.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 27

Вечерен час и приятелите ми,помощ

Здравейте!Не знам откъде да започна,тъй че ще гледам темата да е кратка.Живея с баща ми,на 14 години съм.Събирам се с по-големи от моята възраст,винаги е било така. От мен се очаква винаги да уча,и да не излизам след 6 от вкъщи,тъй като е тъмно,свободна съм само петък и събота,защото имам да уча и най-често само събота успявам.Проблема е,че приятелите ми си мислят,че ги заебавам,макар че знаят отношението на баща ми към вечерния час,но и те са прави.Не знам какво да правя?Говорила съм много пъти с татко по тази тема и знам,че отговора му ще бъде "няма да се промени" или ще повиши тон и ще ми чете конско.Някакви съвети,или просто подкрепа,с която да ме успокоите?Почти всички мои връстници през зимата са до 8-9,а други до 7,7:30,а аз трябва да се прибера още преди да се стъмни.

Мега фен Аватара на Баща Ти
    Сери си на приятелите, щото са тъпи.

Моля ви,не обиждайте приятелите ми.Благодаря предварително

Повече от фен Аватара на vas4e3to0
    Град
    Днес на Марс , утре на Венера!!!
    Съвети надали ще можем да ти дадем, при положение, че сама казваш, че и да говориш с баща си, нищо няма да се промени, но той се притеснява за теб, нормално е. Моят вечерен час в момента, т.е. през зимата и ако няма някакви случаи като рождени дни и пр., е 9 и го намирам за нормално. Повечето ми приятели ги пускат до 6-7, така че се чувствам благословена. Пък и не ви виждам какво толкова стоите навън по пейките повечето. Разбирам да ходите по клубове, ами вие просто се събирате групички някъде и си студувате?
    Иначе ако спечелиш доверието му, предполагам ще ти отпусне още няколко часа навън.

още мнения

Чудя се дали,ако говоря с него,че другите стоят до 10-11,няма да ми позволи да съм до 7-8

Супер фен Аватара на heartsdesire
    Примири се просто.

Пфф ..просто тряа да му правиш на пук и да се бунтуваш. Сядаш уж нали нормален разговор там искаш да преговарте за часа в момента в който повиши тон започваш да викаш и ти накрая ще се скарате ще те накаже (сигурно) ти ще избягаш ще излезеш с приятели и той като ти звънне и ти изкрещи "Прибирай се веднага!" казваш:"НЯМА!" след което тръшкаш телефона и не отговаряш повече на обажданията му. Като се прибереш няма да те очаква нищо хубаво (you don't say) ще ти вика ще ти се кара ще те накаже ПАК и ти пак му правиш на пук и накрая той ще се примири ...аз така съм с наще и съм си добре;дд верно не сме в особено добри отношения ама ся хДД ако искаш да се прибираш късно а баща ти е с такова мислене тва е ;дд

Колкото по-ядосани са нашите толкова по-горда се чувствам аз ;дд

Супер фен Аватара на tireheb
    Цитирай Първоначално написано от ProfessionalGay Виж мнението
    Пфф ..просто тряа да му правиш на пук и да се бунтуваш. Сядаш уж нали нормален разговор там искаш да преговарте за часа в момента в който повиши тон започваш да викаш и ти накрая ще се скарате ще те накаже (сигурно) ти ще избягаш ще излезеш с приятели и той като ти звънне и ти изкрещи "Прибирай се веднага!" казваш:"НЯМА!" след което тръшкаш телефона и не отговаряш повече на обажданията му. Като се прибереш няма да те очаква нищо хубаво (you don't say) ще ти вика ще ти се кара ще те накаже ПАК и ти пак му правиш на пук и накрая той ще се примири ...аз така съм с наще и съм си добре;дд верно не сме в особено добри отношения ама ся хДД ако искаш да се прибираш късно а баща ти е с такова мислене тва е ;дд

такива шутове и тупаници щеше да отнесеш ако беше мое дете... такъв щях да ти извъртя, три дена да играеш пачанга след тва

Супер фен Аватара на Cloud9
    Вечерният час е проблем на много деца явно.Няма какво толкова да се прави по нощите.Аз до 22 г. бях ограничена от вечерен час,но не от нашите,а от автобуса.Преди това съм била до 8-9 часа,но не съм мръзнела навън,а се събирахме я у нас,я у приятелите ми.Така родителите са по-спокойни че не си вееш задника по гетата и няма някой луд да те обере и пребие.

Цитирай Първоначално написано от ProfessionalGay Виж мнението
    Колкото по-ядосани са нашите толкова по-горда се чувствам аз ;дд
    Много си злееее, момиче.

Вечерният час е да се спазва искате или не искате . Но вие не сте виновни а безотговорните ви родители
    Всичко това е за ваше добро защото по улицата се случват лоши работи и после ще се чудите от къде ви е дошло . Аз го разбрах по трудният начин.
    Като станете по на 18 сте свободни да правите каквото искате ако щете и да си трошите главите . Ама засега ще си кротувате и ще слушате родителите си .

Мега фен
    Град
    Earth...
    Първо си на 14 години и след 6 нямаш какво да правиш на вън. Второ, ТИ имаш да учиш! Трето, след някоя и друга година когато твойте приятели почнат да се друсат което ти гарантирам, щом скитат по цели нощи по улицата и ти ли ще искаш да се друсаш? Ако искаш да си добре в живота сядай си на гъза и учи! Не стой на вънка до късно и след време ще си 100 пъти по-добре от твойте приятели дето по цели нощи скитат по улицата.

Мега фен Аватара на strawberry88
    Цитирай Първоначално написано от heartsdesire Виж мнението
    Примири се просто.
    +

Мега фен
    Град
    В деколТето тИ
    Цитирай Първоначално написано от РОЗА Виж мнението
    Говорила съм много пъти с татко по тази тема
    Цитирай Първоначално написано от РОЗА Виж мнението
    Чудя се дали,ако говоря с него,че другите стоят до 10-11,няма да ми позволи да съм до 7-8
    Добре

Мега фен
    Град
    В деколТето тИ
    Цитирай Първоначално написано от Nakadah Виж мнението
    Първо си на 14 години и след 6 нямаш какво да правиш на вън. Второ, ТИ имаш да учиш! Трето, след някоя и друга година когато твойте приятели почнат да се друсат което ти гарантирам, щом скитат по цели нощи по улицата и ти ли ще искаш да се друсаш? Ако искаш да си добре в живота сядай си на гъза и учи! Не стой на вънка до късно и след време ще си 100 пъти по-добре от твойте приятели дето по цели нощи скитат по улицата.
    +1

Мега фен Аватара на BlackEyedPeas
    Град
    Somewhere On East =]]
    Колкото и да му говориш, няма да си промени решението. А и тези твои "приятели" май и той много не ги харесва.
    ♥ 2PAC ♥
    Just be yourself! You don't live to impress all this motherfuckers out there! ;PP
    ----------------------------------Реалността е фалшива. Мечтите са истински. - 2Pac

Мега фен
    Град
    В деколТето тИ
    ако аз ти бях баща и аз щях да постъпя така, не му се сърди

Мега фен Аватара на xXxPETYAxXx
    Ама и вие като почнете да твърдите, че след 6 нямало какво да прави навън на тези години. Сякаш вие като сте били на 14 сте се прибирали най-късно в 17:49.
    Опасно било навън, не знам си какво.
    Аз като бях на 14 си киснех с приятели в едно кафе, което беше близо до нас. Не виждам проблема.
    Нашите отначало мрънкаха малко(по-скоро баща ми), но поговорих с тях, че не се чувствам добре другите да са навън, а на мен да ми забраняват, сякаш съм направила нещо лошо.

Знам и случаи за 20-годишни момичета, които имат вечерен час, което за мен е...неприемливо. Ама те са си виновни, ако се противопоставят от време на време, а не да са се примирявали щеше да е друго(според мен). Не е нормално просто, но каквото си го направиш.

На 14 си, баща ти решава. След като знаеш, че мнението му няма да се промени, ние какво можем да направим. Ще се прибираш когато ти каже, като станеш 18 и си по-самостоятелна, можеш сама да решаваш.
    На 14 наистина не е работа да се мотаеш по улици и паркове.

Цитирай Първоначално написано от xXxPETYAxXx Виж мнението
    Ама и вие като почнете да твърдите, че след 6 нямало какво да прави навън на тези години. Сякаш вие като сте били на 14 сте се прибирали най-късно в 17:49.
    Опасно било навън, не знам си какво.
    Аз като бях на 14 си киснех с приятели в едно кафе, което беше близо до нас. Не виждам проблема.
    Нашите отначало мрънкаха малко(по-скоро баща ми), но поговорих с тях, че не се чувствам добре другите да са навън, а на мен да ми забраняват, сякаш съм направила нещо лошо.

Знам и случаи за 20-годишни момичета, които имат вечерен час, което за мен е...неприемливо. Ама те са си виновни, ако се противопоставят от време на време, а не да са се примирявали щеше да е друго(според мен). Не е нормално просто, но каквото си го направиш.
    Да, ама по-добре ли е да каже: ''няма пък!'' и да си стои до колкото иска. А и родителите са различни, твоите са се съгласили, нейния баща явно си знае думата и това е.

Мега фен Аватара на xXxPETYAxXx
    То няма да бъде до колкото си иска, но да ѝ отпусне поне още час, два.
    Колкото повече ограничават децата, толкова по-разюздани стават като пораснат и видят свобода. Превръщат я в свободия, вземат си всяка минутка, която считат, че им е била "открадната" от родителите. Не всички, но доста правят така.
    Никога, ама никога не съм имала вечерен час 18 часа. Най-ранният ми беше 19:30-20:00.
    И защо повечето потребители споменават паркове и пейки? Сякаш не могат да седнат в някое нормално кафене? Идва зима, едва ли пейките са им вариант.

Повече от фен Аватара на ~LadyCrawley~
    Противопоставяне, да, но в определени граници. Не да ударите по масата и да крещите, че няма да се прибирате, независимо какво казват вашите, а да говорите с тях. След година, две, баща ти, авторке, сам ще започне да те пуска по-до късно, докажи му, че може да ти вярва, че имаш отговорни приятели /защото е много вероятно да не те пуска, защото не ги харесва/ и ще се получи, но бавно и не изведнъж да те пусне да се прибираш на другата сутрин.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си