- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
Палачинки в по-дълбок тиган ще ми се получат ли?
Тези, които обичат суши какво му слагате? Напоследък често си правя, защото хем вкусно, хем полезно, но винаги 2 вида, които знам, че се получават добре. xD
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Ще станат, да. Просто ще са с размера на дъното :д
Знам, че има специални тигани за палачинки, аз ги правех в обикновен.
ОЛЕ, искам суши!! So BADLY! Ама тука... трябва да дам сигурно 30 евро, за да се нахраня с него. Откъде си пазаруваш продуктите и как режеш рибата? Мисля, че специален нож е необходим, за да се филетира.
За идеи можеш да се поровиш в менюто на Хепи :д
Аз си падам по футомаки уакаме, но дори да нямаш много видове риба, просто си го направи на хосомаки.
Аз суши никога не съм правила с риба. xD Твърде много работа се иска. Купувам си рулца от раци, тук им викат сурими (дали не им японското име това?). Те са готови и само ги режа половина и ги слагам в сушито. Имам съмнения, че никакви раци не са това, ами си е чисто филе от риба. При нас не са особено скъпи. Норито (аз взимам кимбаб, което е същото, само че корейско) и ориза си ги купувам от големия Auchan. Оризовият оцет и него го взех от там, но той ще ми стигне за цяла вечност.
Аз не съм голям фен на изчанчените американски сушита с авокадо и други странни работи. Слагам яйце и краставица иначе. xD
Обичам суши, но не готвя такова. Макито ми е любимо. Иначе ми сеструва, че и с обикновен нож ще стане, само трябва да е остър.
риба, ако не сте подготвяли преди е трудно като цяло
ножът трябва да е не само остър, но тънък и гъвкав, реже се внимателно по извивките на тъканта, защото иначе или се появява по някоя кост, или филето става на пюре
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
Не, сурими е друго. В менюто на Хепи има суши с рулца от раци и различни със сурими. Тук не съм видяла още продукти за суши, но трябва да си набавя.
Иначе е вариант с пушена сьомга, обаче искам истинско - със сурова риба.
Авокадото американска измислица ли е? Мислех, че и в Япония така си го правят. За Филаделфията ясно, че едва ли я има![]()
Вкъщи имам специален тиган за палачинки. Наистина е важно къде ги правиш.
Иначе, за сушито, да се похваля от моя - в петък бях при тях и той ми сготви суши. Е, няма такъв кеф! Страхотно се получиха; добавихме морков, краставица, сьомга, авокадо, семки и т.н. Облизала съм си пръстите! Ох, и тъй като е австралиец, сложи и такива с пилешко. Невероятно се получиха.
В Естония ядох с крем сирене - вкусни бяха.
О, на мен ми се получават и в обикновен тиган. Ама само с тая рецепта :д
Аз не си падам по корейския тип суши - там слагат яйца, шунка и моркови.
Аз искам да има ориз, риба... евентуално крем сирене или краставица. Водорасли - обичам, обичам, обичааам.
Едно от любимите ми е "Калифорния микс риби" - три вида риба (тон, сьомга и... забравих третия) плюс японска майонеза и сусам. АУ! Искам да се опарича и да се поглезя без угризения!
Не знам какво ни пробутват тук за сурими, но е същото на вкус като българските рулца от раци.
В Япония такова чудо като авокадо няма, на тях никога не би им хрумнало да го сложат.![]()
Аз съм супер странна, много заобичах суши, но повечето морски гадорийки изобщо не мога да ги ям.
Аз за палачинки ползвам най-лесната формула - 3-2-13 яйца, 2 чаши мляко, 1 чаша брашно. И нищо повече. Винаги ми се получават и е почти невъзможно да се забрави
С пълнозърнесто брашно също стават, аз всъщност май само с такова ги правя.
^ Ехее, аз в моята смес по принцип само 1 яйце слагам, ама все пак си правя само за мен палачинки :Д И да, винаги са с пълнозърнесто брашно.
Рецептичка, Тонси?
Значи аз по принцип си ги правя на око, щото вече свикнах, но да речем, че слагам едно яйце, към 200-250 мл прясно мляко ии количеството брашно го преценявам (сместа да стане с консистенцията на боза..) От тези продукти се получават 5 или 6 палачинки, зависи колко голям е тиганът. Общо взето това е възможно най-опростеният вариант за палачинки, но пък стават вкусни. Междудругото в сместа слагам и канела, ама аз съм леко побъркана по полезните свойства, които й приписват, за това![]()
А като сложиш канела, как си върви със сирене? :д Тоест солена?
Всъщност канелата е доста универсална подправка. Просто ние сме свикнали да я свързваме само със сладки храни.
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Ето тук има интересни предложения http://www.bbc.co.uk/food/cinnamon
Аз досега съм опитвала само ориз със зеленчуци и късчета пилешко, в който имаше и канела, и беше доста приятна комбинация.
Чак мусака има. :O
Иначе на мен канелата като вкус не ми допада особено и като цяло рядко използвам.
Онзи ден една колежка беше направила УНИКАЛЕН чийзкейк, аз по принцип не обичам, ама този беше един път. Ще ви напиша рецептата като я взема, беше простичка.
Вие как го правите?
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Сега ще ми кажете, че такова сирене няма да намеря тук, нали?
Обичам да готвя и експериментирам понеже от малък се наложи да живея сам и нямаше кой да ми готви , привърженик съм на задушеното , сметаната , и по-изтънчените вкусове , по принцип гледам рецепти в интернета.Когато нямам много време както казах екпериментирам при което винаги се получава нещо вкусно междо друготоСнощи правих задушено заежко което се овалва в горчица , соев сос , кориандър стой така 2 часа в хладилника и после се слага в фурна с зеленчуци и бекон оказа се супер вкусно !