.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 39 от общо 39
    Мега фен Аватара на RagioL
    Цитирай Първоначално написано от Fisherman Виж мнението
    е как ти си върл чикиджия,какво друго може да искаш
    Ци майка ти мръкна!

Шаро

Мега фен Аватара на EinGutesKind
    Град
    Пловдив
    Ако Фройд ви е труден, пробвайте с Вебер

Цитирай Първоначално написано от Violenza Виж мнението
    Какво по-точно си чел на Фройд?
    Описание на теориите и възгледите му, резюмирани в една глава, от научна книга интродукция към психологията; както и същото от други интродукции. Не е прост всъщност, даже е много интелигентен, но повечето от теориите му са безполезни.

Наистина е постигнал много като е дал начален тласък на психологията и си има постижения, примерно термина 'рационализация' и други неща които наистина са правилни. Но цялото нещо с его/суперего/ид, с детската сексуалност и т.н., са невъзможни да се тестват, а теорията зад тях звучи добре само на хора, които не са толкова запознати с психологията. Аспектите от модерната психология, които всъщност работят и с които се постигат резултати, не се градят на Фройд.

Но си има и глупава част от психологията, която за жалост все още е жива и все още трябва да се отделя време в институтите за да се преподава, въпреки че е почти напълно безполезна. Това са Фройд, повечето от тези след него (преди behaviorist-ите поне), Роршах тестовете, като цяло нещата които приличат на астрология и в чиито учебници не пише на нито едно място научен тест над тях.

А и някои неща са опровергани, примерно тази вълна смята, че детството е толкова важно за изграждане на личността. Правени са тестове с еднояйчни близнаци (т.е. такива, които когато се родят са един и същ човек), които са отраснали при различни семейства и без да се познават и излиза, че гените определят огромна част от личността.
    Последно редактирано от StringTheoryPracticist : 11-16-2013 на 12:55
    ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga

Goddess Мега фен Аватара на LovEsIckk
    Град
    Навсякъде, по всяко време
    Ауч.

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Цитирай Първоначално написано от StringTheoryPracticist Виж мнението
    Описание на теориите и възгледите му, резюмирани в една глава, от научна книга интродукция към психологията; както и същото от други интродукции. Не е прост всъщност, даже е много интелигентен, но повечето от теориите му са безполезни.

......
    Тук си дойдохме на думата.

Не може да сравняваш тогава и сега, методите е ясно, че еволюират успоредно с изследванията. Постиженията му свързани с психоанализата са неопровержими. А теориите му за личността са доста всеобхватни, трудно могат да бъдат категорично отхвърлени. На мен ми беше най-интересно да чета за мотивираното забравяне и идентификацията... Вярно или не, анализите му си заслужават внимание.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Може да са интересни като художествена литература, но съвременната психология го бие. Виж какви неща прави Derren Brown например. Не съм казал че е виновен, че е от по-стара епоха. Но виновен или не, за мен единственото важно нещо е доколко са полезни теориите му.

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Цитирай Първоначално написано от StringTheoryPracticist Виж мнението
    Може да са интересни като художествена литература, но съвременната психология го бие. Виж какви неща прави Derren Brown например. Не съм казал че е виновен, че е от по-стара епоха. Но виновен или не, за мен единственото важно нещо е доколко са полезни теориите му.
    Че то и теории на Айнщайн са на път да бъдат опровергани, но това не го прави по-малко гениален.
    Аз също не съм привърженик, доколкото позволяват познанията ми в тази област, на абсолютната му целенасоченост в това, че всяко едно действие е подтикнато от сексуален импулс. Възпротивих се срещу "той е прост", не за друго, но ти, за разлика от други потребители, обоснова отговора си.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

не съм казал, че не е гениален, само че теориите му не са полезни. казах че е прост за провокаторство :Р иначе е много умен, да (въпреки че съществуват и доста по-умни хора от него, освен ако не е правил грешките си умишлено с някаква цел)

теории на Айнщайн не са на път да бъдат опровергани, просто журналистите търсят внимание. това което се случва е, че някой поправя дребен детайл в някоя теория, която е иначе вяран и полезна

Мега фен Аватара на EinGutesKind
    Град
    Пловдив
    Браво, пиша ви по една 6-ца за философстване

pi6i mi q na kura pls

Мега фен Аватара на heartshapedbox
    Град
    BG
    http://ladyzone.bg/article/vashiat-b...hapchitsa.html
    По темата за Фройд. :Д
    Иначе и аз не го харесвам.

anonymous708973
    Guest
    По това, което съм чела, а то хич не е много, честно казано, Фройд ми е доста противен и първобитен.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си