмени показания.

Нали... някак по-лесно се съпоставят такива неща отколкото некадърие на полицията с второто място на един пич от моето даскало на международна олимпиада по биология.

П.С. Аурис, за кого гласува ти?

П.С.2 - АУ, подобно нещо не са ми и намеквали.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Hayashi Виж мнението
    Кои са тези много европейци, които живеят у нас? Повече ли са от българите в чужбина? Моля ви се, тук в повечето случаи идват точно, за да правят дивотии, щото у Българията 'сичко може. Никой не идва да се наслаждава на чудната ни здравна система.
    Не са малко ли? Дори преди 1, 2 години в училище ни гостува един англичанин, който е очарован от България (в добрия план) и проведохме нещо като конференция. В залата се ни събраха различни класове. Темата беше за друго, но англичанина непрекъснато обясняваше и влизаше в контакт с учениците за това, защо младите искат да напускат България. Той не ни разбираше. Категорично отхвърляше,че в Англия се живеело по-добре. Обясни ни за проблемите. В каква фирма е работил, че ежедневието там му е толкова подтиснато и скучно, а тук се чувства различно, уникално и свободно. И под свободна не означава,че трябва да ходи и да изтрещява по чалготеки. Човека беше културен и образован специалист, който се занимаваше по екологични проблеми в световен мащаб, като в България също е работил.
    Та защо мислиш, че такъв човек иска да остава при нас? При положение,че у неговата страна е изкарвал пари като за 10 българи- не се е чувствал добре.
    И такива случай много. Не ми казвай, че няма.
    Лично аз познавам хора, занимаващи се със сфери близки до туристическата. Селата ни гъмжат от чужденци. Малките ресторанти разчитат единствено на тях за бизнеса .
    Драгата ми пантерка не е за коментиране. Ще и кажа само,че на хората просто им харесва да минават през калта с ладите, да бъдат при толкова добре гостоприемни семейства, да се радват на свободно пасящите животни и въобще на дивото.

А, ако искаш да ти дам пример за обратната страна?
    Ние успяхме да направим такава обиколка с едни туристи от НОРВЕГИЯ ( адски развита страна за нас) по такъв начин, че на изпращане в края ни казаха,че са си представяли България доста по- неразвита, а се оказало,че сме ги водили във всичко. - учудени бяхме българите, но... По техни думи, в Норвегия нямало магистрали през цялата страна като България, а ние просто ги бяхме прокарали през новата Тракия. Второ, норвежците живеели в къщи, но такива огромни ,,дворци'' по средата на нищото ( в гората) на богаташи - нямало... И най-важното... При тях не можело като тук! Днес на плаж на Слънчев бряг в луксозни хотели, а утре на супер диво място в Балкана, на студ и дъжд - в ловно стопанство , на свински лов. ..
    Последно редактирано от klimatronik : 11-02-2013 на 18:40

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    .. сцената, която ми изниква в главата, е как мадама и пич караха лада насред някво поле. Опитваха се да карат, де. Наоколо калища, полусрутени къщи, някво село на кънда-мънда, забравено от Бога място. Е, срам ме беше.
    А на мен пък сцената, която ми изниква в главата, е от преди няколко години , когато група германци, заведени в Рилския манастир, да видят част от нашите 'местенца', по които си била толкова мн, започнаха да псуват, да се замерят и да плюят в двора на манастира. Е, мен не ме беше срам, беше ме яд, че не мога да им скъсам главите една по една. А на колко такива сцени съм се нагледала с възпитани, сдържани и културни европейци не ми се мисли.

anonymous708973
    Guest
    Ох, боже...
    Добре. Явно световни проучвания от именити организации на тема стандарт на живот няма никакво значение.
    Седнал да сравнява България със скандинавските страни

Да, там едва ли е практика богаташите да секат дървета, за да си правят къщи.

Мега фен
    Ох, боже...
    Добре. Явно световни проучвания от именити организации на тема стандарт на живот няма никакво значение.
    Седнал да сравнява България със скандинавските страни

Да, там едва ли е практика богаташите да секат дървета, за да си правят къщи.
    Да, явно щом вярваш на тези ,,проучвания' , които се опитват да изкарат нарочно нас в дъното ... ясно е всичко...

А за богаташите, остави това, не ти, а туристите останаха с това чувство. А ти си докрай изтискана и промита вече, няма смисъл да ти се говори,

И аз имам близки приятели японци. Честно, това са най-милите и учтиви хора, които познавам. И толкова интересно да си говориш с тях. Нямат гражданство, защото Япония не позволява повече от 1, но мъжът живее в България близо 15 години, а жената вече 5. Но те са пенсионери, искат да живеят спокоен живот и на чисто. Живеят в Шипка, а двамата идват от Кобе и от Киото, разлика огромна. Техните японски пенсии са доста по-големи от нашата средна заплата. Бяха ми казвали колко взимат, около 1500-2000 на човек. За Япония това изобщо не са много пари, но тук си живеят като царе. Но дори и за една съвсем рутинна операция на очите си се прибраха в Япония и я направиха там. Съмнявам се, че е защото е по-евтино.
    Но не става въпрос за хора, които искат професионално развитие. Защото честно да си призная не познавам нито един чужденец, който да е дошъл тук с идеята да си търси работа.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

anonymous708973
    Guest
    ХАХАХАХА.
    Да, аз съм глупавата, че вярвам на проучванията, които казват, че стандартът на живот в Норвегия е няколко пъти по-висок от този в България. Боже, трагичен си, дори не си смешен. Просто... виждаш нещото и го отричаш. Ей така, за да се намираш на приказка, щото ти харесва.
    Престъпността в Норвегия е далеч по-ниска, границата за алкохол при шофиране 0.2 промила, говориш по телефон докато караш - буф, 170 евро глоба. Само три простички факта.
    Излагаш се.

П.С.
    Проучването, за което говоря, и което ти, лигаво непросветено подобие на момче, си позволи да сложиш в кавички, е това - http://www.eurofound.europa.eu/surve...2011/index.htm
    Сигурна съм, че има невероятна конспирация, която умишлено цели уронване на невероятния имидж на родината ни. АЙДЕ, искам да оплюеш него.
    Последно редактирано от PinkPan7her : 11-02-2013 на 19:01

Мега фен
    ХАХАХАХА.
    Да, аз съм глупавата, че вярвам на проучванията, които казват, че стандартът на живот в Норвегия е няколко пъти по-висок от този в България. Боже, трагичен си, дори не си смешен. Просто... виждаш нещото и го отричаш. Ей така, за да се намираш на приказка, щото ти харесва.
    Престъпността в Норвегия е далеч по-ниска, границата за алкохол при шофиране 0.2 промила, говориш по телефон докато караш - буф, 170 евро глоба. Само три простички факта.
    Излагаш се.

П.С.
    Проучването, за което говоря, и което ти, лигаво непросветено подобие на момче, си позволи да сложиш в кавички, е това - http://www.eurofound.europa.eu/surve...2011/index.htm
    Сигурна съм, че има невероятна конспирация, която умишлено цели уронване на невероятния имидж на родината ни. АЙДЕ, искам да оплюеш него.
    Искам да се извиниш на Драйд, че не чете, защото ти освен,че не го правиш, но и не вникваш в смисъла .
    Никъде не съм казал,че СМЕ по-добре икономически, финансово и прочие от другите страни. Недей показва колко си зле осъзнато момиченце.. Че конспирация има - така е. Нарочно водят такава политика още от студента война. Ние обаче сме си виновни. Сега вече сме на такъв фал, че вече няма за какво да се показваме.
    Обаче отново се връщам на туристите от Норвегия. С каква престава останаха хората, дори на нас не ни се вярваше. Не твърдя,че сме по-развити -те го мислеха.
    Аз знам,че не сме.
    Та примерът беше, за да покажа,,че всяка отсечка си има две страни. За съжаление българите се обезверяваме, ставаме песимисти от такива крантосани човки като теб дето само плямпат КОЛКО ИЗРОДСКО И МРЪСНО БИЛО В БЪЛГАРИЯ. И си мислят,че са били опълченците на Шипка като са избягали на запад..
    Последно редактирано от klimatronik : 11-02-2013 на 19:20

anonymous708973
    Guest
    Айде, айде. Не ми се измъквай по терлици. Ти беше тоя, дето каза, че е смешно да се вярва на проучвания като това, а в случай, че не знаеш стандартът на живот се формира от доста фактори, сред които икономически, финансови и прочие.
    Като каза, че не вярваш на проучването, каза практически, че сме по-добри именно с тези фактори.

Не са мислели, че сме по-напред, глупости на търкалета. Просто са останали изненадани от няколко неща, биг дийл. Представи си, и аз съм общувала с чужденци в България и знам за какво говоря.

Абсолютно съм съгласна, че всяко нещо има две страни и нещата не са черно-бели. Аз само казвам, че в България е по-тъмно сиво отколкото на Запад. Това е. Нищо повече.
    Последно редактирано от PinkPan7her : 11-02-2013 на 19:23

Мега фен
    пфф, не беше ли ти тази, която обясняваше,че нямало какво положително, ама нищо да кажеш, че си мълчала, баце. А изчерви ли бузките. Голям срам. :Д

Мега фен
    И да, в Норвегия нямат прекарана магистрала през цялата държава. И недей прави,че си била при тях, така че лягай да спиш вече

anonymous708973
    Guest
    ГЛУПОСТИ.
    Аз ще съм първата, която ще даде за пример Станка Златева, Кубрат Пулев (а дано го бие тоя Кличко), невероятните ми момичета от художествената гимнастика, Петър Стойчев, Йордан Йовчев, волейболистите ни.

Аз ще съм първата, която ще се разчувства, като влезе в църквичката в Батак или се разходи по улиците в Арбанаси.

Аз ще съм първата, която ще оцени красотата на Рилските езера, когато най-накрая ги види това лято.

Къде съм казала, че няма НИЩО положително?

Само твърдя, че политическата, образователната и донякъде здравната ни система са пълен погром, че манталитетът на германците конкретно повече ми допада от българския и че голяма част от младите хора в България не знаят къде се намират. ТОВА твърдя. Не съм казала, че няма нищо положително - казвам го за трети път, набий си го в главата.
    Последно редактирано от PinkPan7her : 11-02-2013 на 19:34

Супер фен Аватара на tireheb
    Цитирай Първоначално написано от klimatronik Виж мнението
    И да, в Норвегия нямат прекарана магистрала през цялата държава
    ....

Мега фен
    Това - ,, Естествено, че не. Избягвам да говоря за България освен когато нямам нещо хубаво за казване. ''

И това -
    Защото ако тръгна да сравнявам при всяка удобна ситуация обективно, през половината време трябва да плюя страната си, а предпочитам да не го правя. Затова решавам проблема радикално.
    Не разбрах за "иначе да"
    - ме ядосаха

политическата, образователната и донякъде здравната ни система са пълен погром - :P :P затова запад търсят много български специалисти . например българските агрономи
    Последно редактирано от klimatronik : 11-02-2013 на 19:43

http://en.wikipedia.org/wiki/Transport_in_Norway
    https://www.google.fr/search?q=roads...w=1366&bih=600

Вие сериозно ли?

Ама ние с Тракия сме ги забили в земята иначе, да дойдат да я видят сега. Или може би зимата, като се заледи цялата.

Едит: А ето и я българската невероятна картина, нищо че ние си я знаем.
    https://www.google.fr/search?q=%D0%B...e=off&tbm=isch
    Последно редактирано от Hayashi : 11-02-2013 на 19:47
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Повече от фен Аватара на ranieri
    klimatronik извинявам се ,че ти го казвам ама или си много заблуден или си много прост

anonymous708973
    Guest
    ^Знаех си, че няма как да е така, но не успях да открия подходяща карта.

"през ПОЛОВИНАТА време.
    ИЗБЯГВАМ ДА ПЛЮЯ СТРАНАТА СИ."

Дано сме се разбрали.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от ranieri Виж мнението
    klimatronik извинявам се ,че ти го казвам ама или си много заблуден или си много прост
    Тоз пък се и извинява.. Аз не те познавам, за една семка те нямам, но щом ми казваш. Мерси

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Hayashi Виж мнението
    http://en.wikipedia.org/wiki/Transport_in_Norway
    https://www.google.fr/search?q=roads...w=1366&bih=600

Вие сериозно ли?

Ама ние с Тракия сме ги забили в земята иначе, да дойдат да я видят сега. Или може би зимата, като се заледи цялата.

Едит: А ето и я българската невероятна картина, нищо че ние си я знаем.
    https://www.google.fr/search?q=%D0%B...e=off&tbm=isch
    И къде са магистралите, не видях? Там нямат условия първо на всичко, слабо населени райони са. Не може да се мерим с тях, защото буквално нямаме пътища. И въпреки това успяхме да им спретнем такова пътуване и като разбраха,че е прокарана магистрала през цяла България и може да се стигне бързо до много краища на страната - останаха много възхитени .

Повече от фен Аватара на ranieri
    Май не си добре с английския и не си ги разбрал ,че не са останали възхитени а друго лол

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от ranieri Виж мнението
    Май не си добре с английския и не си ги разбрал ,че не са останали възхитени а друго лол
    Ок, щом казваш, ти си най-големия

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    П.С.
    Айде признай си вече, че ти си в основата на тия конспирации! С тоя измислен сайт и тая абсурдна статистика, дето ей сега си я написала няма да ни заблудиш!
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

anonymous708973
    Guest

Уляля, че много се е изписало тук.
    Едно само не разбирам - как така ги пляскате тия общи знаменатели наляво-надясно, свободно и охолно, все едно са сирене. (Некоректен пример. Тука няма нормално сирене. ИСКАМ СИРЕНЕ!)
    Българите са еди-какви-си, пък, да знаете, японците са еди-какви-си, че и англичаните, че и норвежците, че и германците ...
    Познавам умни, работещи със желание млади българи. Познавам и пълни утайки, чиито ценности са моделът на колата и размерът на токчетата. Същото важи и за англичаните. И за германците. И за (попълни нация). Хора много, и всякакви. Това, че мнозинството е бла-бла не значи, че ти не може да си шаляля и да убедиш чужденците, че въпреки недостатъците и простотиите, които се случват дневно, България си струва.Това не се получава като плюем по издънките на другите нации. Качествените хора оттам ги е срам от техните смотльовци точно толкова, колкото и нас ни е срам от нашите.
    А то, че хората на запад не ни възприемат в прекрасна светлина, така си е. И аз тук като чуя някой да ми каже "Oh, Bulgaria, yes, yes, SUNNY BEACH!" искам да троша глави наред. Не ми е и приятно как след подпийнали англичани на работа първо ме питат откъде съм, ококорват се, като чуят думата "България" и веднага питат: "Ама ти легална ли си?" И ми се плаче, и ми е криво, че заради плачующата ситуация с образователната система трябваше да напусна родината си и да слушам как ми цитират статистики за най-бедните държави в ЕС. Най-обичам, когато хората-хиени ми скачат, казвайки, че щом я обичам толкова, защо си тръгнах без намерение да се връщам? Ми ей така, защото. Защото можеш да работиш за родината си и отвън. Качествено.
    А това за магистралите в Норвегия просто ме размаза по плочките. Че високият стандарт на живот по километрите магистрали ли го мерим вече? Скандинавските страни са водещи по образование/заплащане/здравеопазване, всяка една статистика го показва.
    Хареса ми това за световната конспирация
    За мен всеки човек, който ми каже 'ще отида на това място в България, за което ми разказа' е една малка победа. Така се градят нещата. Абсурдизми да искаш. Както ме учат любимите ми професори тук, силата е в това, което рекламираш и показваш. Бавно и полека то ще надделее над плявата.
    When you awaken in the morning’s hush
    I am the swift uplifting rush
    Of quiet birds in circling flight.

I am the soft starlight at night.
    Do not stand at my grave and cry,
    I am not there; I did not die.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си