.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 22 от общо 22
    fhdumjij
    Guest

Unhappy Така ли ще стане?

Ще започна с това, че съм на 14 и от може би година ползвам грим. Черен молив (по- рядко) и пудра всеки ден, защото исках нещо леко да прикрива и да ми матира кожата, че е много мазнаа.. така преди няколко месеца минах на фдт- сравнително лек, колкото така да скрива, но не и да запушва порите ми + пудра + спирала+ и вече от 2 седмици очна линия и коректор. Имам нужда, не си мислете, че от няма какво да правя и започвам да се гримирам.
    Майка ми е твърдо против този грим, защото нейна приятелка от същото хлепане на моята възраст била получила някакви петна по лицето, които и с най- покривния фдт не се скривали. Сега тя е на 50. Веднъж мама я видяла без никакъв грим и не я познала.
    Имали някакъв шанс и при мен да стане така? Ползвам що- годе качествена козметика(е, не такава от 50 лева, все пак сама си събирам пари за нея), чистя си лицето... Не е толкова тежък грима, но все пак..

Според мен майка ти е права. Не знам дали след време ще изглеждаш като приятелката й, но възрастта ти не подходяща за ползване на чак толкова грим. Заложи на естествената си красота и ще спечелиш повече. Помня в 8 клас, когато една приятелка ме прегърна (носеше същите продукти като теб, за грим говоря), ръкава на якето ми се изцапа и изглеждаше отвратително не само якето, а и тя, защото сякаш носеше маска и половината я нямаше. Предполагам, няма да ти удобно това да стане при теб, камо ли когато си с момче... Аз съм на 16 години и единственото нещо, което нося е спирала, но рядко се случва. Мога да се похваля с хубави дълги и гъсти мисли, за това не мога да се оплача. Заложи на естественото, това е съветът ми
    Последно редактирано от lovefaithx : 11-11-2013 на 15:50

fhdumjij
    Guest
    Аз действително имам какво да прикривам, а и далеч не си слагам толкова тонове грим, колкото може би сте прочели, разбрали и приятелката ти е носила.

Аз ползвам BB крем,спирала и фиксатор за вежди.Също съм с мазна кожа,но все още не съм намерила решение.Ако ти е толкова проблемна кожата,използвай нещо леко като пудра или BB крем,далеч по-добре е от фон дьо тена,който ти запушва порите отвсякъде.Очна линия в 7/8 клас всеки ден е прекалено.Коректор слагай само на проблемните места.Не забравяй всяка вечер и сутрин да си почистваш добре лицето,това е най-важното.Колкото до омазняването - матиращи листчета или обикновена суха кърпичка.Не е нужно да носиш толкова грим,за да изглеждаш добре.

Голям фен
    Хм.. като имаш какво да прикриваш да разбираме, че имаш проблем с кожата ? Вместо да даваш по 10-15 лв. за пудри и т.н. си спести парички да си купиш козметика да ти се оправи лицето и така хем ще е естествено, хем дълготрайно. КОжата ти ще изглежда свежа, хубава и т.н., както трябва на 14г. момиче. НО все пак си на 14г. нормално е вече да си имаш акне и прочие, не си загрозявай и захабявай кожата с всевъзможни евтини боклуци, защото не знам каква пудра или фон дьо тен ползваш, но качествените започват от 20 лв. нагоре. Заложи на качествената козметика, а не гримове и си оправи лицето е моя съвет И ако лицето ти е наистина мазно по-скоро търси проблема в храненето или не пиеш достатъчно вода, може да има и друг проблем, който няма да го решиш с гримове. Обърни се и към специалист да установи причината за мазната ти кожа (може да ядеш много вредни храни, като пици, чипсове, които да карат кожата ти да се омазнява, съответно и косата и др.).
    Последно редактирано от ArTanDra : 11-11-2013 на 17:55

Супер фен Аватара на heartsdesire
    Едва ли имаш нужда от толкова много козметика. Използвай измиващ гел за лице и си почиствай грима с тоалетно мляко. Грижи се за кожата си най-вече и няма да станеш като приятелката на майка ти.

fhdumjij
    Guest
    Вижте май не се изразих правилно- кожата ми не е чак толкова мазна, явно съм се изразил твърде... ъм рязко
    Използвам фдт, за поне леко прикриване на порите(без да ги запушва, с леко до средно покритие), лунички, зачервявания, да ми изравни тена...бб кремовете не ми вършат никаква работа; коректор ползвам за под очите и под брадичката. А пудра слагам заради това, че кожата както при всеки с този тип, се омазнява, лъщи, а и с нея гримът е по- дълготраен.
    Иначе от очната линия и спиралата наистина нямам нужда, просто си ги слагам за що годе по- добър вид.
    Почиствам си лицето с гел, кремове не ползвам, защото и по думите на майка ми и те са причина тази нейна приятелка да е с такива петна.
    И НЯМАМ АКНЕ... НЯМАМ И ЕДНА ПЪПКА...! Относно това с пиенето на вода... изобщо не пия(макс 1 л.), не ми се и припива.
    А и ползвам казах що- годе качествени- есенс(коректора и пудрата), мейбълнит (фдт)...

Супер фен Аватара на Cloud9
    Какво се мацате от 13 годишни не ми е ясно.Разбирам да си цялата пъпки и да си със съсухрена кожа,но да си с млада,жизнена,хубава кожа и да се състаряваш така....Поддържай си кожата чиста и забрави за фдт.Аз също имам чисто лице и макар че имам тъмни кръгове през живота си съм ползвала фдт само за големи събития-разбирай моя абитуриентски и абсолвентски бал,една сватба и...това е май.Майка ти е права.

Мега фен Аватара на MaLkaTa_LaDy
    Само аз ли мисля, че 8ми клас въобще не е малка за грим? Аз на тези години имах доста пораснало мислене и мнение за себе си, че съм достатъчно зряла. Сега като се върна назад и се замисля, не съм грешала особено.

Няма да ти се появят петна от грим, стига да е качествен, а не някой боклук. Мен, например, фонтьотена ми помага да не ми се запушват порите от мръсотията навън. Ако не го сложа, лицето ми се замърсява повече. Това, което правиш според мен е абсолютно в реда на нещата, не се притеснявай.
    Somewhere over the rainbow skies are blue, and the dreams that you dare to dream really do come true.

fhdumjij
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Cloud9 Виж мнението
    Какво се мацате от 13 годишни не ми е ясно.Разбирам да си цялата пъпки и да си със съсухрена кожа,но да си с млада,жизнена,хубава кожа и да се състаряваш така....Поддържай си кожата чиста и забрави за фдт.Аз също имам чисто лице и макар че имам тъмни кръгове през живота си съм ползвала фдт само за големи събития-разбирай моя абитуриентски и абсолвентски бал,една сватба и...това е май.Майка ти е права.
    Хора, вие ли не разбирате нещо или аз не схващам.
    Аз имам какво да прикривам, нямам чиста кожа, нямам пъпки.

Мега фен Аватара на heartshapedbox
    Град
    BG
    Цитирай Първоначално написано от fhdumjij Виж мнението
    Хора, вие ли не разбирате нещо или аз не схващам.
    Аз имам какво да прикривам, нямам чиста кожа, нямам пъпки.
    Щом нямаш пъпки, какво искаш да прикриваш?

fhdumjij
    Guest
    Използвам фдт, за поне леко прикриване на порите(без да ги запушва, с леко до средно покритие), лунички, зачервявания, да ми изравни тена... бб крема не ми помага

Повече от фен Аватара на Little Monster
    Цитирай Първоначално написано от heartsdesire Виж мнението
    Едва ли имаш нужда от толкова много козметика. Използвай измиващ гел за лице и си почиствай грима с тоалетно мляко. Грижи се за кожата си най-вече и няма да станеш като приятелката на майка ти.

Супер фен Аватара на LipSy
    Град
    България
    Напълно нормално е да имаш какво да прикриваш, та ти те първа навлизаш в пубертета. Въобще не ти трябва толкова много грим ...,че и спирала, и очна линия, и молив...прекалено много е за 14 годишно дете, повярвай ми...Послушай майка си. Не е казано, че ще получиш задължително петна, но кожата ти ще се изтощи твърде бързо, още докато си млада. Тогава ще съжеляваш много повече.

Супер фен Аватара на Runaway11
    Няма как да използваш фдт без да си запушиш порите. Щом нямаш пъпки значи си щастливка и не знам дали единия фдт ще ти се отрази толкова много. Кой по-точно използваш - ако не друго го смени с по-скъп ценови клас, за да си сигурна, че няма да ти създаде допълнителни проблеми.

ПП А петната на тази позната може и да са от акне...ако е имала в миналото се получават нещо като белези в кожата които са кафеникави или червени - поне аз за това се сещам ;д

Не знам до колко майка ти не те лъже за тази приятелка, може и нарочно да ти го казва, за да те сплаши. Но определено прекаляваш. Всички сме преминавали /че някои още преминаваме/ през чудото, наречено П У Б Е Р Т Е Т. Всеки е виждал пъпка, да не говорим, че всеки е имал. Дори намирам за безполезно да използваш коректор, тъй като едва ли на 14 години имаш огроомни тъмни кръгове под очите и да имаш нереална нужда да ги прикриваш всяка сутрин. Фон дьо тена и пудрата ти запушват порите страшно много и жестоко се лъжеш, ако мислиш, че това не е така. Можеш леко да си запълваш веждите, ако имаш нужда и леко черен молив, дори спирала не е препоръчително всеки ден да се слага. А коректор можеш да слагаш примерно само на пъпките, за да ги прикриеш. Скоро гледах лентички на Essence против омазняване на кожата, може да ги пробваш.
    The pain you feel today is the strenght you feel tomorrow

fhdumjij
    Guest
    Абе хора, на знам на какъв език да обяснявам, че НЯМАМ пъпки... нямам и една.
    И като не сте ме видели ми викате, че няма какво да прикривам, нямала съм толкова огромни кръгове под очите...
    Добре за спиралата и очната линия съм съгласна... прекалявам.
    И пак казвам не ми е толкова мазна кожата, колкото я изкарах.
    А и като запушвам толкова много порите, защо нямам пъпки?
    П.С. Използвам афинимат

След като нямаш пъпки и кожата ти не е толкова мазна, сама се запитай защо излишно си тровиш организма.
    The pain you feel today is the strenght you feel tomorrow

fhdumjij
    Guest
    ^ явно аз наистина говоря на КИТАЙСКИ....
    "Използвам фдт, за поне леко прикриване на порите(без да ги запушва, с леко до средно покритие), лунички, зачервявания, да ми изравни тена... бб крема не ми помага"
    Из, малко по- горния ми пост, но както и да е...
    все пак благодаря

Мега фен Аватара на heartshapedbox
    Град
    BG
    Пусни снимка.
    Започни да се грижиш по-добре за кожата си, вместо да се опитваш да прикриеш недостатъците.
    Отиди на козметичка за да ти почисти порите и започни да се поддържаш така, използвай някъкъв хубав гел за почистване на лицето.
    Храненето също много се отразява на кожата. Яж повече плодове и зеленчуци, избягвай мазното и наблягай на свежите храни. Може дори да започнеш да пиеш някакви витамини за по-чиста кожа и изравняване на тена.

Супер фен Аватара на Runaway11
    Аз не мисля че има нужда да обясняваме каквото и да е на авторката...нека се маца с химия по лицето всеки ден за едното нищо..

^ То щото хилядите кремове не са химия и те.

Петната по лицето в повечето случаи се получават от слънцето, защото в Европа всички си мислят, че окей да хващаш тен и да се размотаваш с часове навън без капка слънцезащита.
    Фон дьо тените на Maybelline са отвратителни!
    Това че гримът състарява са пълни глупости, важното е обаче да ползваш качествени продукти, които да ти вредят минимално и винаги да ги почистваш добре вечер.

Аз ползвам BB крем почти всеки ден и имам почти същите проблеми като теб. Освен това той ми дава и слънцезащита, а за мен е недопустимо да изляза за повече от час без нищо на лицето си да го предпази. За щастие открих азиатските BB-та, които нямат нищо общо с еропейските помии и ми предлагат всичко от което имам нужда, и то на съвсем допустима цена. Бих те посъветвала да им хвърлиш един поглед.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си