.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 21 от общо 21

Exclamation CERVARIX - секс?

Здравейте, на 17г. съм и преди няколко месеца започнах да ходя да ми бият ваксината Церварикс и първото нещо, което ме попита докторът ми беше дали водя полов живот. Отговорът беше не (което е така). Последната ваксина (третата) предстои да ми я бият февруари.
    Въпросът ми е, какво може да се обърка, ако до тогава се извърши полов акт? И изобщо може ли нещо да стане или просто няма да подейства ваксината?
    Къде ли не търсих повече информация и навсякъде има различни мнения. Едни казват, че няма проблем, други казват, че не е желателно. Объркана съм
    Мерси предварително!!!!

Трябва да ползваш презерватив при контакт, ако евентуално партньорът ти носи един от вирусните типове (за които те ваксинират) да не те зарази в периода между ре-то.
    Аз за друга причина за несексене не се сещам.

Ето някакво инфо http://www.eurochicago.com/2010/07/1...aprosi-za-hpv/
    Последно редактирано от Djara : 12-08-2013 на 16:30

Мега фен Аватара на heartshapedbox
    Град
    BG
    Попитай лекаря.

Супер фен Аватара на djipsito
    Да, най-добре питай лекара. Няма срамно.
    До колкото знам и на момичета, които не са девствени може да се бие. Ама не знам дали при тях не правят някви прегледи и изследвания (цитонамазка или кръвни).
    Цитирай Първоначално написано от antifashionshit
    всеки може да придаде какъвто смисъл желае на живота си, за да направи по-поносимо това, че колкото повече мислиш, толкова по-малко смисъл и посока намираш.

Защо си слагате тези ваксини? Лекарка ми е казвала, че ваксината е прекалено нова, за да може да се каже със сигурност, че работи. Да не говорим и че може да се появят странични ефекти.
    Питат те дали си водила полов живот понеже ако си, те не могат нищо да гарантират и може вирусът да е в теб вече. Ако правиш секс с презерватив не би трябвало да има проблем. За всеки случай се посъветвай с доктора си.

anonymous708973
    Guest
    Само аз ли не знам каква е тая ваксина?

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Само аз ли не знам каква е тая ваксина?
    Уж предпазва от рак на маточната шийка и Човешки Папилома Вирус

Супер фен Аватара на djipsito
    Как да не могат да гарантират, че вируса не е в тебе, като могат ? (цитонамазките са за тва.... и не само)
    На мен даже ми беше излязла една със съмнителен резултат, че го имам, ама после се оказа няква грешка. Не ме питай как съм треперила...
    Цитирай Първоначално написано от antifashionshit
    всеки може да придаде какъвто смисъл желае на живота си, за да направи по-поносимо това, че колкото повече мислиш, толкова по-малко смисъл и посока намираш.

Мега фен Аватара на 102
    Тва не го ли рекламира Юлиан Вергов с дъщеря си..

Да, същата. Преди години пък, когато я въвеждаха, първата ваксина постави на дъщеря си (уж) тогавашния министър на здравеозпазването Антония Първанова. Само като погледнеш рекламната кампания и инициативи трябва да бягаш с 200

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Цитирай Първоначално написано от HollyGolightly Виж мнението
    Защо си слагате тези ваксини? Лекарка ми е казвала, че ваксината е прекалено нова, за да може да се каже със сигурност, че работи. Да не говорим и че може да се появят странични ефекти.
    Да, и мнението на твоята лекарка е меродавно, да знаеш.

Ваксината не е българска, моля ви се. Какво значение има кой първи си я е бил и кой я рекламира.

До февруари има 2 месеца, ще устискаш, голяма работа.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Мега фен Аватара на babity
    Няма проблем да правиш секс, ако искаш. Просто бъди безкомпромисна по отношение на презерватива. Не става дума за свършване вътре в теб, дори изобщо. Ако партньорът ти проникне в теб дори веднъж, без презерватив и е носител на някой от въпросните щамове (че дори и близки до тях) докато си сенсибилизирана (в периода, в който организма ти си изгражда антитела срещу тия гадории), вероятността да заболееш е триста хиляди пъти по-голяма, отколкото нормално, плюс утежняване със странични реакции и тежки алергични прояви. Та така де, прави си, просто с капут!

Мега фен Аватара на baby_baby
    Най-добре питай лекаря той най-добре знае

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Violenza Виж мнението
    Да, и мнението на твоята лекарка е меродавно, да знаеш.
    Това е мнението на изключително много лекари.

Аз съм против такива ваксини и не си слагам, нито някой от семейството ми го прави. Предпазват от 1-2 щама на рака, ама те правят по-податлив към другите 6215454, поне доколкото съм запозната.
    Последно редактирано от PinkPan7her : 12-10-2013 на 12:40

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Пантерке, митове и легенди колкото щеш. Винаги ще има подкрепящи и противници. Аз преди да се ваксинирам проучих достатъчно нещата и съм се консултирала не с 1-2 лекари и не само в България. Всеки си преценя за себе си.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Уж предпазва от рак на маточната шийка и Човешки Папилома Вирус
    Мхм.

Баща ми искаше да ме ваксинира, майка ми категорично отказа. На възрастта на авторката съм, ама пък споделям мнението на Пантерката.

Супер фен Аватара на Deadlock
    Аз трябва да проуча въпроса.

За да човек да си опрости живота, моят гинеколог съветва: "ВИНАГИ с презерватив. Нали разбираш какво значи винаги?". :Д

Цитирай Първоначално написано от Djara Виж мнението
    Трябва да ползваш презерватив при контакт, ако евентуално партньорът ти носи един от вирусните типове (за които те ваксинират) да не те зарази в периода между ре-то.
    Аз за друга причина за несексене не се сещам.

Ето някакво инфо http://www.eurochicago.com/2010/07/1...aprosi-za-hpv/
    Благодаря много! Не съм си и помисляла да го правя без презерватив!

Разбирам Мерси!

Питат те дали си водила полов живот понеже ако си, те не могат нищо да гарантират и може вирусът да е в теб вече. Ако правиш секс с презерватив не би трябвало да има проблем. За всеки случай се посъветвай с доктора си.
    Никога няма 100% гаранция, но защо да не опитам? А и майка ми настоява, понеже лекарят така е препоръчал.

Цитирай Първоначално написано от babity Виж мнението
    Няма проблем да правиш секс, ако искаш. Просто бъди безкомпромисна по отношение на презерватива. Не става дума за свършване вътре в теб, дори изобщо. Ако партньорът ти проникне в теб дори веднъж, без презерватив и е носител на някой от въпросните щамове (че дори и близки до тях) докато си сенсибилизирана (в периода, в който организма ти си изгражда антитела срещу тия гадории), вероятността да заболееш е триста хиляди пъти по-голяма, отколкото нормално, плюс утежняване със странични реакции и тежки алергични прояви. Та така де, прави си, просто с капут!
    Мерси за изчерпателния отговор!

Етикети за тази тема

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си