- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- CERVARIX - секс?
Здравейте, на 17г. съм и преди няколко месеца започнах да ходя да ми бият ваксината Церварикс и първото нещо, което ме попита докторът ми беше дали водя полов живот. Отговорът беше не (което е така). Последната ваксина (третата) предстои да ми я бият февруари.
Въпросът ми е, какво може да се обърка, ако до тогава се извърши полов акт? И изобщо може ли нещо да стане или просто няма да подейства ваксината?
Къде ли не търсих повече информация и навсякъде има различни мнения. Едни казват, че няма проблем, други казват, че не е желателно. Объркана съм
Мерси предварително!!!!![]()
Трябва да ползваш презерватив при контакт, ако евентуално партньорът ти носи един от вирусните типове (за които те ваксинират) да не те зарази в периода между ре-то.
Аз за друга причина за несексене не се сещам.
Ето някакво инфо http://www.eurochicago.com/2010/07/1...aprosi-za-hpv/
Последно редактирано от Djara : 12-08-2013 на 16:30
Да, най-добре питай лекара. Няма срамно.
До колкото знам и на момичета, които не са девствени може да се бие. Ама не знам дали при тях не правят някви прегледи и изследвания (цитонамазка или кръвни).
Първоначално написано от antifashionshit
Защо си слагате тези ваксини? Лекарка ми е казвала, че ваксината е прекалено нова, за да може да се каже със сигурност, че работи. Да не говорим и че може да се появят странични ефекти.
Питат те дали си водила полов живот понеже ако си, те не могат нищо да гарантират и може вирусът да е в теб вече. Ако правиш секс с презерватив не би трябвало да има проблем. За всеки случай се посъветвай с доктора си.
Само аз ли не знам каква е тая ваксина?
Как да не могат да гарантират, че вируса не е в тебе, като могат ? (цитонамазките са за тва.... и не само)
На мен даже ми беше излязла една със съмнителен резултат, че го имам, ама после се оказа няква грешка. Не ме питай как съм треперила...
Първоначално написано от antifashionshit
Да, същата. Преди години пък, когато я въвеждаха, първата ваксина постави на дъщеря си (уж) тогавашния министър на здравеозпазването Антония Първанова. Само като погледнеш рекламната кампания и инициативи трябва да бягаш с 200![]()
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Няма проблем да правиш секс, ако искаш. Просто бъди безкомпромисна по отношение на презерватива. Не става дума за свършване вътре в теб, дори изобщо. Ако партньорът ти проникне в теб дори веднъж, без презерватив и е носител на някой от въпросните щамове (че дори и близки до тях) докато си сенсибилизирана (в периода, в който организма ти си изгражда антитела срещу тия гадории), вероятността да заболееш е триста хиляди пъти по-голяма, отколкото нормално, плюс утежняване със странични реакции и тежки алергични прояви. Та така де, прави си, просто с капут!
Последно редактирано от PinkPan7her : 12-10-2013 на 12:40
Пантерке, митове и легенди колкото щеш. Винаги ще има подкрепящи и противници. Аз преди да се ваксинирам проучих достатъчно нещата и съм се консултирала не с 1-2 лекари и не само в България. Всеки си преценя за себе си.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Аз трябва да проуча въпроса.
За да човек да си опрости живота, моят гинеколог съветва: "ВИНАГИ с презерватив. Нали разбираш какво значи винаги?". :Д
РазбирамМерси!