.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 29
    Супер фен

Проблем с рам паметта на компютъра

Здравейте, компютъра ми забива, защото използва при Xp 2,22gb .Компютъра е lenovo thinkcentre , дъното не мога да ви кажа какво е. В everest не пише.G31 e вграденото видео, процесора е pentium 2160 1,8ghz(lga 775 socket).Благодаря ви за мненията предварително.Също така забравих да кажа оперативната памет е 2гб (рам)
    Последно редактирано от koko95 : 11-30-2013 на 15:26

Мега фен
    зависи какво е пуснато, например ако отвориш много прозорци/табове на google chrome, тогава заетата оперативна памет бързо може да достигне дори и до над 2GB, или който и да е браузър с няколко страници tumbrl gif-ове
    Последно редактирано от npp : 11-30-2013 на 16:32

Не зависи само и единствено от оперативната памет, която е толкова "прочута". Не винаги смяната на RAM-та помага, а и зависи дали е DDR2 или DDR3 и тн. Много неща са от значение, като да речем ядра, GHz. При отварянето на прекалено много процеси можеш да накараш CPU-то ти да полудее. Добра идея е да отвориш Task Manager-а (CTRL+ALT+DEL) и да видиш кой процес заема най-голям процент от CPU-то ти, след което можеш просто да го end task-неш. Добра идея е да обновиш частите на компютъра, което става трудно (ако имаш финансови проблеми), понеже частите са стари и ще се наложи да купиш всичко наведнъж.

Супер фен
    За момента искам чисто и просто да оправя използването на рам памет.В момента използва само скайп и google chrome 5 taba без tumbrl, gif и т.н 2,93гб о.О .

Мега фен
    зависи какви са страниците на 5-те таба, пробвай да ги заредиш една по една докато през това време наблюдаваш с колко ще се покачи заетата памет в task manager-а за всяка следваща страница

Супер фен
    Тоя проблем е масов, не е само при мене.На доста предишни пс-та съм имал тоя проблем.Може да е от windows update, знам ли . Дайте идеи как да оправя шибания проблем.

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Цитирай Първоначално написано от The Nephilim Виж мнението
    Не зависи само и единствено от оперативната памет, която е толкова "прочута". Не винаги смяната на RAM-та помага, а и зависи дали е DDR2 или DDR3 и тн. Много неща са от значение, като да речем ядра, GHz. При отварянето на прекалено много процеси можеш да накараш CPU-то ти да полудее. Добра идея е да отвориш Task Manager-а (CTRL+ALT+DEL) и да видиш кой процес заема най-голям процент от CPU-то ти, след което можеш просто да го end task-неш. Добра идея е да обновиш частите на компютъра, което става трудно (ако имаш финансови проблеми), понеже частите са стари и ще се наложи да купиш всичко наведнъж.
    Ти малоумен ли си, за да му пишеш да спира процес, който заемал много рам, толкова ти разбира тиквата.

Цитирай Първоначално написано от papugai Виж мнението
    Ти малоумен ли си, за да му пишеш да спира процес, който заемал много рам, толкова ти разбира тиквата.
    Аз не му говоря за рам, понеже е физически невъзможно да използваш 2.93 GB RAM, след като имаш 2 GB. Тоест предположих, че може би е свързано с CPu-то. Иначе в нета четох, че имало някъв ъпдейт, потърси малко.

Аз не му говоря за рам, понеже е физически невъзможно да използваш 2.93 GB RAM, след като имаш 2 GB. Тоест предположих, че може би е свързано с CPu-то. Иначе в нета четох, че имало някъв ъпдейт, потърси малко.
    Всъщност имах предвид точно CPU кое го товари, моя грешка, но ти оставаш малоумен, защото System idle ще му се покаже, а само олигофрен би го спрял.

System idle не може да бъде спрян, така или иначе. А изобщо не го показва като cpu usage, без значение че показва някъв процент.

Не знам защо си губя времето, ти си неук тъпак, който на черното казва бяло.

Трипъл фейспалм I would say.

Мега фен Аватара на MaGuSs
    Град
    Варна
    Възможно е
    -Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.
    -Учи се от вчера, живей за днес, вярвaй в утре!

Супер фен
    В Task manager - system idle използва средно 65-75 централен процесор.

http://prikachi.com/images.php?images/677/6809677j.jpg

имам един google chrome отворен със 7 под таба отворени(нов раздел)

Даже в момента компютъра използва 2,63гб рам.

Също така не е активирано 2-рото ядро на процесора.Забравил съм как да го активирам, някой ако може да ми каже.Благодаря
    Последно редактирано от koko95 : 12-01-2013 на 16:22

Супер фен
    Смених местата на рамта 2х1гб ддр2.Процесора се товари много поне така показва в task manager.Кажете как да увелича оборотите на 2-та вентилатора на процесора? 1,31гб използвана рам- windows xp и то от google chrome се товари процесора .
    Последно редактирано от koko95 : 12-01-2013 на 19:40

Супер фен Аватара на JDeel
    Коко по принцип е известен с това, че задава шантави въпроси, които не знам как и защо измисля

За всеки случай, поне на моя лаптоп е така, браузърите ядат страшно много памет, процесора го мъчи javascript-а ако съответния сайт е такъв че е е много "жив".

На скрийншота Коко явно си е пуснал клип на Борис Солтарийски и е съвсем нормално това да натоварва процесора Това колко ГБ използва Windows е малко условна информация. РАМ-та си е там, ама има и една памет наречена виртуална. XP мисля че захапваше около половин ГБ за себе си, и другото дето остава е за програмита, но браузърите в днешно време са доста тежки откъм памет и като нищо 2 ГБ могат да се окажат недостатъчни

Супер фен
    Ако сложа стара версия на google chrome или mozilla firefox проблема с рамта ще се оправи ли?А и как да увелича оборотите на 2-та охладителя на процесора?Преди 2006-2008 година си браузвах с 512мб рам памет и пентиум 3,0гхз с хп и не ми е правило проблем с рамта. Даже си отварях фотошоп и youtube и нямаше проблеми с рамта-512мб. Преди бях с windows 8 и системата с youtube използваше 1,5гб макс някъде.Скоро ще взема уиндолс 8 оригинален за 40 лева и ще видим как стоят нещата с рамта
    Последно редактирано от koko95 : 12-02-2013 на 05:24

Преди не много години повечето сайтове бяха чист html код, а повечето динамични сайтове бяха обикновени форуми. След това сайтовете взеха да стават по-сложни, с повече javascript и по-точно ajax, браузърите също взеха да стават по-тромави. За рекламите да не говорим.

Аз забелязах, че нещо не е наред още с първата Vista - браузърите започнаха да ми изяждат паметта и да крашват, ако съм отворил X прозореца то за да отворя още един трябваше да затворя някой от отворените. В тоя момент реших, че има нещо бъгаво в тая Vista или новата Mozilla. Може и така да е, защото има една... да наречем конспиративна теория... дето производителите на софтуер умишлено правят нещата по-тежки за да си купуваш по-скъп хардуер, но все пак Mozilla Firefox се води open source и можеш да си изтеглиш и да видиш целия код. Та може ли нещо да е направено умишлено зле ако можеш да му видиш кода Не знам, но е факт че браузърите са много гладни за памет в днешно време.

Аз мога да препоръчам някои неща:
    - Една програмка CleanMem за чистене на паметта.
    - Има един браузър Avant Browser дето на сайта му го хвалят че ползвал най-малко памет... е, аз след като го тествах не установих такова нещо, но има един друг qtWeb за който мога да го потвърдя - той обаче е и малко бъгав, така че няма голям повод за радост

Супер фен
    Рамта се оправи с най-новия интернет експлорер -815-835мб, но пък процесора се товари на 100%.И на предишното ми пс същия ЧЕП . Маа му стара от къв чеп се товарят тия скапани процесори на 100%? В msconfig --->boot (number of cores) има само едно ядро :@ . Не знам какво е това убито дъно , ама не е възможно да ограничава процесора до 1 работещо ядро :@. На дъното пише Lenovo . Дайте идеи.
    Последно редактирано от koko95 : 12-02-2013 на 20:23

Мега фен Аватара на OoVasKoO
    Цитирай Първоначално написано от koko95 Виж мнението
    Скоро ще взема уиндолс 8 оригинален за 40 лева и ще видим как стоят нещата с рамта
    уникален си кокоо

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от OoVasKoO Виж мнението
    уникален си кокоо
    Само да ви светна , има огромна разлика между оригинален уиндолс и неоригинален, както и на оригинално нещо и неоригинално нещо.

Мега фен Аватара на MaGuSs
    Град
    Варна
    Аз ще те светнасветна пък тебе, че говориш уникални глупости кокококо.
    -Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.
    -Учи се от вчера, живей за днес, вярвaй в утре!

Цитирай Първоначално написано от koko95 Виж мнението
    Само да ви светна , има огромна разлика между оригинален уиндолс и неоригинален, както и на оригинално нещо и неоригинално нещо.
    Има разлика между оригинален и свален от мамуната, а и няма неоригинален софтуер.

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от papugai Виж мнението
    Има разлика между оригинален и свален от мамуната, а и няма неоригинален софтуер.
    Затва като отворя маркета в уин 8 и не ми дава.Щото няма неоригинални уиндолси

Да, те оригиналните бози ги правят в Microsoft, а всички останали марсианците ги правят и ги пускат по торентите

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си