- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Тяло от книги. Не от клетки.
Мен Вино от глухарчета ме разочарова, тъй като нямаше никаква история, развръзка, ау, тинтири минтири. За сметка на това е пълна с хубави цитати, спомени и емоции. Не е нещо, което трябва да подхванете да четете, освен ако не сте в наистина релаксиращо, лятно-весело настроение.
О, аз пиша заглавието на книгата и пдф след нея в гугъл, и все някъде ще ми излезе.Иначе, можеш да помолиш някой в България да ти изтегли еди кои си книги и да ти ги прати по имейл/скайп. И това съм правила :Д
Какви книги, душа? Аз време да си прочета вестника нямам :Д
Иначе Читанката ми е достъпна.
На мен пък В от глухарчета не ми беше лека, напротив, натовари ме. В хубавия смисъл де, натовари ме с емоция. 451 не можах да я прочета. Не харесвам антиутопии, сигурно затова и 1984 не ми хареса.
Някой мнение за Middlesex или The Virgin Suicides?
Че ти в чужбина ли си?
Мда, в читанката са само на бг доколкото знам.
Аз си свалям торенти и от mobilism forum. Ако не са ти достъпни, използвай прокси. Не е легално, но никой няма да ти търси отговорност за това, така че въпросът остава морален, а не практически.
Днес си купих Крадецът на книги и Хайди (на англ.). Още не съм намерила време, че да ги почна, но се надявам да не остана разочарована от прехвалване..
Оо, Крадецът на книги е невероятна!!!! Една от любимите ми книги и филм по нея излиза другата година!![]()
Препоръчайте ми някоя книга , която "ще ми промени живота" " ще ми промени мирогледа" "ще ми промени начина на мислене" и т.н. ? Гледал " Не пипай тази книга " , но мненията са много различни , а искам да знам , че това ,което чета , е истина : )
Благодаря предварително .
То коя ще да е тази книга, зависи от настроението ти... от това, какъв човек си. Много е комплексно и няма верен отговор на въпроса. Аз лично не мога да кажа, че има такава книга... просто да "промени живота" ти е много радикално.
да "промени живота ми" беше преувеличено .. Мисълта ми беше някоя наистина стойностна , коята те кара да се замислиш![]()
На изток от рая? :Д Не съм добра в съветите, особено ако стрелям в тъмното.
ОН: Взех си 30 неизвинени /В. Щерева/, Д-р Живаго, ЛОЛИТА /най-накрая/ и Дългият път надолу /Ник Хорнби/.
Взех си "To Kill a Mockingbird'' и се очаква в скоро време да я започна.
Прочетох някакви мнения в интернет, но гледам да не я започвам с предварителни очаквания.
За промяна на мирогледа и може би малко по-реална преценка на живота - Под купола на Стивън Кинг.
За оценяване на приятелството, борбата в живота и важните малки нещица - Хари Потър
За несправедливостта, за това как ако се бориш накрая всеки си получава заслуженото - Игрите на глада, Бягащият човек и още някоя, в момента ми е хвръкнала от акъла.
Така че дай някаква конкретна тематика ако искаш - и жанр също. Щото всичко може да се намери във всеки един жанр.
В момента никакво време нямам заради един въпросен изпит, на който не съм се явявала и смятам да го направя след две седмици. Иначе Дългата разходка ми е на нощното шкафче, ама ще видим кога ще я почна.
Какво промени в мирогледа ти Под купола?
Много неща. Особено колко малко неща ценя, но се замислих ако ги няма какво ще стане?
Също така да обръщам внимание повече на хората, които говорят за нечие благо и как се извиняват за постъпките си. Всъщност те правят някои неща за собствени цели, но замаскирани под предлог че помагат за нечии чужд проблем. Понякога съм попадала в такива клопки, после дори се чувствам задължена на човека. Определено ми се отвориха очите в една скорошна "приятелска" връзка.
И може би обясних чуждата лошотия от една страна. Не знам дали си го чела, но се споменаваше за децата които тормозели мравки, котките и т.н. и не си дават сметка че правят нещо лошо, просто защото не са израстнали толкова високо морално, не са си изградили ценности. Навява ме на мисълта, че някои хора цял живот си остават деца в това отношение и е добре да спра да ги съдя за малоумщината им, тъй като те не го осъзнават и вероятно никога няма да го осъзнаят.
Дали съм го чела? Чела съм книгата, а пък Кинг ми е любимият автор :Д Просто се зачудих какво толкова е променил в мирогледа ти.
Аз Кинг чета сравнително скоро, няколко години. Леля ми много го харесва и колежка от курса, която в последствие ми стана доста близка приятелка. Преди две години и бях подарила първия купол, после тя си взе и втората. Иначе не бих казала, че ми е любим автор, но ми допада. Ако вникна в някой герой, извън цялата брутална ситуация - има доста добре мислиНа теб не ти ли донесе нещо книгата?
Точно тя - не. Поне не мога да си спомня, което почти автоматично означава, че не ме е впечатлила толкова много, нито пък е оставила трайна следа в съзнанието ми. Като цяло бях разочарована от Под Купола, или поне не баш толкова впечатлена както от други негови книги. Не ми хареса последната част в историята, с извънземните и кутията (до колкото помня).
Е, и на мен не ми харесаха някои неща. Примерно тия от вън биха могли да го измият няколко пъти да речем и вътре да стане малко влага, а не сухота като в пустиня. Или да пробват с течен азот да напръскат и после да го счупят. Но накрая това с кутията мен ми хареса - че в последният си миг все пак правиш всичко възможно за да се спасиш, било дори и да се унизиш и да молиш за милост. Още повече дядката че си жертва живота, щото се покайваше. И каза, че не може да изкупи греха си, но се покайва и иска вече да помогне на хората.
Може би всеки гледа по различен начин на книгата, моментите и т.н.
Преди няколко дни започнах да чета "Къде си сега?" на Мери Хигинс Кларк и е доста интересна книга. Още не съм стигнала доникъде - преди половината съм, но е интересна в общи линии за сега.![]()
http://ask.fm/iwwkaa
rulit.net
Сайтът е руски, но има и 9000+ книги на български, 27000+ на английски и т.н.
С приятеля ми още разглеждаме и сваляме. xD Сега преглеждаме и българските заглавия. Намират се книги, които никъде не съм срещала онлайн. Нови, стари... лудница. Много се радвам, че преди малко открих Игрите на глада.
Единственият недостатък е, че не мога да ги свалям във формат epub, въпреки, че го има като опция. Свалям си ги в txt и конвертирам после, но това е нищо работа. Заслужава си труда.
(прецених, че е по-добре да ви дам сайта тук, отколкото в другата тема)